fbpx

Gebruikers verliezen het vertrouwen dat Twitter zal overleven

Gebruikers verliezen het vertrouwen dat Twitter zal overleven

Share This Post


De massale uittocht van werknemers donderdagavond maakte voor velen duidelijk dat Twitter op het punt stond te verdwijnen, en inspireerde velen om te stoppen en tien van de elf meest populaire onderwerpen over te nemen.

Na weken van ontslagen en aftreden draaide Twitter in wezen op een skeletploeg.

Het gevoel dat Twitter zijn einde naderde, werd versterkt door Musk’s deadline voor werknemers om zich te committeren aan zijn “extreem zware” werkeisen van lange uren en weekenden in de functie.

Er doken anekdotische rapporten op van een massale uittocht van arbeiders.

Kylie Robison@kyliebytes), een technologieverslaggever voor het tijdschrift Fortune hij twitterde op de informele anekdotische perceptie dat 75% van de werknemers ervoor leek te kiezen om ontslag te nemen en weg te lopen met een ontslagvergoeding van drie maanden.

“Eén punt ter verduidelijking over de tweet over het vertrek van 75% van de Twitter-medewerkers: dit is wat ik hoor over percepties onder mensen bij Twitter. Het is niet gebaseerd op officiële bedrijfsgegevens.

Ik volg dit draadje met de officiële info zodra het uit is!”

Alex Heide (@alexeheath) van de Maagd hij twitterde op anekdotische rapporten die hele infrastructuurteams hebben opgegeven.

“Het verhaal zal binnenkort worden bijgewerkt met meer: ​​ik hoor dat verschillende van Twitter’s” kritieke “infrastructuurengineeringteams volledig zijn gestopt. “Je kunt Twitter niet runnen zonder dit team”, een huidige ingenieur bij een van deze groepen. , heeft Twitter de toegang tot badges in zijn kantoren afgesloten.’

Heath deelde ook in een ander tweeten dat veel werknemers die zijn gestopt, de overtuiging delen dat Twitter op het punt staat te ‘breken’.

“Ik hoor van verschillende medewerkers dat de kans dat Twitter in de nabije toekomst kapot gaat erg groot is.”

Zoë Schiffer (@ZoeSchiffer) van de nieuwsorganisatie @platform verwant in een tweeten dat de beschrijving van de situatie door de werknemers is dat het lijkt op een “massale uittocht”.

De perceptie dat Twitter aan het uitsterven is, groeit

Het gevoel dat Twitter op het punt stond te eindigen, was donderdagavond en vroege ochtend voelbaar, toen veel voormalige Twitter-medewerkers en tweeps hun afscheid op Twitter twitterden.

De in Portland, Oregon gevestigde zoekhandelaar Scott Hendison (@sendison) hij twitterde:

“Zou vanavond het einde van Twitter kunnen zijn? Veel gelukkige mensen lijken het te verwachten.

Als je naar Mastadon gaat, zoek me dan op: @shendison@c.im”

Velen van over de hele wereld gebruikten Twitter om afscheid te nemen.

iedereen komt om hun laatste afscheid te nemen

— Aner 🪐 (@anershab) 18 november 2022

Journalist Elizabeth Spires (@espiers) hij twitterde:

“Als iemand die de hoogtijdagen van geocities, MySpace, blogspot, typepad, tumblr en nu twitter heeft meegemaakt… komt het allemaal goed.”

Sommige tweets drukken humor uit

Sommige tweets bevatten milde of bitterzoete humor.

Een tweep merkte bijvoorbeeld op dat zijn enige spijt was dat de geliefde Star Wars-acteur Mark Hamill hem nooit op Twitter volgde.

Mark Hamill reageerde met een vervolg.

