fbpx

Een juridische overwinning tegen distributeurs van CryptBot-malware

Een juridische overwinning tegen distributeurs van CryptBot-malware

Share This Post


Google voert zijn inspanningen op om cybercriminaliteit te bestrijden, aangezien de technologiegigant onlangs een juridische overwinning heeft aangekondigd tegen de distributeurs van de beruchte CryptBot-malware.

Onderdrukking van cybercriminelen

In de laatste stap in de voortdurende campagne tegen cybercriminelen heeft Google met succes een civiele procedure aangespannen tegen de malwaredistributeurs die verantwoordelijk zijn voor CryptBot, een type malware dat is ontworpen om gevoelige informatie van de computers van gebruikers te stelen.

Google schat dat CryptBot alleen al in het afgelopen jaar ongeveer 670.000 computers heeft geïnfecteerd, voornamelijk gericht op Google Chrome-gebruikers.

Een federale rechter in het zuidelijke district van New York ontketende de civiele procedure. Het vertegenwoordigt de voortdurende toewijding van Google aan het ontwrichten van ecosystemen van cybercriminelen die proberen online gebruikers uit te buiten.

Dit volgt op het succes van Google vorig jaar door de exploitanten van het Glupteba-botnet ter verantwoording te roepen.

De CryptBot-malware begrijpen

Geclassificeerd als een “informatiedief”, kan CryptBot gevoelige gegevens van de computers van slachtoffers identificeren en extraheren, waaronder authenticatiereferenties, logins van sociale media-accounts, cryptocurrency-portefeuilles en meer.

Gestolen gegevens worden verzameld en verkocht aan kwaadwillenden voor gebruik in datalekcampagnes.

Cybercriminelen die CryptBot verspreiden, hebben kwaadwillig aangepaste versies van populaire softwarepakketten, zoals Google Earth Pro en Google Chrome, aangeboden aan nietsvermoedende gebruikers.

De malware is ontworpen om Google Chrome-gebruikers te targeten, wat de Cyber ​​Crime Investigation Group (CCIG) en Threat Analysis Group (TAG) van Google ertoe aanzet actie te ondernemen tegen de distributeurs.

Juridische strategie en disruptie

De rechtszaak van Google was gericht tegen verschillende grote CryptBot-distributeurs, vermoedelijk gevestigd in Pakistan en actief in een wereldwijde criminele onderneming.

De juridische klacht omvat claims voor computerfraude en misbruik en inbreuk op handelsmerken.

Om de verspreiding van CryptBot tegen te gaan, heeft de rechtbank een tijdelijk straatverbod verleend waardoor Google huidige en toekomstige domeinen die verband houden met de verspreiding van de malware kan verwijderen.

Deze stap zal naar verwachting nieuwe infecties tegengaan en de groei van CryptBot vertragen, terwijl het een juridisch precedent schept en degenen die profiteren van criminele activiteiten onder de loep neemt.

Bescherming tegen malware

Als onderdeel van zijn inspanningen om gebruikers te beschermen tegen cyberdreigingen, beveelt het Cybercrime Support Network verschillende stappen aan die mensen kunnen nemen om zichzelf te beschermen tegen malware zoals CryptBot:

Download ze van vertrouwde bronnen, zoals officiële websites of app-winkels, en neem de waarschuwingen voor veilig browsen van Chrome in acht. Doe je onderzoek en lees recensies voordat je software downloadt. Werk uw besturingssysteem en alle software die u gebruikt voortdurend bij, inclusief het installeren van beveiligingspatches en het oplossen van bugs.

Een blik op de toekomst

De recente rechtszaak van Google tegen distributeurs van CryptBot-malware is een belangrijke stap in de richting van het berechten van cybercriminelen.

Door juridische stappen te ondernemen tegen zowel degenen die botnets exploiteren als degenen die financieel profiteren van de verspreiding van malware, werkt Google aan het verbeteren van de veiligheid van internetgebruikers.

Google heeft zijn toewijding aan dit doel uitgesproken en is van plan deze inspanningen voort te zetten.

Uitgelichte afbeelding: Eviart/Shutterstock

bron: GoogleSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!