fbpx

Facebook lanceert een nieuwe in-app browser voor Android

Share This Post


Facebook bereidt zich voor om een ​​nieuwe in-app-browser op Android uit te brengen, waarbij de standaard Android System WebView wordt vervangen door een stabielere oplossing.

In tegenstelling tot andere Android-apps die weblinks openen in een externe browser naar keuze van de gebruiker, opent Facebook pagina’s in de app zelf.

Facebook identificeerde een probleem met de manier waarop het omgaat met externe links, en zegt dat gebruikers de Facebook-app vaker updaten dan de software die de browser van de app aanstuurt.

Een aankondiging op Meta’s technische blog zegt:

“Onze in-app-browser voor Facebook op Android is van oudsher gebaseerd op een Android WebView-systeem op basis van Chromium, het open source-project dat veel browsers op Android en andere besturingssystemen aanstuurt.

… de afgelopen jaren hebben we gezien dat veel Android-gebruikers hun Facebook-app updaten, maar hun Chrome- en WebView-apps niet, wat kan leiden tot veiligheidsrisico’s en een negatieve gebruikerservaring.”

Het bedrijf noemt de gevoeligheid voor zero-day exploits en crashes van de Facebook-app als belangrijke problemen die voortvloeien uit de afhankelijkheid van Android System WebView.

Om deze problemen aan te pakken, heeft Facebook een aparte op Chromium gebaseerde WebView ontwikkeld die synchroon kan worden bijgewerkt met updates van de Facebook-app.

Facebook somt verschillende voordelen op van het overschakelen naar een aangepaste browser, waaronder verbeterde stabiliteit, beveiliging en prestaties.

Voordelen van een nieuwe in-app browser voor Facebook op Android

veiligheid

Met een aangepaste in-app-browser kan Facebook de nieuwste Chromium-beveiligingspatches rechtstreeks naar gebruikers pushen, die worden geïnstalleerd wanneer gebruikers de Facebook-app bijwerken.

Dit helpt ervoor te zorgen dat gebruikers geen pagina’s met verouderde software bezoeken, wat veiligheidsrisico’s kan opleveren.

stabiliteit

Een aangepaste browseroplossing moet leiden tot minder app-crashes, zegt Facebook.

Het bijwerken van de Android WebView-software op systeemniveau kan ervoor zorgen dat apps crashen, omdat Android ervoor moet zorgen dat alle WebView-instanties worden gestopt, zodat het de nieuwste versie kan installeren.

Het gebruik van een aangepaste versie van WebView, exclusief voor de Facebook-app, betekent dat Android Facebook niet langer hoeft te blokkeren wanneer het WebView-systeem wordt bijgewerkt.

prestatie

Facebook zegt dat zijn aangepaste in-app-browser de prestaties verbetert als het gaat om het weergeven van webpagina’s en het starten van instant-games via Facebook Gaming:

“Onze WebView verbetert ook de weergaveprestaties… Omdat we de weergave van de WebView in onze applicaties kunnen beperken, kunnen we GPU-verwerking inschakelen voor onze WebView. Dit verbetert de weergaveprestaties en stabiliteit van webpagina’s en instantgames.”

Op te sommen

Bovenstaande voordelen klinken misschien als technisch jargon als je niet bekend bent met het Android-besturingssysteem.

U moet weten dat deze wijziging de beveiliging en prestaties zal verbeteren en app-crashes zal verminderen wanneer mensen websites in de Facebook-app bekijken.

Facebook is niet de eerste app die een aangepaste in-app-browser op Android gebruikt. Mozilla, Microsoft en Samsung hebben ook hun eigen versies.

Het bedrijf benadrukt dat deze wijziging geen invloed zal hebben op de privacykeuzes van mensen op de Meta-services.

bron: Engineering bij Meta
Uitgelichte afbeelding: Emre Akkoyun/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!