fbpx

Bel nu: +32 468 11 25 93

Een inleiding tot Black Hat SEO Antwerpen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wat is Black Hat SEO? – Antwerpen

Black hat SEO

Black hat SEO is een praktijk tegen de richtlijnen van zoekmachines, die wordt gebruikt om een site hoger in de zoekresultaten te krijgen. Deze onethische tactieken lossen niet op voor de zoeker en eindigen vaak in een penalty van zoekmachines. Black hat technieken zijn onder andere keyword stuffing, cloaking, en het gebruik van prive-link netwerken.

Het verschijnen in de zoekresultaten is van vitaal belang voor de groei van het bedrijf, maar er is een goede en foute manier om zoekmachineoptimalisatie te doen. De donkere kunst van black hat SEO is de verkeerde manier. Black hat SEO probeert zoekmachinealgoritmen te spelen, in plaats van ze op te lossen voor de gebruiker. In plaats van het verdienen van het recht om hoog te rangschikken op zoekmachine resultaten pagina’s black hat SEO maakt gebruik van schaduwrijke tactieken om je daar te krijgen. Aanhoudend gebruik van black hat SEO technieken is waarschijnlijk schadelijk voor uw aanwezigheid in zoekmachines in plaats van het te verbeteren.

Als u nieuw bent in de zoekruimte, is het doel van zoekmachines zoals Google om de beste resultaten te leveren wanneer iemand een zoekopdracht afrondt. Ze willen dat mensen een geweldige zoekervaring hebben en ervoor zorgen dat de resultaten die ze aanbieden geen spam bevatten. Ze doen dit automatisch door middel van algoritmen of handmatige acties die gericht zijn op het herkennen en bestraffen van mensen die zich bezighouden met black hat SEO.

Zoekmachine-algoritmen zijn in de loop der tijd verfijnder geworden en daarom moet u black hat SEO koste wat het kost vermijden. White hat SEO is een veel betere methode om zoekmachineoptimalisatie te doen. Het is een meer ethische benadering die zich houdt aan de termen en richtlijnen van zoekmachines. White hat SEO bestaat uit het creëren van kwalitatieve content en een betere algemene gebruikerservaring voor mensen die uw site bezoeken.

Black hat SEO versus White hat SEO : SEO in Antwerpen

black hat SEO vs white hat SEO

Black hat SEO gaat tegen de richtlijnen in van zoekmachines en manipuleert deze om een hogere ranking te krijgen. Het kan leiden tot het volledig wissen van de zoekresultaten of het verkrijgen van een lagere positie. White hat SEO is een meer ethische manier om SEO te doen door het creëren van kwalitatieve content en een goede gebruikerservaring.

In dit artikel wordt uitgelegd wat black hat SEO-technieken inhouden, zodat u ze kunt vermijden bij het bedenken van uw organische zoekstrategie.

Blackhat in SEO

Black hat SEO
Trefwoord Stuffing

Trefwoordenstuffing verwijst naar de praktijk van het vullen van uw inhoud met irrelevante trefwoorden in een poging om te manipuleren waar de pagina op de zoekresultatenpagina’s staat. Het toevoegen van meerdere variaties van trefwoorden waar ze geen waarde toevoegen, creëert een slechte ervaring voor gebruikers. Het kan er ook toe leiden dat uw pagina wordt gerangschikt voor irrelevante zoekopdrachten.

Google verklaart keyword stuffing als:

Lijsten met telefoonnummers zonder substantiële toegevoegde waarde.
Blokken met tekst die steden en staten opsomt die een webpagina probeert te rangschikken voor
Dezelfde woorden of zinnen zo vaak herhalen dat het onnatuurlijk klinkt.
Hier is een voorbeeld van trefwoordvulling voor een website die uitgaande marketingsoftware verkoopt:

“We zitten in de business van het verkopen van outbound marketing software. Outbound marketing software is wat we verkopen. Als u denkt aan het verkrijgen van outbound marketing software neem dan contact op met een van onze outbound marketing software consultants.”

