fbpx

Een interview met Alejandro Borgia, directeur reclamebeveiliging

Een interview met Alejandro Borgia, directeur reclamebeveiliging

Share This Post


Google, de dominante speler op het gebied van online adverteren, treedt agressiever dan ooit op tegen advertenties die zijn beleid schenden.

In een exclusief interview met Search Engine Journal geeft Alejandro Borgia, Google’s directeur productbeheer voor advertentieveiligheid, inzicht in de evoluerende strategieën van het bedrijf.

Tijdens het interview gaan we in op de volgende onderwerpen:

Hoe Google voortdurend zijn strategieën ontwikkelt om misbruiktrends tegen te gaan. De rol van Google’s beleid inzake gevoelige gebeurtenissen bij het voorkomen van misbruik van tragische gebeurtenissen voor winst. Hoe Google’s aanpak van ernstige beleidsschendingen vorig jaar leidde tot de opschorting van 6,7 miljoen adverteerdersaccounts. Nieuw bijgewerkt beleid voor een veiliger ecosysteem. Maak kennis met het Centrum voor advertentietransparantie. De toekomst van advertentiebeveiliging op Google.

Doe met ons mee terwijl we deze cruciale gebieden ontrafelen en u een kijkje geven in de inspanningen van Google om een ​​veilig en betrouwbaar advertentieplatform te behouden.

Toename van schendingen van het advertentiebeleid

Met meer dan 5,2 miljard advertenties die vorig jaar werden geblokkeerd of verwijderd vanwege beleidsschendingen, is de handhaving door Google veel strenger geworden.

“Slechte acteurs veranderen voortdurend hun technieken en strategieën. Elk jaar zien we nieuwe en andere misbruiktrends”, legt Borgia uit.

Om deze trends tegen te gaan, blijft Google waakzaam, past het beleid aan en investeert het in handhavingsmechanismen.

“Soms ontstaat er een nieuw type misbruik in het ecosysteem en daar hebben we geen polisdekking voor. Dus maken we polissen”, legt Borgia uit.

Reageren op veranderende wereldwijde omstandigheden is een ander cruciaal onderdeel van de advertentiebeveiligingsstrategie van Google.

Opmerkelijke incidenten zoals het uitbreken van COVID-19 of de oorlog in Oekraïne zetten aan tot het creëren van nieuw beleid om zich aan te passen aan deze onvoorziene omstandigheden.

“De strijd tegen beleidsschendingen is een meedogenloze achtervolging. We kunnen niet zelfgenoegzaam worden, want deze slechte actoren zijn creatief en proberen altijd een maas in de wet te vinden.”

Gevoelig evenementenbeleid en zijn uitdagingen

Het Google-beleid inzake gevoelige gebeurtenissen is van cruciaal belang om te voorkomen dat tragische gebeurtenissen worden uitgebuit voor winst.

“Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ons platform niet wordt gebruikt om tragedies in de echte wereld uit te buiten. We zullen niet toestaan ​​dat ons platform wordt misbruikt, vooral niet wanneer mensen lijden.”

De recente oorlog in Oekraïne heeft een zekere effectiviteit van het beleid aangetoond, waarbij Google meer dan 17 miljoen advertenties met betrekking tot het conflict blokkeerde.

“Het beleid inzake gevoelige gebeurtenissen is er echt om advertenties te voorkomen die misbruik maken van of profiteren van een tragische gebeurtenis”, legt Borgia uit.

Toen de oorlog escaleerde, paste Google snel zijn beleid aan en verhoogde de handhaving om advertenties te blokkeren die probeerden misbruik te maken van de situatie.

Borgia benadrukte de veelzijdige reactie van Google op de crisis:

“We hebben alle Google-advertenties op eigendommen in Rusland onderbroken. We hebben ook alle advertenties van Russische adverteerders op alle eigendommen wereldwijd onderbroken. En we hebben het genereren van inkomsten door Google met door Rusland gefinancierde media in de staat onderbroken”.

Pak flagrante beleidsschendingen aan

Vorig jaar heeft Google meer dan 6,7 miljoen adverteerdersaccounts opgeschort wegens flagrante beleidsschendingen.

Borgia verduidelijkte dat deze schorsingen gericht zijn op kwaadwillende actoren die opzettelijk schade toebrengen.

Hij zei: “Als adverteerders opzettelijk werken om gebruikers schade toe te brengen, is het niet voldoende om een ​​enkele advertentie te blokkeren. We proberen te voorkomen dat deze adverteerder in de toekomst meer schade aanricht.”

