fbpx

Geld verdienen op YouTube is zojuist eenvoudiger geworden

Share This Post


YouTube verandert de regels voor het verdienen van geld, waardoor het voor meer videomakers gemakkelijker wordt om deel te nemen aan het partnerprogramma.

Deze stap zal naar verwachting meer mensen helpen inkomsten te genereren met hun video’s.

Tegelijkertijd breidt YouTube zijn shopping-partnerprogramma uit, wat meer geld zou kunnen opleveren voor videomakers met een groot publiek.

In dit artikel worden de wijzigingen in het YouTube-beleid voor het genereren van inkomsten besproken en wat dit betekent voor makers van inhoud.

YouTube-partnerprogramma: gemakkelijkere toegang, meer mogelijkheden

Door de geschiktheidscriteria te verlagen, geeft YouTube videomakers eerder toegang tot het partnerprogramma.

Het bedrijf legt uit in een aankondiging:

“Nu breiden we het programma uit door eerdere toegang tot het YPP te introduceren met lagere criteria om in aanmerking te komen, waardoor je eerder kunt beginnen met verdienen op YouTube door toegang te geven tot functies voor het financieren van fans, zoals kanaallidmaatschappen, Super Chat, Super Thanks en nog veel meer.”

Om in aanmerking te komen voor het partnerprogramma, moeten makers voldoen aan een drempel van 500 abonnees, drie openbare lasten in de afgelopen 90 dagen, 3000 uur toezicht vorig jaar, of 3 miljoen views van korte films gedurende de afgelopen 90 dagen.

Door deze gewijzigde vereiste kunnen nieuwe makers sneller inkomsten genereren met inhoud zonder aan de eerdere normen te voldoen.

Uitbreiding van het YouTube Shopping-partnerprogramma

Geld verdienen op YouTube is zojuist eenvoudiger gewordenScreenshot van: blog.youtube/news-and-events/more-ways-for-creators-to-earn-on-youtube/, juni 2023.

Naast wijzigingen in het partnerprogramma, breidt YouTube zijn Shopping-partnerprogramma uit.

Met deze update kunnen makers met meer 20.000 abonnees om producten van andere merken in hun inhoud op te nemen, waardoor ze in aanmerking komen voor concurrerende commissietarieven op de verkoop van producten die zijn getagd in hun video’s en korte films.

Makers kunnen nu op een nieuwe manier geld verdienen met hun invloed, door rechtstreeks te profiteren van de verkoop van de producten die ze promoten.

Andréa Matillano, een maker van YouTube-schoonheid, prees het programma en verklaarde: “Door deel uit te maken van het YouTube Shopping-partnerprogramma kunnen kijkers gemakkelijk winkelen en meer te weten komen over de producten die ik bij mij laat zien. Het programma zelf maakt het ongelooflijk gemakkelijk om bekijk commissietarieven voor producten en tag video’s.”

Wat biedt de toekomst voor YouTube en videomakers?

Deze veranderingen vallen samen met een controversiële situatie met betrekking tot een van zijn belangrijkste rivalen, Twitch.

Voorgestelde wijzigingen in het beleid voor het genereren van inkomsten van Twitch zorgde voor frustratie onder videomakers, omdat ze bang zijn voor mogelijke nadelige gevolgen voor hun verdiensten.

Met updates van het partnerprogramma zou YouTube ontevreden videomakers naar zijn platform kunnen lokken en hen in staat stellen sneller geld te verdienen.

Bovendien stelt de uitbreiding van het shopping-partnerprogramma makers met een groot abonneebestand in staat om commissies te verdienen voor de verkoop van producten die in hun video’s voorkomen.

De verminderde vereisten voor het genereren van inkomsten door YouTube worden gezien als een stap in de goede richting, waardoor het inkomstenpotentieel voor makers wordt vergroot en tegelijkertijd een concurrentievoordeel op de markt voor streaming video behouden blijft.

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.

bron: YouTube.

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!