Ik denk dat je het met me eens bent, dat klinkt als een gebroken record. Het is vrij gemakkelijk te herkennen en Google zal in staat zijn om te vertellen dat de inhoud onnatuurlijk klinkt.

Je hebt misschien de grap gehoord “een SEO copywriter loopt een bar, grill, pub, openbaar huis, Iers, barman, drank, bier, wijn, drank…”. Deze grap gaat over trefwoordvulling en het is weer een perfect voorbeeld van de praktijk. De woorden lijken allemaal op elkaar, maar ze hebben geen waarde omdat ze niet eens een zin ophangen.

U kunt trefwoordonderzoek doen om erachter te komen waar mensen naar zoeken, maar overmatig gebruik van deze trefwoorden in uw inhoud is geen goed idee. In plaats van uw content te vullen met irrelevante trefwoorden, kunt u zich concentreren op het creëren van nuttige content die zich richt op onderwerpen boven trefwoorden.

Cloaking

Cloaking houdt in dat er een stuk content wordt getoond aan gebruikers en een ander stuk content aan zoekmachines. Websites die zwarte hoed SEO beoefenen zullen dit doen om de inhoud te rangschikken voor een verscheidenheid aan termen die niet relevant zijn voor hun inhoud. Spam websites zullen dit vaak doen om te voorkomen dat een zoekmachine bot het vinden van de spam inhoud die ze dienen voor gebruikers.

Het aanpassen van uw content aan verschillende groepen gebruikers is acceptabel. U kunt bijvoorbeeld de grootte van uw website verkleinen wanneer iemand vanaf een mobiel apparaat op bezoek komt. U kunt ook de taal van een pagina wijzigen op basis van het land waar iemand vandaan komt. Een uitgever als Forbes of Inc. kan de advertenties die op een pagina verschijnen, wijzigen om de inhoud ervan te financieren. Deze voorbeelden zijn volledig aanvaardbaar. Zolang je niet alleen de inhoud die verschijnt voor zoekmachine crawlers verandert.

Hoewel er geen harde en snelle regel is om te bepalen wat acceptabel is en wat niet, is mijn beste advies om jezelf af te vragen, is wat je van plan bent op te lossen voor de gebruiker? Als dat zo is, dan is het acceptabel. U moet zoekmachinebots die uw site kruipen op dezelfde manier behandelen als elke andere gebruiker.

Als u nieuwsgierig bent naar hoe Google uw website ziet, kunt u de fetch gebruiken als Google-tool en dit vergelijken met wat gebruikers zien.

Stiekeme omleidingen

Black hat seo optimalisatie

Een redirect houdt in dat iemand naar een andere URL wordt gestuurd dan die waarop hij/zij in eerste instantie heeft geklikt. Black hat SEO gebruikt redirects buiten het doel waarvoor ze bedoeld zijn. Op dezelfde manier als cloaking, kan dit het omleiden van een zoekmachine crawler naar een pagina en alle andere gebruikers naar een andere pagina inhouden.

Een ander voorbeeld is het omleiden van een zeer gezaghebbende pagina met veel backlinks naar een andere irrelevante pagina, alleen maar om de positie in de zoekresultaten te versterken. Een 301 redirect geeft de meerderheid van de autoriteit door van de ene pagina naar de andere. Dit betekent dat iemand die black hat SEO beoefent, redirects alleen zou kunnen gebruiken om de zoekresultaten te manipuleren.

Redirects mogen alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn ontworpen. Dit kan zijn in het geval dat u van website-domein verandert of twee stukken inhoud consolideert. Het is ook acceptabel om JavaScript te gebruiken om gebruikers om te leiden bij sommige gelegenheden. Neem bijvoorbeeld LinkedIn die u doorverwijst naar iemands volledige profiel wanneer u bent ingelogd, in plaats van u de openbare versie van een gebruikersprofiel te laten zien wanneer u bent uitgelogd. Sneaky redirects moeten daarentegen worden vermeden. Ze schenden de richtlijnen van zoekmachines zoals Google en Yandex.

