fbpx

Experts voorspellen Twitter-uitval en adviseren om je data te downloaden

Experts voorspellen Twitter-uitval en adviseren om je data te downloaden

Share This Post


Velen in de technische gemeenschap tweeten waarschuwingen voor een dreigende Twitter-storing nadat verschillende tweets van Musk zorgen hadden geuit over het vermogen van Twitter om online te blijven.

Velen raden aan om het Twitter-archief zelf te downloaden voordat het te laat is.

Musk gaf opdracht tot een volledige bevriezing van de codebase van Twitter en tweette dat hij grote delen van de codebase van Twitter deactiveert, wat grote bezorgdheid veroorzaakt in de technische kringen van Twitter.

Een chief technology officer, een voormalig senior software-engineer bij Twitter, een tech-ondernemer en invloedrijke beveiligingsexperts tweeten waarschuwingen voor een mogelijke Twitter-storing en moedigden gebruikers aan om hun Twitter-gegevens nu te downloaden.

Voorspellingen over hoe Twitter zal mislukken

Een recent artikel in de MIT Technology Review suggereerde dat een Twitter-storing zich geleidelijk zou openbaren in kleine storingen, waarvan sommige werden bekeken en andere niet werden opgemerkt, en uiteindelijk een grote storing zouden worden.

Het artikel (hier is hoe een Twitter-ingenieur zegt dat het de komende weken zal breken) citeerde Ben Krueger, een betrouwbaarheidsingenieur op de site, die uitlegde waarom:

“Grotere catastrofale mislukkingen zijn iets spannender, maar het grotere risico is dat de kleinere dingen beginnen te degraderen”, zegt Ben Krueger, een site-reliability engineer met meer dan twee decennia ervaring in de technologische industrie.

In hetzelfde artikel bood een anonieme Twitter-engineer een scenario aan van hoe Twitter ten onder gaat:

“Dingen zullen breken. Dingen zullen vaker breken. Dingen zullen voor langere tijd breken. Dingen zullen op meer ernstige manieren breken”, zegt hij. “Alles wordt samengesteld totdat het uiteindelijk niet meer kan worden gebruikt.”

Musk Excuses voor trage prestaties

Het groeiende besef dat Twitter binnen enkele dagen zou kunnen crashen, begon nadat Musk een verontschuldiging tweette voor de trage service.

mos hij twitterde:

“Trouwens, ik wil mijn excuses aanbieden voor het feit dat Twitter in veel landen erg traag is. De app doet meer dan 1000 slecht gegroepeerde RPC’s om een ​​tijdlijn voor thuis weer te geven!

Een RPC is een remote procedure call, een protocol voor software om met elkaar te communiceren.

Musk gaf de trage service in wezen de schuld van te veel externe procedureoproepen die de service vertraagden (waarbij de schuld werd weggenomen door het feit dat het bedrijf met een skeletploeg werkt).

Een voormalig senior infrastructuuringenieur bij Twitter, Sam Pullara, tweette een reactie waarin hij uitlegde dat RPC’s niet het probleem zijn.

Hij legde uit dat Musk de Twitter-backend verwarde met de “App” omdat de Twitter-app geen RPC gebruikt.

Sam weerlegde ook het idee dat RPC’s het probleem zijn buiten de VS, door uit te leggen dat alle landen dezelfde RPC’s deelden, dus het probleem is niet de backend.

Hij tweette dat het probleem niet RPC’s zijn:

Het echte probleem is dat ze de weergave aan de serverzijde ongedaan hebben gemaakt en dat je tonnen code moet downloaden om één enkele tweet te zien. Andere landen zijn traag vanwege de rondreizen en de eerste download en niet zozeer de backend omdat iedereen deelt.

— Sam Pullara (@sampullara) 13 november 2022

Sam vervolgde zijn uitleg:

Ik denk niet dat je begrijpt dat dit hele gesprek over de website gaat en niet over de apps. De “app” waar hij het over heeft is de backend. Mobiele apps doen natuurlijk geen 1000 RPC’s om een ​​thuistijdlijn weer te geven.

— Sam Pullara (@sampullara) 13 november 2022

Sam Pullara is niet alleen de voormalige senior infrastructuuringenieur van Twitter, hij schreef de basiscode die de huidige codebase voorafging en ook de voormalige hoofdtechnoloog van Yahoo is.

Pullara is een van de mensen die weet hoe Twitter werkt vanaf het codeniveau, dus als hij iets zegt, spreekt hij met dat niveau van autoriteit en achtergrond.

Musk verwierp de uitleg van Sam en hield niet alleen vol dat het probleem bij de RPC’s lag, maar kondigde ook aan dat hij de verwijdering had bevolen van wat volgens hem overbodige code was.

Elon hij twitterde:

“Een deel van vandaag zal het uitschakelen van ‘microservices’ bloatware zijn. Het duurt zelfs minder dan 20% voordat Twitter werkt!”