Heb er alsjeblieft geen spijt van.#followingU https://t.co/NH6db26TKS

— Mark Hamill (@MarkHamill) 18 november 2022

De populaire beveiligingsonderzoeker Jane Manchun Wong, die de humoristische ‘einde van de wereld’-stemming van de avond weerspiegelde, vroeg of een van haar volgers verliefd op haar was.

voor het geval twitter voorgoed verdwenen is, antwoord dan als je verliefd op me bent

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) 18 november 2022

Zoektrendtracker Google Trends onthulde dat veel mensen op zoek zijn naar een alternatief voor Twitter. Google-zoekopdrachten voor zowel Tumblr als Mastodon zijn de afgelopen dagen omhooggeschoten.

Google Trends-Tumblr

Blijkbaar gebruikten zoveel mensen Tumblr dat de service tijdelijk crashte.

Tumblr tweette een humoristische reactie op hun tijdelijke situatie:

wacht even want er zijn 12 nieuwe mensen bijgekomen.
We zijn er mee bezig geef het een moment 🙂 https://t.co/Upd5HEaIBq

— tumblr dot com website en app (@tumblr) 18 november 2022

Tweets op Twitter Trending Overnight

De trending tweets weerspiegelden zorgen over hoe lang Twitter beschikbaar zal zijn, misschien zoals veel mensen lezen over de massale uittocht van werknemers.

Tien van de top elf trending topics gingen over Twitter:

1·#RIPTwitter
Populair met #TwitterDown

2 Elon
Trending met Twitter HQ

3·Tumblr
Trending met MySpace, Vine

4· Mastodon
222.000 tweets

5· Onenigheid
1,02 miljoen tweets

6· Van Twitter
543.000 tweets

7· Voor Twitter
682.000 tweets

8· Onmiddellijk
282.000 tweets

9· Karen-ruimte
27.2K tweets

11· #TwitterIsOverParty

Het trending topic van Space Karen is een verwijzing naar een vertoning naast het hoofdkantoor van Twitter gisteravond die een reeks grappige bijnamen voor Elon Musk voortbracht, waarbij Space Karen veel vrolijkheid veroorzaakte onder Twitter-gebruikers.

Twitter HQ in San Francisco ging vanavond los. #TwitterOvername pic.twitter.com/DoG5pDD4AD

— Muskrat McRatfu*ker moet aftreden als CEO  (@christoq) 18 november 2022

De ruimte van Karen zal altijd leuk zijn 😂😂😂 pic.twitter.com/CSw5ox3Whg

— Ciara Lashay (@CiCi_Lashay2) 18 november 2022

Is dit het einde van Twitter?

Gezien het feit dat de infrastructuurteams van Twitter naar verluidt op of onder de maat draaien, is het geen wonder dat zoveel mensen het gevoel hebben dat Twitter zijn einde heeft bereikt.

Dit weekend zal het uithoudingsvermogen van Twitter op de proef worden gesteld met de start van ‘s werelds meest populaire sportevenement, het WK, wat voor een golf van activiteit op het platform zal zorgen.

Het enge is dat werknemers dit weekend naar verluidt buitengesloten zouden zijn in het gebouw.

Ik denk niet dat Twitter het hele weekend zal duren. Twitter beperkt de toegang van werknemers tot al zijn gebouwen tijdens het weekend zonder opgaaf van reden. Het hele Android-team heeft ontslag genomen. Dit weekend gaat het WK voetbal, het grootste sportevenement ter wereld, van start.

— Alejandra Caraballo (@Esqueer_) 18 november 2022

Het gevoel dat een historische gebeurtenis zich in slow motion afspeelt, was onontkoombaar. Trending topics werden gedomineerd door tweets over de teloorgang van Twitter.

Het feit dat zoveel mensen besloten te stoppen, droeg bij aan de perceptie dat Twitter aan het uitsterven was of in ieder geval op het punt stond uit elkaar te gaan.

Hoewel trending topics impliceren dat Twitter onderweg is, zal maandag en de komende week een beter idee worden gegeven van hoe lang Twitter kan overleven, aangezien het WK voor een piek in Twitter-verkeer zorgt.

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/ivan_kislitsin

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!