Slechte kwaliteit inhoud

Slechte kwaliteit van de inhoud die niet van waarde is voor de zoeker is ook een veel voorkomende praktijk in black hat SEO. Dit geldt ook voor content die door een bot of een persoon van een andere website wordt geschraapt. Op een gegeven moment waren zoekmachines zoals Google niet goed in het herkennen van content die was gekopieerd van andere websites. De Google Panda update in 2011 heeft dit probleem opgelost. Veel sites met dubbele inhoud kregen direct een hit in de zoekresultaten. Sindsdien is Google veel beter geworden in het herkennen van dubbele en lage kwaliteit content.

Het toevoegen van onzichtbare trefwoorden aan uw content is ook een verboden praktijk. Sommige websites die zich bezighouden met black hat SEO doen dit door de tekst dezelfde kleur te geven als de achtergrond van de pagina. Dit betekent dat de pagina kan verschijnen in de zoekresultaten voor die onzichtbare zoekwoorden, ook al is er geen zichtbare inhoud over hen op de pagina. Wanneer een gebruiker op het resultaat klikt en denkt dat het over het gezochte onderwerp gaat, vindt hij/zij geen van de gezochte inhoud, omdat de zoekwoorden onzichtbaar zijn. Als u voor de gebruiker oplost, hoeft u geen inhoud op uw website te verbergen.

De “bait and switch” is een andere manier om zoekmachines te misleiden. Dit houdt in dat u inhoud creëert rond een onderwerp waar u voor wilt rangschikken. Zodra de pagina is gerangschikt in resultaten voor dit onderwerp, wordt de inhoud geruild voor iets anders. Dit creëert een negatieve ervaring voor zoekers omdat de inhoud die ze doorklikken om te zien niet meer bestaat. Deze praktijken misleiden gebruikers en zoekmachines en ze zijn geen goede manier om SEO te doen.

Het schrijven van originele, kwalitatieve content is een belangrijk onderdeel van white hat SEO. Niet alleen is het nodig om een boete van zoekmachines te vermijden, het zal ook uw website onderscheiden. Het creëren van content van hoge kwaliteit bouwt vertrouwen op bij uw doelgroep en maakt van bezoekers klanten.

Misbruik maken van gestructureerde gegevens / bits bits

Gestructureerde gegevens worden ook wel rijke fragmenten en schema’s genoemd. Het stelt u in staat om te wijzigen hoe uw inhoud wordt weergegeven op de resultatenpagina’s van zoekmachines. Het zorgt ervoor dat uw content zich onderscheidt van de concurrentie en geeft u ook meer vastgoed op de resultatenpagina’s. U kunt gestructureerde gegevens toevoegen aan een pagina met een podcast, recept, boek en andere producten en diensten. Reviews schema markup is waarschijnlijk een van de meest populaire soorten gestructureerde gegevens.

Black hat SEO houdt in dat er onnauwkeurige informatie in gestructureerde gegevens wordt verstrekt aan zoekmachines en gebruikers. Bijvoorbeeld, iemand die blackhat SEO beoefent kan zichzelf vijf sterren toekennen van een nep-review site en gestructureerde gegevens toevoegen zodat ze opvallen op de zoekresultaten pagina’s. Dit is een zeer riskante praktijk, omdat zoekmachines zoals Google gebruikers aanmoedigen om websites te melden die misbruik maken van gestructureerde gegevens.

Black hat structured data

Dit mag u er niet van weerhouden om waarheidsgetrouwe, nauwkeurige informatie op uw webpagina’s te markeren. Sterker nog, ik raad u ten zeerste aan om gestructureerde gegevens toe te voegen op de witte hoed manier. We hebben de HubSpot-productpagina’s voorzien van een reviewmarkering en zagen een toename van 10% in het aantal kliks op die pagina’s.

U hoeft zich geen zorgen te maken als u waarheidsgetrouwe informatie verstrekt die nuttig is voor gebruikers. Google heeft de regels voor het toevoegen van gestructureerde gegevens aan uw website gedocumenteerd en heeft ook een nuttig hulpmiddel voor het testen van uw gestructureerde gegevens.

