fbpx

Een handleiding om het goed te doen

Een handleiding om het goed te doen

Share This Post


Als je aan social media marketing denkt, zullen de meeste professionals over het algemeen naar sites als Facebook, LinkedIn en meer recentelijk TikTok gaan.

Maar buiten die gebaande paden ligt Reddit, een verrassend groot, robuust en intrigerend platform voor sociale media dat marketeers een interessante plek zou kunnen bieden om hun boodschap te delen. Zolang je bereid bent om volgens de regels te spelen, tenminste.

Wat is Reddit?

Je hebt waarschijnlijk op zijn minst gehoord van Reddit. Maar voor de meeste niet-redditors kan het in een mysterie gehuld zijn.

Dus wat is het eigenlijk?

Reddit, bekend als de “voorpagina van internet”, is een nieuws- en sociaal discussieplatform dat een belangrijke speler is geworden in het digitale marketinglandschap met 430 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Het is een plek waar gebruikers inhoud kunnen delen, kunnen deelnemen aan discussies en kunnen stemmen over de kwaliteit van de inhoud.

Een van de belangrijkste dingen om te begrijpen is dat Reddit is verdeeld in duizenden “subreddits”, elk gericht op een specifiek onderwerp. Deze subreddits behandelen bijna elk denkbaar onderwerp, van technologie en gamen tot koken en mode, en trekken mensen uit alle lagen van de bevolking aan.

Een van de coolste dingen van Reddit is het upvoting- en downvoting-systeem voor inhoud. Met het systeem kunnen gebruikers stemmen over de kwaliteit van de inhoud. “Upvoting” van een bericht of opmerking betekent dat een gebruiker het nuttig, interessant of waardevol vindt; een negatieve stem geeft anders aan.

Dit systeem biedt een niveau van transparantie en authenticiteit dat moeilijk te vinden is op andere platforms. Geef gebruikers inspraak in welke inhoud (betaald en organisch) naar de top of naar de onderkant van het forum gaat.

Lees voor meer informatie deze uitstekende gids over de voor- en nadelen van Reddit.

Wat is de doelmarkt van Reddit?

De doelmarkt van Reddit is divers en gevarieerd en omvat een breed scala aan interesses en demografische categorieën.

Het gebruikersbestand van Reddit omvat mensen van alle leeftijden, geslachten en achtergronden, verenigd door gedeelde interesses en passies.

Reddit heeft ook een sterke internationale aanwezigheid, met gebruikers van over de hele wereld die deelnemen aan discussies en inhoud delen.

De rode draad in de doelmarkt van Reddit is hun passie voor inhoud en de wens om in contact te komen met gelijkgestemde mensen.

Is Reddit goed voor het promoten van een bedrijf?

Reddit kan een geweldige plek zijn voor bedrijven om te adverteren, zolang ze het maar effectief doen.

Een van de grootste voordelen van adverteren op Reddit is het enorme gebruikersbestand van het platform, de diversiteit aan interesses en de vele nichegemeenschappen. Dit betekent dat bedrijven hun advertenties kunnen targeten op specifieke subreddits, zodat hun inhoud een zeer betrokken en relevant publiek bereikt.

Door waardevolle en relevante inhoud te creëren, in contact te komen met doelgroepen en de juiste subreddits te targeten, kunnen bedrijven gebruikmaken van het enorme bereik en de betrokken gebruikersbasis van Reddit om hun marketingdoelen te bereiken.

Voor digitale marketeers is het begrijpen van de nuances en doelgroep van elke subreddit cruciaal voor het creëren van effectieve campagnes die resoneren met de doelmarkt.

De uitdagingen van marketing op Reddit

In tegenstelling tot meer op advertenties gerichte sociale platforms zoals Facebook of LinkedIn, is Reddit geen plek waar je als nieuwe marketeer naartoe wilt dwalen zonder enkele van de mogelijke valkuilen te begrijpen.