Twitter blokkeert de codebase

De tweede schoen die viel was een tweet van Zoë Schiffer (@ZoeSchiffer) Platformer Hoofdredacteur (@platform) dat Twitter zijn codebase vergrendelt.

Daarin onthulde hij in drie tweets wat er op Twitter gebeurt (1, 2, 3):

“NIEUW: Twitter heeft zijn codebase vergrendeld, waardoor productiewijzigingen in de systemen van Twitter tot nader order zijn bevroren. Uitzonderingen worden gemaakt als Elon dit expliciet zegt, volgens een interne e-mail. 1/

…Tijdens een normale productiebevriezing kunnen ingenieurs code vastleggen, ze kunnen deze alleen niet implementeren. Dit is anders. 2/

…Twitter-medewerkers die ik heb gesproken, weten niet zeker wat er aan de hand is. 3/3”

Verschillende berichten van technische professionals, programmeurs en CTO’s begonnen te tweeten dat het verstandig was om uw Twitter-gegevens nu in plaats van later te ontladen, vanwege de perceptie dat Twitter binnen enkele dagen in plaats van maanden kan uitvallen.

Ian Coldwater, een bekende computerbeveiligingsspecialist (die zijn eigen Wikipedia-pagina heeft) tweette zijn bezorgdheid op Twitter:

Maak NU een back-up van uw gegevens en uw sociale grafieken pic.twitter.com/LRNAzukOC3

— Ian Koudwater (@IanColdwater) 14 november 2022

Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog een keer: het maakt echt niet uit of je besluit deze site te verlaten of niet. Maak een back-upplan en organiseer uw contacten, want deze site zal u waarschijnlijk in de steek laten

— Ian Koudwater (@IanColdwater) 14 november 2022

Anil Dash, tech-ondernemer in Silicon Valley (@anildash) hij twitterde:

“Voor mensen buiten de branche: dit is de meest geloofwaardige stem die je kunt vinden. Handel dienovereenkomstig.

Download hier uw Twitter-gegevens: https://twitter.com/settings/download_your_data”

Anils verwijzing naar een geloofwaardige stem was Erica Joy (@EricaJoy)de chief technology officer van het Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC).

Erica twitterde dat er een “grote kans” is op een Twitter-storing binnen enkele dagen:

De kans is groot dat Twitter de komende dagen een grote storing krijgt. stel uw beveiligingscommunicatiekanalen in als u dat nog niet hebt gedaan.

— EricaJoy (@EricaJoy) 14 november 2022

Twitter-gebruikers kunnen de bestanden niet downloaden

Sommige gebruikers probeerden hun Twitter-bestanden te downloaden, maar ontdekten dat de sms van Twitter uitviel of dat het systeem voor het downloaden van het bestand niet meer werkte.

Sms-verificatie lijkt niet beschikbaar te zijn, maar e-mail werkt nog steeds.

lol

– maïsschil 🔴⚫️ (@foodofseals) 14 november 2022

Hetzelfde is mij overkomen. Ik vraag me af of dit een van de microservices is waarvan ik dacht dat die niet nodig was

— Matt Dickinson (@mdickinson@mastodon.online) (@mdickin_dev) 14 november 2022

Sms’jes met 2-factor authenticatiecode komen niet aan; maar e-mailselectie werkte.

— Dan Buettner (@Capncavedan) 14 november 2022

Ik heb het zaterdag geprobeerd. Ik heb het nog steeds niet ontvangen.

– fakelawn (@fakelawn) 14 november 2022

Komt Twitter-uitval eerder dan later?

Veel van de mensen die waarschuwden voor een dreigende Twitter-storing waren zeer geloofwaardige mensen met een grondige kennis van de technologie en zelfs ervaring met hoe Twitter werkt.

Invloedrijke beveiligingsexpert Jane Manchun Wong (@wongmjane), die MIT Technology Review onlangs schreef was Spilling Silicon Valley’s Secrets, One Tweet at a Time, tweette zijn mening over de levensvatbaarheid van Twitter.

Hij legde uit dat hij zijn Twitter-archief in het weekend al had gedownload omdat hij twijfelde over wat er met Twitter zou gebeuren.

Ik heb gisteren letterlijk mijn Twitter-gegevens gedownload 😮‍💨

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) 14 november 2022

Ik wist niet zeker wat er deze week nog meer met deze site zou gebeuren, dus ik vroeg een paar dagen geleden om een ​​kopie van mijn gegevens en de gegevens waren afgelopen zondag klaar om te downloaden

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) 14 november 2022

Als iemand als Jane Manchun Wong zich zorgen maakt over wat er met Twitter gaat gebeuren, als voormalig senior Twitter-engineer, en beiden hun Twitter-archief downloaden, is het misschien verstandig om te bedenken dat het vermogen van Twitter om online te blijven sneller afneemt dan het is. algemeen zichtbaar.

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Krakenimages.com

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!