Blogcommentaar Spam

Blog comments in SEO

Zoals de naam al doet vermoeden, omvat deze zwarte hoed techniek het opnemen van een link naar uw website in blogberichten. Deze praktijk komt tegenwoordig minder vaak voor omdat zoekmachines zoals Google hun algoritme hebben bijgewerkt om eventuele links in blogcommentaren te verdisconteren. De meeste gezaghebbende blogs maken nu standaard geen links meer in blogcommentaren. Dit betekent dat zoekmachines zoals Google de link niet volgen en dat de link ook niet door enige autoriteit gaat.

Ondanks de daling van het aantal mensen dat zich met de praktijk bezighoudt, vind je nog steeds een heleboel mensen op Fiverr reclameblogcommentaren. Blog commentaar, met links naar uw website is een spammerige manier om links naar uw website te krijgen en we raden u ten zeerste aan om de praktijk te vermijden.

Als u eigenaar bent van een publicatie, forum of gemeenschap die het mogelijk maakt om commentaar te geven, moet u ervoor zorgen dat uw commentaarsectie niet kan worden gespamd door bots of mensen. Zoekmachines zoals Google zullen pagina’s die spam bevatten demonteren of volledig verwijderen uit de zoekresultaten. Het gebruik van anti-spam tools zoals Google’s gratis reCAPTCHA tool is een manier om het risico van door gebruikers gegenereerde spam te beperken.

Link farms in Antwerpen

Een linkboerderij is een website of een verzameling van websites die uitsluitend is ontwikkeld met het oog op linkbuilding. Elke website linkt uit naar de site of sites die ze hoger in de zoekmachines willen rangschikken. Zoekmachines rangschikken websites onder meer door te kijken naar het aantal links dat naar de website verwijst. Black hat SEO maakt hier gebruik van door met behulp van linkboerderijen het aantal backlinks dat een bepaalde site heeft op te blazen.

Linkboerderijen hebben vaak een lage kwaliteit content en veel links. De links bevatten normaal gesproken het sleutelwoord waarvoor ze de site in de ankertekst willen laten rangschikken. Zoekmachines zoals Google kunnen gemakkelijk link farms detecteren en het gebruik ervan moet worden vermeden. In plaats daarvan moet u gebruik maken van white hat SEO tactieken zoals het creëren van verbazingwekkende inhoud, grafieken, data, interviews of andere inhoud die u in staat stelt om op natuurlijke wijze backlinks te verwerven in de loop van de tijd.

Privé Blog Netwerken

Een privé-blognetwerk (PBN) is een stel gezaghebbende websites die uitsluitend worden gebruikt voor het bouwen van links. Ze zijn vergelijkbaar met linkboerderijen in die zin dat ze allebei het aantal links naar een website willen overdrijven. Elke PBN-site linkt naar de site die ze willen stimuleren in de zoekresultaten, maar linkt niet naar elkaar.

Black hat SEO’s die een privé netwerk willen bouwen, zullen normaal gesproken verlopen domeinen kopen die al gezag hebben opgebouwd. Ze zullen inhoud schrijven die vergelijkbaar is met wat er al bestond op het domein voordat het afliep en links toevoegen aan hun eigen site. Ze hopen dat zoekmachines niet zullen merken dat ze een netwerk van websites controleren en dat ze hun belangrijkste website veel hoger in de zoekresultaten zullen rangschikken.

Zoekmachines zijn slimmer geworden in het spotten van PBN’s en uw site kan met een zware straf worden getroffen als u PBN’s gebruikt om uw zoekaanwezigheid te verbeteren. In plaats van moeite te doen om nep-websites te spinnen, richt u zich op het creëren van kwaliteitscontent onder uw eigen domein. Als u uw content onder één dak houdt, betekent dit dat uw site zeer gezaghebbend zal zijn, aangezien iedereen naar het ene domein zal linken.

Voorbeelden van Black Hat SEO

Groupon’s Aas en Schakelaar

Groupon werd beschuldigd van het doen van een aas en een schakelaar door San Francisco Comprehensive Tours. Het tourbedrijf voerde een promotie uit met Groupon, maar de voucher website bleef de promotie op Google adverteren lang nadat deze was beëindigd. Toen de zoekers op Groupon’s pagina klikten was er geen korting te vinden omdat de inhoud was uitgewisseld. Deze aas en switch gebeurde in een PPC advertentie, maar ze gebeuren ook vaak op organische resultaten.

