fbpx

Formulieren volgen met Google Analytics (via WordPress en GTM)

Formulieren volgen met Google Analytics (via WordPress en GTM)

Share This Post


Het volgen van formulierinzendingen is een cruciaal aspect van marketingsucces, omdat het organisaties in staat stelt waardevolle gegevens over hun publiek en hun voorkeuren te verzamelen.

Door formulierinzendingen bij te houden, kunnen bedrijven vaststellen welke marketingcampagnes het meest effectief zijn, welk type inhoud resoneert met hun doelgroep en welke kanalen de meeste conversies genereren.

Bovendien helpt het bijhouden van formulierinzendingen organisaties het klanttraject van het eerste contact tot de conversie te begrijpen, waardoor ze inzicht krijgen in verbeterpunten.

Hoewel er schijnbaar eindeloze manieren zijn om formulierinzendingen op uw website bij te houden, raad ik aan om Google Tag Manager te gebruiken om de klus te klaren, waardoor het gemakkelijker wordt om de juiste gegevens naar uitgeversplatforms te sturen (denk aan Google Analytics, Google Ads, Facebook en LinkedIn). ).

Waarom u Google Tag Manager zou moeten gebruiken

Google Tag Manager is een essentiële tool voor het bijhouden van formulieren, omdat het een gecentraliseerd platform biedt voor het beheren van trackingtags en marketingcodefragmenten op een website.

Door het bijhouden van formulieren te integreren met Google Tag Manager, kunnen zowel individuen als bedrijven gemakkelijk formulierinzendingen volgen en waardevolle gegevens verzamelen zonder handmatig code aan hun websites toe te voegen.

Dit bespaart tijd en verkleint de kans op fouten die kunnen voortvloeien uit handmatige implementatie.

Bovendien biedt Google Tag Manager een gebruiksvriendelijke interface waarmee marketeers trackingtags kunnen maken, beheren en implementeren zonder dat hiervoor technische vaardigheden nodig zijn.

Formulierinzendingen volgen in Google Tag Manager

Google Tag Manager luistert naar gebeurtenissen op uw website, ‘triggers’ genoemd, en voert codefragmenten uit met de benodigde gegevens, ‘tags’ genoemd, indien van toepassing.

Er zijn een paar verschillende triggers die kunnen worden gebruikt om formulieren bij te houden, waaronder de volgende, gerangschikt op betrouwbaarheid:

Bevestigingspagina’s bekeken. Zichtbaarheid van succesberichten. Gebeurtenissen in de gegevenslaag. Automatisch luisteren naar gebeurtenissen. AJAX-gebeurtenisluisteraar. Schraap DOM Aangepaste gebeurtenislistener.

Hoewel al deze triggers werken, is degene waarmee ik het meeste succes heb gezien de eerste: bezoeken aan bevestigingspagina’s.

In plaats van dat het formulier een signaal naar Google Tag Manager stuurt wanneer iemand een formulier invult, kunnen we bijhouden wanneer een gebruiker na het invullen van dat formulier op een bevestigings- of bedankpagina terechtkomt.

Stap 1: Stel een bevestigingspagina in WordPress in

Als u WordPress gebruikt om uw website-inhoud te beheren, zijn er veel plug-ins die u kunt gebruiken om functionele en goede formulieren in uw website te integreren.

Mijn favoriet, en degene die mijn bureau gebruikt, is Gravity Forms.

In Gravity Forms kunt u een “Bevestiging” voor uw formulier instellen om gebruikers naar een pagina van uw keuze te sturen, en zelfs formuliergegevens naar die pagina overbrengen voor meer geavanceerde tracking.

Installatiebevestiging Gravity FormsGravity Forms-screenshot, februari 2023

Als Gravity Forms niets voor jou is, zijn er tal van plug-ins die de klus kunnen klaren, waaronder WPForms, Ninja Forms en HubSpot.

Stap 2: Een trigger instellen in Google Tag Manager

Na het instellen van een bevestigingspagina is de volgende stap het instellen van een “trigger” in Google Tag Manager.

Zorg ervoor dat uw trigger alleen naar een paginaweergave-gebeurtenis luistert op uw bevestigingspagina (zoals de onderstaande configuratie).

Google Analytics Activator-instellingenGoogle Tag Manager-screenshot, februari 2023

Stap 3: Een tag instellen voor Google Analytics 4

Nadat u heeft bevestigd dat de juiste gegevens in Google Tag Manager binnenkomen, met behulp van een tool zoals de native GTM-foutopsporing of de populaire GTM Chrome-extensie, kunt u beginnen met het verzenden van die gegevens naar marketing- en rapportageplatforms zoals Google Analytics.

Nu iedereen overstapte van Universal Analytics naar Google Analytics 4 (GA4), dachten we dat dit het meest bruikbare voorbeeld zou zijn om aan te tonen hoe eenvoudig het bijhouden van formulieren is in GTM.

Zorg ervoor dat u de sjabloontag ‘Google Analytics: GA4-gebeurtenis’ gebruikt, kies de juiste GA4-configuratietag (of voer de GA4-property-ID rechtstreeks in) en kies de juiste gebeurtenisnaam

In de meeste gevallen is “generate_lead” de beste keuze, maar er zijn tal van andere native gebeurtenissen in GA4 om uit te kiezen.

Instellingen voor het indienen van GA4-formulierenGoogle Tag Manager-screenshot, februari 2023

Stap 4: Begin met het zien van resultaten

Nu Google Tag Manager gegevens verzamelt en naar Google Analytics 4 verzendt, zou u deze gegevens in uw GA4-rapporten moeten kunnen zien (het kan een dag of twee duren om de resultaten te zien als u in realtime kijkt).

Als u de hierboven beschreven “generate_lead”-gebeurtenis heeft gebruikt, worden paginaweergaven op de bevestigingspagina automatisch gemarkeerd als een conversie.

Als dit niet het geval is, moet u eerst de gebeurtenisnaam markeren als een conversie.

U kunt vervolgens het conversierapport van GA4 gebruiken om te zien hoeveel formulierinzendingen u verzamelt, en zelfs verschillende dimensies en statistieken toevoegen voor geavanceerde acquisitie- en gedragsinzichten.

GA-conversies per gebeurtenisSchermafbeelding van Google Analytics, februari 2023

conclusie

Of u nu een ervaren marketeer bent of net begint, het bijhouden van formulieren in GTM en WordPress biedt een eenvoudige en effectieve oplossing om formulierinzendingen bij te houden en te begrijpen waar uw leads vandaan komen, hoe ze omgaan met uw website en waarom ze erom geven. op jou.

Hoewel de bovenstaande oplossing de meest populaire en betrouwbare is, zijn er veel die geschikt zijn voor websites met meer aangepaste formulieren en websitelogica.

Neem contact op met een ontwikkelaar als je onderweg problemen tegenkomt!

Meer middelen:

Uitgelichte afbeelding: G-Stock Studio/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!