fbpx

Elon Musk deelt visie voor ‘Twitter 2.0’

Elon Musk deelt visie voor 'Twitter 2.0'

Share This Post


Twitter-CEO Elon Musk onthult zes manieren waarop hij van Twitter een “alles-app” wil maken, waaronder lange tweets, gecodeerde directe berichten, betalingen van gebruiker tot gebruiker en meer.

In een reeks dia’s met de titel “Twitter 2.0”, legde Musk zijn plannen uit tijdens een interne vergadering:

Mijn zakelijke Twitter-dia’s spreken voor zich pic.twitter.com/8LLXrwylta

— Elon Musk (@elonmusk) 27 november 2022

De dia’s tonen de volgende doelen voor de toekomst van Twitter:

Adverteren als amusementsvideo Lange tweets Versleutelde DM’s Lange tweets Blauw resetten Geverifieerd

Musk plaatste de dia’s op Twitter zonder verdere context, waardoor het moeilijk was om teveel in zijn plannen voor het bedrijf te lezen. We kunnen echter informatie halen uit de mockup-screenshots van elke dia.

Reclame als amusement

Musk is van plan om adverteren op Twitter leuker te maken door een voorbeeld te laten zien van een HBO Max-advertentie die leest als een Buzzfeed-quiz.

Elon Musk deelt de visie van Screenshot van: twitter.com/elonmusk, november 2022.

De tekst luidt:

‘Ben jij een Targaryen, Valeryon of Hightower?

Like deze tweet en ik analyseer je profiel zodat je weet bij welk huis je hoort en welke rol je zou spelen in de wereld van #LaCasaDelDragon.”

Voor de context, de advertentie is voor de show House of Dragons, een spin-off van Game of Thrones.

De advertentietekst doet me denken aan die Buzzfeed-quizzen waarbij je een reeks vragen beantwoordt om te bepalen welk personage in een tv-programma je zou zijn.

De viraliteit van deze quizzen doet me geloven dat de richting van Twitter voor advertenties een aanzienlijke betrokkenheid zou kunnen genereren.

Trekt deze vorm van adverteren waarschijnlijk nieuwe klanten aan die het product nog niet kennen? Waarschijnlijk niet, maar het kan een effectieve manier zijn om naamsbekendheid te krijgen.

video-

Het bovenstaande voorbeeld, dat alleen een miniatuur en plaatsaanduidingstekst bevat, laat geen speculatie toe over Musks plannen voor video’s op Twitter.

Elon Musk deelt de visie van Screenshot van: twitter.com/elonmusk, november 2022.

Als we echter uitgaan van de tweets van Musk, zouden zijn plannen kunnen zijn om de verkorte video-app Vine terug te brengen:

Terug Kom?

— Elon Musk (@elonmusk) 31 oktober 2022

Musk is mogelijk ook van plan om te concurreren met YouTube en beweert dat het meer uitbetalingen kan bieden. Dhr. Beast, de populairste maker van YouTube, staat sceptisch tegenover deze bewering:

Terug Kom?

— Elon Musk (@elonmusk) 31 oktober 2022

lange tweets

Elon Musk deelt de visie van Screenshot van: twitter.com/elonmusk, november 2022.

Musk voegt een screenshot toe van Twitter’s Notes-functie om zijn plannen voor lange tweets te illustreren.

Twitter begon eerder dit jaar met het testen van Notes met een beperkt aantal schrijvers.

✨ Presentatie: Aantekeningen ✨

We testen een manier om meer tijd op Twitter te schrijven. pic.twitter.com/SnrS4Q6toX

— Twitter Schrijven (@TwitterWrite) 22 juni 2022

Je kunt deze functie in actie zien door naar de @TwitterWrites-accountpagina te gaan en naar het tabblad Notities te gaan.

Versleutelde DM’s

Elon Musk deelt de visie van Screenshot van: twitter.com/elonmusk, november 2022.

Deze functie spreekt voor zich.

Versleutelde directe berichten worden een industriestandaard voor sociale netwerksites. Meta introduceerde in januari end-to-end-codering voor zijn berichtentools, en nu volgt Twitter dit voorbeeld.

Reverse engineering-expert Jane M. Wong ontdekte onlangs bewijs van de gecodeerde DM’s van Twitter, wat suggereert dat de update binnenkort klaar zou kunnen zijn om uit te rollen.

(Nieuw) Blauw geverifieerd

Elon Musk deelt de visie van Screenshot van: twitter.com/elonmusk, november 2022.

De aanstaande herlancering van Blue Verified zal de volgende functies bevatten:

Een blauw “geverifieerd” vinkje Plaatsing met prioriteit bovenaan antwoorden, vermeldingen en zoekresultaten Zie 50% minder advertenties Upload langere video’s Krijg vroege toegang tot nieuwe functies

Tekst onderaan de dia van Musk zegt dat de prijs van $ 7,99 per maand een “tijdelijke aanbieding” is, wat suggereert dat de prijs in de toekomst kan stijgen, tenzij gebruikers nu inhaken.

Betalingen

Elon Musk deelt de visie van Screenshot van: twitter.com/elonmusk, november 2022.

De dia van Musk geeft geen informatie over zijn Twitter-uitbetalingsplannen. Deze plannen werden echter eerder deze maand al gedeeld.

Tijdens een gesprek met adverteerders zegt Musk dat hij van Twitter een digitale marktplaats wil maken waar videomakers hun eigen prijzen voor content kunnen bepalen.

Hierdoor kunnen videomakers bijvoorbeeld instructievideo’s verkopen tegen een prijs die volgens hen redelijk is.

Daartoe gelooft Musk dat dit type betalingssysteem de deur zal openen voor gebruikers om rechtstreeks geld naar andere gebruikers op Twitter te sturen.

Uitgelichte afbeelding: FellowNeko/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!