J.C. Penney’s Black Hat Links

J.C. Penney staat bovenaan in de zoekresultaten voor een groot aantal trefwoorden, van “skinny jeans” tot “home decor”. De uitzonderlijke prestaties van de winkelier in de zoekresultaten werden perfect getimed rond de feestdagen. Deze uitzonderlijke prestatie in de zoekresultaten was te danken aan de zwarte hoed SEO link bouwtechnieken die onder de radar van Google glipten.

Iets meer dan 2.000 backlinks werden ontdekt door Doug Pierce. Deze links bevatten ankertekst met de trefwoorden waarvoor J.C. Penney een plaats in de zoekmachines wilde innemen. Veel van de links werden gevonden op websites die niet relevant waren voor J.C. Penney. De onderwerpen van deze websites varieerden van casino’s tot auto’s. J.C. Penney claimde geen verantwoordelijkheid voor de links die werden gevonden in een interview met de New York Times.

Google bevestigde dat de acties van J.C. Penney in strijd waren met hun webmasterrichtlijnen en onthulde dat ze ook al drie keer eerder de webmasterrichtlijnen hadden overtreden. J.C. Penney kreeg een Google-boete die hen dicht bij zeventig posities op Google zag vallen voor termen als “huiskamermeubilair”.

Sprint’s User Generated Spam

In 2013 kreeg een gebruiker met de naam Redleg x3 op het Google Webmaster Central-forum een melding van Google over door gebruikers gegenereerde spam op hun website. Google’s Matt Cutts gaf een commentaar op de thread en zei dat hij kon zien dat het grootste deel van de spam van de website was verwijderd. Hij legde uit dat het bedrijf “…moet proberen om de spam wat sneller te vangen of om te zien of er enkele manieren zijn om het voor de spammers wat moeilijker te maken om een grote hoeveelheid berichten op de community-pagina’s te plaatsen”.

Forbes Selling Links

Iemand die van Forbes lijkt te zijn en die op het Google Webmaster Central-forum is gepost om hulp te zoeken bij de melding van een linkovertreding. Het bericht vroeg Forbes om onnatuurlijke links te verwijderen uit de inhoud van hun site.

Google’s Matt Cutts commentaar in de draad dat hij had bevestigd meerdere malen dat betaalde links die PageRank passeren. Cutts raadde Forbes aan om de betaalde links die PageRank passeren te verwijderen om de boete terug te laten draaien. TechCrunch meldde dat Forbes begon met het verwijderen van de betaalde links in 2011 na ontvangst van de boete.

Google Chrome’s betaalde link

Zelfs Google verknoeit af en toe zijn eigen SEO. Op een keer hebben ze een volglink opgenomen in een gesponsord bericht over Google Chrome. Dit valt onder black hat SEO omdat de link werd opgenomen als onderdeel van gesponsorde content die door het bedrijf werd betaald. Het Google-webspamteam paste een boete toe op www.google.com/chrome, waardoor de Pagerank voor een periode van zestig dagen werd gereduceerd. De zwarte markering tegen Google Chrome zorgde ervoor dat ze in de zoekresultaten voor de term “browser” in de plaats kwamen.

Waarom je Black Hat SEO moet vermijden

Hoewel black hat SEO niet illegaal is, is het wel in strijd met de webmasterrichtlijnen die door zoekmachines zijn opgesteld. Met andere woorden, het is nog steeds tegen de regels. Dit betekent dat als u zich bezighoudt met black hat SEO, u bereid moet zijn om geraakt te worden met een vervelende straf als straf. Het krijgen van een straf van zoekmachines zal ervoor zorgen dat uw website in de zoekresultaten terechtkomt of erger nog, het kan volledig worden verwijderd. Dit betekent dat uw website minder verkeer zal krijgen en uiteindelijk minder klanten.

