fbpx

Er staan ​​miljarden op het spel omdat YouTube-advertenties de servicevoorwaarden schenden

Er staan ​​miljarden op het spel omdat YouTube-advertenties de servicevoorwaarden schenden

Share This Post


Nieuwe bevindingen gerapporteerd door The Wall Street Journal onthullen dat ongeveer 80 procent van de advertenties die YouTube op internet weergeeft, zijn eigen servicevoorwaarden schendt, waardoor ze onderhevig zijn aan terugbetalingen.

Dat zou Google miljarden dollars kunnen kosten, wat bijdraagt ​​aan de bestaande problemen van het bedrijf, waaronder groeiende ontevredenheid over zoekresultaten en twee lopende antitrustzaken.

YouTube-advertentiepraktijken van Google onder de loep

Adverteerders betalen YouTube om hun advertenties voor of na video’s op het platform weer te geven. Volgens onderzoek van Adlytics wordt echter ongeveer de helft van deze advertenties niet daadwerkelijk op YouTube weergegeven.

YouTube geeft ook advertenties weer op andere websites en in mobiele apps via het programma “Google Video Partners”. Google beweert dat deze sites van derden dezelfde advertentie-ervaring bieden als YouTube, met volledig zichtbare audio-advertenties die kunnen worden overgeslagen.

Adalytics ontdekte echter dat advertenties op deze partnersites 80% van de tijd worden gedempt, automatisch aan de zijkant van het scherm worden afgespeeld en niet kunnen worden overgeslagen. Met andere woorden, de advertenties waarvoor adverteerders YouTube betalen om ze weer te geven, krijgen niet de zichtbaarheid of ervaring die YouTube belooft.

De financiële impact is aanzienlijk. Merken betalen doorgaans ongeveer $ 100 voor elke 1000 weergaven van hun advertenties op sites van derden, waarbij ze hoogwaardige advertentieplaatsingen verwachten. Adalytics ontdekte echter dat advertenties van mindere kwaliteit meestal werden getoond, die voor slechts $ 5 per 1000 vertoningen werden verkocht.

Met andere woorden, merken betalen een premie om te verwachten dat hun advertenties prominent op YouTube verschijnen. Maar in werkelijkheid gaat meer dan de helft van hun advertentiebudget naar het weergeven van inferieure advertenties op niet-YouTube-eigendommen.

Dit verschil in prijs en kwaliteit vertegenwoordigt een aanzienlijk verschil dat adverteerders veel geld kost.

Advertenties die worden weergegeven op sites van lage kwaliteit

De Adalytics-studie onderzoekt de advertentiecampagnes van meer dan 1.100 toonaangevende merken, die miljarden advertentievertoningen vertegenwoordigen, tussen 2020 en 2023.

Grote merken met ongepaste advertenties op beruchte websites zijn Johnson & Johnson, American Express, Samsung, Sephora, Macy’s, Disney+ en The Wall Street Journal.

Zelfs overheidsorganisaties zoals Medicare, het Amerikaanse leger, de socialezekerheidsadministratie en gemeentelijke instanties in New York City werden getroffen.

Hun advertenties werden gevonden op websites die verkeerde informatie verspreidden, illegale inhoud hosten en andere sites van lage kwaliteit. Dit is in tegenspraak met de belofte van Google dat advertenties alleen op zorgvuldig geselecteerde websites van hoge kwaliteit worden weergegeven.

Als reactie hierop lijken adverteerders terecht van streek en ondernemen ze stappen om geld terug te vorderen voor deze ongepaste advertentieweergaven. Dit dreigt de relatie van Google met adverteerders en de geloofwaardigheid op de advertentiemarkt te schaden.

Joshua Lowcock, global director of media bij reclamebureau UM Worldwide, vertelt The Wall Street Journal:

“Dit is een onaanvaardbare vertrouwensbreuk van YouTube. Google moet dit oplossen en klanten volledig terugbetalen voor fraude en vertoningen die niet voldoen aan het beleid van Google.”

Antwoord van Google

Google betwist het Adalytics-rapport en zegt dat het veel fouten bevat. Google zegt dat het hard werkt om adverteerders veilig te houden.

Google zegt dat het strikte regels heeft voor het weergeven van videoadvertenties op andere websites. Het verwijdert vaak advertenties van partnersites die deze regels schenden.

Onderzoeksresultaten en rapporten van betrokken adverteerders roepen echter vragen op over de beweringen van Google.

Gevolgen en mogelijke gevolgen

De onthullingen in het Adalytics-rapport kunnen de volgende verstrekkende gevolgen hebben voor Google, zijn adverteerders en de digitale advertentie-industrie.

Verlies van vertrouwen en geloofwaardigheid

De reputatie van Google zou kunnen lijden onder deze resultaten. Adverteerders kunnen het vertrouwen verliezen in de belofte van Google om advertentiesites van hoge kwaliteit te leveren.

Dit verlies aan vertrouwen kan ertoe leiden dat adverteerders hun geld anders besteden. Ze adverteren mogelijk op verschillende platforms of vereisen strengere regels om ervoor te zorgen dat advertenties van hoge kwaliteit goed worden geplaatst.

Impact op de omzet van Google

Google moet mogelijk miljarden dollars terugbetalen aan adverteerders vanwege problemen met zijn advertentiesystemen.

Dit zou de inkomsten van Google aanzienlijk kunnen verminderen op een moment dat het bedrijf met andere problemen wordt geconfronteerd. De zoekadvertentieactiviteiten van Google verzwakken en het bedrijf wordt ook geconfronteerd met verschillende antitrustrechtszaken.

Regelgevend toezicht en juridische stappen

Het Adalytics-rapport zou regelgevers van de overheid kunnen aanmoedigen om het advertentiebeleid en de systemen van Google grondiger te onderzoeken.

Deze verhoogde controle kan ertoe leiden dat Google wordt onderworpen aan financiële of andere sancties.

Adverteerders kunnen ook juridische claims tegen Google indienen om verloren geld terug te vorderen of om Google te dwingen de manier waarop advertenties worden geplaatst te herzien om toekomstige problemen te voorkomen.

Veranderingen in het digitale advertentie-ecosysteem

De in het rapport geïdentificeerde problemen laten zien dat er meer transparantie en toezicht nodig is in de manier waarop digitale advertenties worden gekocht en verkocht.

Er zijn een paar manieren om dit op te lossen:

Er kunnen nieuwe best practices of brancheregels worden opgesteld om bedrijven aan hogere normen te houden. Er kunnen nieuwe technologieën worden ontwikkeld om beter te controleren of advertenties naast de juiste inhoud worden weergegeven. Overheden kunnen wetten of regels aannemen die meer transparantie en verantwoording vereisen.

Het algemene doel zou zijn ervoor te zorgen dat adverteerders krijgen waar ze voor betalen.

De volgende stappen van Google?

Om met kritiek en terugslag om te gaan, moet Google mogelijk meer moeite en middelen besteden aan het verbeteren van de manier waarop het advertenties plaatst en controleert.

Enkele opties kunnen het volgende zijn:

Grondig analyseren van websites waar Google-advertenties verschijnen. Wees transparanter over hoe en waar advertenties worden getarget. Let goed op waar uw advertenties worden weergegeven om er zeker van te zijn dat ze naast de juiste inhoud worden weergegeven.

Als Google deze problemen kan oplossen, kan het mogelijk het vertrouwen van adverteerders terugwinnen, hun reputatie herstellen en voorkomen dat ze nog meer geld verliezen.

Uitgelichte afbeelding: JHVEPhoto/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!