Inhoud: een van de grootste uitdagingen voor bedrijven is het creëren van inhoud die resoneert met de gebruikersbasis van Reddit, die notoir kieskeurig en kritisch is over inhoud van lage kwaliteit. Je kunt content van kanalen als Facebook en Twitter niet zomaar hergebruiken en succes boeken; je moet eerst aan het publiek denken. Kritiek: Reddit-gebruikers kunnen erg eigenwijs en uitgesproken zijn over hun overtuigingen, wat kan leiden tot een terugslag als een campagne als toondoof of ongevoelig wordt ervaren. Nuances: elke subreddit op Reddit heeft zijn eigen cultuur en unieke regels, waardoor het voor digitale marketeers moeilijk kan zijn om effectieve campagnes te maken die resoneren met de gebruikers van het platform. Tools: Ervaren marketeers op sociale media vinden de advertentietools van Reddit mogelijk niet in vergelijking met grotere kanalen. Helaas biedt Reddit niet hetzelfde niveau van automatisering, het bijhouden van conversies en analyses als Facebook. U kunt echter campagnes uitvoeren in elk stadium van de conversietrechter.

Beste Reddit-marketingpraktijken

Stel duidelijke doelen en KPI’s op

Voordat u uw betaalde advertentiecampagne op Reddit lanceert, is het van cruciaal belang om duidelijke doelen en key performance indicators (KPI’s) vast te stellen.

Wilt u websiteverkeer genereren, naamsbekendheid vergroten of de verkoop stimuleren? Zodra u een duidelijk doel heeft, kunt u KPI’s instellen die aansluiten bij uw doelen, zoals klikfrequenties (CTR), conversieratio’s of rendement op investering in advertenties (ROAS).

Kies het juiste advertentieformaat

Reddit biedt verschillende advertentie-indelingen, waaronder gesponsorde berichten, display-advertenties en video-advertenties. Elke advertentie-indeling heeft unieke sterke en zwakke punten, dus het is essentieel om de indeling te kiezen die aansluit bij uw campagnedoelen en doelgroep.

Als u bijvoorbeeld de naamsbekendheid wilt vergroten, zijn display-advertenties wellicht effectiever, terwijl als u leads of verkopen wilt genereren, gesponsorde berichten wellicht een betere keuze zijn.

Ontwikkel content die aanslaat

Het gebruikersbestand van Reddit is erg kieskeurig en kan snel inhoud van lage kwaliteit herkennen.

Goed ontworpen advertentie-inhoud kan stemmen genereren, de betrokkenheid vergroten en verkeer, leads en verkopen genereren. Als uw inhoud gebruikers in het verkeerde keelgat schiet, kunnen ze u dit niet laten weten.

Adverteerders die authentieke inhoud van hoge kwaliteit creëren, kunnen naamsbekendheid en loyaliteit op Reddit opbouwen, wat resulteert in een positievere merkperceptie en klantbehoud.

Het creëren van kwaliteitsinhoud op Reddit betekent:

Onderzoek je doelgroep: bestudeer je doelgroep en de subreddits waar ze het meest actief zijn. Dit zal u helpen hun behoeften, interesses en voorkeuren te begrijpen en inhoud te creëren die bij hen resoneert. Neem de tijd om de toon en stem van elke subreddit te begrijpen en gebruik die om uw inhoudsontwikkeling te informeren. Bied waarde: zorg ervoor dat uw inhoud waarde toevoegt aan uw publiek. Dit kan educatieve inhoud, verhalen achter de schermen of het gebruik van humor zijn om contact te maken met het publiek. De sleutel is om nuttige, vermakelijke of informatieve inhoud te creëren die resoneert met uw doelgroep. De regels en richtlijnen volgen: Elke subreddit op Reddit heeft zijn eigen set regels en richtlijnen, dus het is belangrijk om deze te lezen en te begrijpen voordat je inhoud maakt. Het overtreden van de regels kan leiden tot negatieve opmerkingen of zelfs verbannen worden van de subreddit, wat de reputatie en geloofwaardigheid van een merk kan schaden. Betrokkenheid van het publiek: Reageren op opmerkingen, vragen beantwoorden en deelnemen aan inhoudelijke discussies kan de betrokkenheid vergroten en vertrouwen en loyaliteit bij uw publiek opbouwen. Het kan ook waardevolle informatie geven over uw behoeften en voorkeuren, wat de toekomstige ontwikkeling van inhoud zal informeren. In het oog springende beelden gebruiken: Hoogwaardige beelden die relevant zijn voor uw inhoud kunnen de kans op betrokkenheid en positieve stemmen vergroten. Zorg ervoor dat de afbeeldingen in het oog springen en de boodschap ondersteunen die je wilt overbrengen.