Zoekmachines zijn beter en beter geworden in het spotten van black hat SEO technieken. Tegenwoordig is het vrijwel onvermijdelijk om gepakt te worden voor het beoefenen van black hat SEO. Black hat SEO lost niet op voor de zoeker en ook niet voor de zoekmachine. Terwijl je op korte termijn winst kunt zien van black hat SEO in de loop van de tijd zullen zoekmachines je black hat manieren oppikken om je aanwezigheid in de zoekmachine te beschadigen.

De vage lijnen van Grey Hat SEO

Je zult geen grijze hoed SEO vinden in het midden van een Robin Thicke nummer, maar je zult het wel ergens in het midden van zwart-witte hoed SEO vinden. Als er een SEO-tactiek is die je moeilijk kunt categoriseren als zwart-witte hoed SEO, dan is het waarschijnlijk een grijze hoed-techniek.

Black hat tegen white hat

Wat is Grey Hat SEO?

Grey hat SEO bestaat uit licht schaduwrijke SEO tactieken. Hoewel ze niet tegen verboden praktijken van zoekmachines zijn, zijn ze een beetje onethisch en zouden ze in de toekomst verboden kunnen worden.

Grey hat SEO draden dicht bij de lijn van zwarte hoed SEO. Grey hat tactieken zijn normaal gesproken niet opgenomen in de webmaster richtlijnen als verboden praktijken, maar ze zijn een beetje dubieus. Veel grijze hoed praktijken zijn in de loop van de tijd zwarte hoed praktijken geworden, zodra zoekmachines te weten komen over hen.

Hoe Black Hat SEO voorkomen en vermijden?

Er is geen twijfel over dat zwarte hoed SEO een riskante zaak is die niet de moeite waard is om mee te doen. Hier zijn best practices om black hat SEO te vermijden:

  • Behandel de zoeker en zoekmachines op dezelfde manier. Vermijd “cloaking” of tricking search engine crawlers door ze om te leiden naar een andere pagina. U moet altijd uw inspanningen richten op het oplossen voor de zoeker en het creëren van een geweldige gebruikerservaring van zoekmachine tot site.
  • Schrijf alleen originele inhoud van goede kwaliteit die geen trefwoordvulling bevat. Schraap nooit inhoud die aan anderen toebehoort af, dupliceer of herformuler deze niet. Google’s inhoudsrichtlijnen en onze inhoudscreatiekit kunnen nuttig zijn.
  • Houd u aan de regels bij het toevoegen van gestructureerde gegevens aan uw website. Zorg ervoor dat alle schema’s die u toevoegt nauwkeurig zijn en niet misleidend zijn voor gebruikers.
  • Koop of verkoop nooit links en onthoud, het is niet alleen geld dat wordt beschouwd als een zwarte hoed ruil. Het aanbieden van gratis producten in ruil voor links is ook verboden. Als u niet zeker weet of een uitwisseling onethisch is, steun dan de FTC-goedkeuringsrichtlijnen en raadpleeg dit gedetailleerde blogbericht over betaalde links van Google.
  • Vermijd het opzetten van een privé-blognetwerk voor het verkrijgen van links. Maak een onderscheid tussen uw website en inhoud, zodat mensen op een natuurlijke manier naar u linken in plaats van te doen alsof. Dat eindigt nooit goed.
  • Blijf op de hoogte van de richtlijnen van de webmaster zodat u black hat tactieken die verboden zijn door zoekmachines kunt vermijden. Hier zijn de webmasterrichtlijnen voor Google, Yahoo en Yandex.

Maak je volgende zoekopdracht niet “hoe kom ik van een Google-boete af?” Als je je moet afvragen of iets een zwarte hoed is of niet, dan is het dat waarschijnlijk wel. Een white hat SEO strategie is een veel betere benadering van zoekmachine optimalisatie. Op de lange termijn zal het zijn vruchten afwerpen en kunt u ‘s nachts slapen in de wetenschap dat u nooit een dip in uw ranking zult zien als gevolg van een vervelende straf. Dus voor de liefde van zoekmachines, doe nooit black hat SEO. Immers, zij zijn degenen die ons SEO’s in het bedrijf houden.

More To Explore