Borgia benadrukte het onderscheid tussen adverteerders met goede bedoelingen die onbedoeld een beleid schenden en ‘slechte actoren’ die opzettelijk schade toebrengen.

“Voor goedbedoelende adverteerders proberen we actie te ondernemen tegen de advertentie zelf en deze vervolgens te rapporteren”, zei Borgia.

“We kunnen en willen geen adverteerders tolereren die onze gebruikers willen schaden. Ons doel is niet alleen om de schade te stoppen, maar om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt.”

Bijgewerkt beleid voor een veiliger ecosysteem

Google heeft vorig jaar 29 beleidsregels voor adverteerders en uitgevers geüpdatet of toegevoegd om veranderende bedreigingen voor te blijven.

“We zijn toegewijd aan het beschermen van gebruikers van ons platform, dus evalueren en updaten we regelmatig ons beleid. Deze veranderingen weerspiegelen onze proactieve benadering om een ​​veilige online omgeving te bieden.”

Borgia benadrukte een aantal belangrijke veranderingen, waaronder een beleidsgevoelige reactie op gebeurtenissen in de oorlog in Oekraïne, een uitgebreid certificeringsprogramma voor financiële diensten en een beleid dat is toegesneden op tieners, zodat ze passende advertenties krijgen in de leeftijdscategorie

“We hebben al jaren bescherming voor kinderen op ons platform. Vorig jaar hebben we die bescherming uitgebreid met beleid dat specifiek is toegesneden op tieners”, aldus Borgia.

Centrum voor advertentietransparantie: verantwoording verbeteren

De toewijding van Google aan transparantie culmineerde in de lancering van het Ads Transparency Center in 2023.

“Wij geloven in de kracht van transparantie en het Ads Transparency Center is een grote stap in de goede richting. Het is onze inzet om vertrouwen en verantwoordelijkheid op te bouwen in het advertentie-ecosysteem.”

Het Ad Transparency Center is een zoekcentrum voor advertenties van geverifieerde adverteerders. Dit platform stelt gebruikers, onderzoekers en andere geïnteresseerden in staat advertenties te zien die op alle Google-platforms zijn gepubliceerd.

Stel dat een gebruiker geïnteresseerd is in een huidverzorgingsproduct, maar het merk niet herkent. In dit geval kunnen ze het Ads Transparency Center gebruiken om naar de adverteerder te zoeken en meer te weten te komen voordat ze een aankoop doen of hun site bezoeken.

Gebruikers hebben rechtstreeks toegang tot het Ad Transparency Center of via My Ad Center met behulp van het menu met drie stippen naast de advertenties die ze zien.

“We zijn erg blij en erg trots om dit op de markt te zien en [to see] mensen die zich ermee bemoeien en het nuttig vinden’, merkte Borgia op.

De toekomst van advertentiebeveiliging

Toen hem werd gevraagd naar de toekomst, verklaarde Borgia: “We leggen de lat voortdurend hoger, ontwikkelen waar nodig nieuw beleid, ontwikkelen nieuwe handhavingsmechanismen en bouwen voort op transparantie. Het is een geweldige kans voor mij om de kans te krijgen om een ​​beetje te praten over wat we doen elke dag.”

Het advertentie-ecosysteem van Google is een voortdurend evoluerende ruimte die constante waakzaamheid, innovatie en transparantie vereist.

Terwijl Borgia en zijn team ernaar streven het ecosysteem veilig te houden, is hun werk een voortdurend bewijs van hun inzet om de wereld veiliger te maken.

Op te sommen

De voortdurend evoluerende maatregelen van Google op het gebied van advertentiebeleid onderstrepen de inzet van Google om advertenties veilig te houden.

Kernpunten uit ons gesprek met Alejandro Borgia zijn onder meer de noodzaak om ons aan te passen aan nieuwe misbruiktrends, het belang van beleid om de uitbuiting van tragedies in de echte wereld te voorkomen, en een krachtig standpunt tegen inbreukmakende adverteerders die het beleid serieus nemen.

Borgia vertelde dat de toekomst van advertentiebeveiliging gaat over het verhogen van de lat voor bestaande maatregelen, het ontwikkelen van nieuw beleid en het verbeteren van de transparantie.

De strijd van Google tegen schendingen van het advertentiebeleid is een voortdurend streven waarbij innovatie, waakzaamheid en gebruikersveiligheid voorop staan.

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!