Target de juiste subreddits

Net als bij organische inhoud, is het targeten van de juiste subreddits cruciaal voor het succes van uw betaalde advertentiecampagne op Reddit.

Begin met het onderzoeken van relevante subreddits met behulp van tools zoals Redditlist of Subreddit Stats.

Reddit biedt ook verschillende targetingopties, zoals locatie, interesse en apparaattype, waarmee u de juiste doelgroep kunt bereiken.

U kunt de kans op het genereren van hoogwaardige leads en verkopen vergroten door de juiste subreddits te targeten en de juiste targetingopties te gebruiken.

Optimaliseer je campagne continu

Het regelmatig monitoren en optimaliseren van uw betaalde advertentiecampagne op Reddit is cruciaal voor het succes ervan. Gebruik de ingebouwde analyses van Reddit om de voortgang van uw campagne bij te houden en uw strategie aan te passen op basis van de gegevens.

Dit kan het aanpassen van uw targeting zijn, het aanpassen van uw berichtgeving of het wijzigen van afbeeldingen om beter aan te sluiten bij uw doelgroep.

Overweeg ook om verschillende advertentie-indelingen, targetingopties en berichten te testen om vast te stellen wat het beste werkt voor uw doelgroep.

Door uw campagne voortdurend te optimaliseren, kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw investering haalt en uw marketingdoelen bereikt.

Topmerken die Reddit gebruiken voor marketing

Naast de duizenden adverteerders wereldwijd, heeft het potentieel van Reddit verschillende grote merken aangetrokken, waaronder Uber, HP, Ulta, Adidas en Universal Studios.

Persoonlijk vind ik de HP- en Adidas-voorbeelden om twee verschillende redenen leuk.

PK

HP “doopte zijn tenen” in Reddit om abonnementen te genereren voor zijn inktvervangingsservice.

Dit is een goed voorbeeld van een groot bedrijf dat onderaan de trechter springt!

HP-aankondiging op RedditScreenshot van Reddit, februari 2023

Adidas

Adidas gebruikte een populair Reddit-concept genaamd “AMA” (Ask Me Anything), waar zijn kledingexperts vragen van de gemeenschap beantwoordden over zijn nieuwe lijn hardloopschoenen.

Dit was een goed voorbeeld van het verstrekken van relevante en waardevolle informatie en een meesterlijk gebruik van de inhoudstrends van Reddit.

Adidas-advertentie op RedditScreenshot van Reddit, februari 2023

Afhaalmaaltijden

Adverteren op Reddit is moeilijker dan het doen op meer traditionele sociale mediaplatforms zoals Twitter, Facebook of LinkedIn. Het vereist meer voorbereidend werk, een goed begrip van de doelgroep en inhoud die is afgestemd op de nuance van het platform.

Sommige adverteerders kunnen deze vereisten gemakkelijk afdoen als een te hoge toetredingsdrempel. En dat is oké.

Adverteerders die een extreem gepassioneerd en demografisch divers publiek willen aanspreken, zullen het echter op Reddit vinden.

En met een beetje ijver kunnen deze adverteerders inhoud creëren die niet alleen leidt tot resultaten, maar ook tot respect, waardering en loyaliteit van waardevolle klanten.

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: Nicescene/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!