fbpx

Een tijdlijn van generatieve AI-chatbots

Share This Post


Eind 2022 introduceerde OpenAI ChatGPT aan de wereld.

Sinds de lancering heeft ChatGPT geen significante tekenen van vertraging laten zien bij het ontwikkelen van nieuwe functies of het behouden van de interesse van gebruikers over de hele wereld.

chatgpt-verkeer overtreft concurrenten in mei 2023Schermafbeelding van Sameweb Pro, juni 2023

Lees de geschiedenis van ChatGPT verder met een tijdlijn van ontwikkelingen, van de eerste OpenAI-papers over generatieve modellen tot de acquisitie van 100 miljoen gebruikers en 200 plug-ins.

Geschiedenis van ChatGPT: een tijdlijn van ontwikkelingen

16 juni 2016 – OpenAI publiceerde onderzoek naar generatieve modellen, getraind door een grote hoeveelheid data te verzamelen in een specifiek domein, zoals afbeeldingen, zinnen of geluiden, en het model vervolgens te leren vergelijkbare data te genereren. (Open AI)

19 september 2019: OpenAI heeft onderzoek gepubliceerd over het afstemmen van het GPT-2-taalmodel op menselijke voorkeuren en feedback. (Open AI)

27 januari 2022: OpenAI heeft onderzoek gepubliceerd naar InstructGPT-modellen, broertjes en zusjes van ChatGPT, die een verbeterd vermogen om instructies te volgen, verminderde fabricage van feiten en verminderde toxische output aantoonden. (Open AI)

30 november 2022: OpenAI introduceerde ChatGPT met behulp van GPT-3.5 als onderdeel van een gratis onderzoekspreview.

chatgpt gratis onderzoeksvoorbeeldScreenshot van ChatGPT, december 2022

1 februari 2023: OpenAI heeft ChatGPT Plus aangekondigd, een premium abonnementsoptie voor ChatGPT-gebruikers die minder downtime en toegang tot nieuwe functies biedt.

chatgpt plusScreenshot van ChatGPT, februari 2023

ChatGPT bereikte 100 miljoen gebruikers sneller dan TikTok, dat de mijlpaal in negen maanden behaalde, en Instagram, dat het in twee en een half jaar deed. (Reuters)

7 februari 2023: Microsoft kondigde aan dat op ChatGPT gebaseerde functies naar Bing zouden komen.

22 februari 2023: Microsoft heeft Bing-chat met AI voor mobiele preview uitgebracht.

1 maart 2023: OpenAI introduceerde de ChatGPT API voor ontwikkelaars om ChatGPT-functionaliteit in hun applicaties te integreren. Early adopters waren onder meer SnapChat’s My AI, Quizlet Q-Chat, Instacart en Shop by Shopify.

14 maart 2023: OpenAI brengt GPT-4 uit op ChatGPT en Bing, wat betere betrouwbaarheid, creativiteit en probleemoplossend vermogen belooft.

xatgpt gpt-4Screenshot van ChatGPT, maart 2023

14 maart 2023: Anthropic heeft Claude uitgebracht, het alternatief voor ChatGPT.

20 maart 2023: een grote storing in ChatGPT treft alle gebruikers gedurende enkele uren.

21 maart 2023: Google heeft Bard uitgebracht, het alternatief voor ChatGPT.

23 maart 2023: OpenAI is begonnen met het implementeren van ondersteuning voor de ChatGPT-plug-in, inclusief navigatie en code-interpreter.

31 maart 2023: Italië heeft ChatGPT verboden vanwege het verzamelen van persoonlijke gegevens en het niet verifiëren van de leeftijd tijdens de registratie voor een systeem dat schadelijke inhoud kan produceren.

23 april 2023: OpenAI heeft ChatGPT, GPT-3.5 met navigatie en GPT-4 met navigatie-plug-ins in ALPHA uitgebracht.

Geschiedenis van ChatGPT: een tijdlijn van de snelle opkomst van generatieve AI-chatbotsScreenshot van ChatGPT, april 2023

25 april 2023: OpenAI heeft nieuwe ChatGPT-gegevenscontroles toegevoegd waarmee gebruikers kunnen kiezen welke gesprekken OpenAI opneemt in de trainingsgegevens voor toekomstige GPT-modellen.

28 april 2023 – Het Italiaanse Garante heeft een verklaring afgegeven dat OpenAI aan zijn eisen heeft voldaan en dat de ChatGPT-service in Italië kan worden hervat.

15 mei 2023: OpenAI heeft de ChatGPT-app voor iOS uitgebracht, waarmee gebruikers gratis toegang hebben tot GPT-3.5. ChatGPT Plus-gebruikers kunnen schakelen tussen GPT-3.5 en GPT-4.

chatgpt ios-app Screenshot van ChatGPT, mei 2023

16 mei 2023: Sam Altman, CEO van OpenAI, verschijnt op een hoorzitting van een subcommissie van de Senaat over AI Oversight, waar hij de noodzaak bespreekt van AI-regulering die innovatie niet in de weg staat.

23 mei 2023: Microsoft kondigde aan dat Bing ChatGPT-webbrowsen mogelijk zou maken.

xatgpt bladert met BingScreenshot van ChatGPT, mei 2023

24 mei 2023 – Pew Research Center heeft gegevens vrijgegeven van een ChatGPT-gebruiksenquête waaruit blijkt dat slechts 59% van de Amerikaanse volwassenen ChatGPT kent, terwijl slechts 14% het heeft geprobeerd.

25 mei 2023: OpenAI, Inc. een programma gelanceerd om tien beurzen van $ 100.000 toe te kennen aan onderzoekers om een ​​democratisch systeem te ontwikkelen voor het bepalen van AI-regels. (Open AI)

31 mei 2023: ChatGPT Plus-gebruikers hebben nu toegang tot meer dan 200 ChatGPT-plug-ins.

chatgpt-plug-insScreenshot van ChatGPT, mei 2023

1 juni 2023: ChatGPT-verkeer overtreft in mei generatieve AI-chatbots. (Similweb Pro)

De toekomst van ChatGPT en alternatieve generatieve AI-chatbots

Wat heeft de toekomst in petto voor ChatGPT? Dit hangt van veel factoren af, waaronder de volgende.

Gaat de overheid besluiten om AI te reguleren? Zo ja, wie zal het beheren, hoe zullen ze wetgeving creëren die past bij de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI, en zal regelgeving de innovatie van toekomstige GPT-modellen beïnvloeden? Zal OpenAI rechtszaken tegen generatieve AI-tools winnen of zal de uitkomst van deze zaken de ontwikkeling van toekomstige trainingsmodellen tegenhouden? Zullen concurrenten alternatieven voor ChatGPT creëren, of zullen overheidsregulering, angst voor rechtszaken en stijgende API-kosten innovatie in de kiem smoren?

Uitgelichte afbeelding: Tada Images/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!