fbpx

Een SEO-rankingsysteem voor nieuwssites

Een SEO-rankingsysteem voor nieuwssites

Share This Post


Google heeft een ranking systeem aangekondigd genaamd “Topic Authority”. Dit systeem is bedoeld om meer relevante, deskundige en geïnformeerde inhoud te leveren aan Google Zoeken en Nieuws voor vragen over gespecialiseerde onderwerpen.

Waarom onderwerpautoriteit?

De lancering van Topic Authority is een poging om een ​​veelvoorkomende uitdaging aan te gaan waarmee Google-gebruikers worden geconfronteerd wanneer ze op zoek zijn naar gezaghebbende berichtgeving over specifieke onderwerpen.

Gebruikers die bijvoorbeeld op zoek zijn naar deskundig commentaar op een economisch rapport of lokaal nieuws over een ramp in hun gebied, vinden vaak een mix van algemene berichtgeving, die het meer wetenschappelijke werk van publicaties met specifieke expertise op die gebieden kan verdoezelen.

Door de toevoeging van het Topic Authority-systeem kan Google meer lokale nieuwsresultaten publiceren. Het helpt Google prioriteit te geven aan inhoud van lokale en regionale publicaties, waardoor lezers een relevantere dekking krijgen.

Bijvoorbeeld, bij een overstroming in het gebied van een gebruiker, geeft het onderwerpautoriteitsignaal voorrang aan inhoud van lokale publicaties die regelmatig onderwerpen in die regio behandelen.

Bovendien betekent een nadruk op onderwerpautoriteit dat de kans groter is dat originele berichtgeving van nieuwsteams die bekend zijn met de locatie en het onderwerp verschijnt.

Google zegt lokale uitgevers kunnen meer zichtbaarheid verwachten voor nieuwsgebeurtenissen in uw regio.

Editors met specifieke kennis kan hetzelfde verwachten wanneer de inhoud relevant is voor een nieuwsbericht over een gespecialiseerd vakgebied.

Uitpakken hoe Topic Authority werkt

Het Topic Authority-systeem gebruikt een reeks signalen om het expertiseniveau van een publicatie op specifieke gebieden te meten. De belangrijkste tekens zijn onder meer:

Opmerkelijkheid voor een onderwerp of locatie: Google-systemen kunnen begrijpen of een bericht relevant is voor specifieke onderwerpen of gebieden.
Invloed en originele berichtgeving: Het systeem van Google houdt rekening met hoe andere uitgevers de originele rapporten van een website citeren.
Bron reputatie: Google evalueert de geschiedenis van hoogwaardige rapporten en aanbevelingen van een bron van deskundige bronnen, zoals professionele verenigingen.

Aanbevelingen voor redacteuren

Google adviseert uitgevers die willen slagen met Topic Authority om uitstekende berichtgeving te blijven bieden over de gebieden en onderwerpen die ze goed kennen.

Aangezien Topic Authority de zoekresultaten beïnvloedt, zal het interessant zijn om te zien hoe dit de dynamiek van nieuwsontdekking en -distributie verandert.

Met de nadruk op lokale en deskundige berichtgeving zien we een hernieuwde focus op diepgaande berichtgeving en een heropleving van gespecialiseerde journalistiek.

De potentiële impact op SEO-strategieën

De introductie van Topic Authority voegt een nieuwe laag toe aan de strategische mix voor SEO-professionals.

Het onderstreept het belang van de expertise, invloed en reputatie van een publicatie en sluit aan bij de voortdurende inspanningen van Google om inhoud van hoge kwaliteit te promoten.

Het is duidelijk dat de dagen van generieke, one-size-fits-all contentstrategieën geteld zijn, en degenen die investeren in het ontwikkelen van gezaghebbende content in hun vakgebied zullen goed gepositioneerd zijn om de vruchten te plukken van dit nieuwe classificatiesysteem.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!