fbpx

Gestructureerde gegevens uit het recensiefragment van Google Updates

Gestructureerde gegevens uit het recensiefragment van Google Updates

Share This Post


Google heeft de gestructureerde gegevens van het recensiefragment geüpdatet om te standaardiseren hoe getallen worden geschreven in de gestructureerde gegevenscode voor recensies.

De wijziging heeft tot gevolg dat de ene versie van het schrijven van decimale getallen wordt gestandaardiseerd in plaats van een andere die vrij gebruikelijk is in andere landen.

Bekijk de gestructureerde gegevens van het fragment

Gestructureerde gegevens in het recensiefragment zijn belangrijk voor sites die productrecensies bevatten, aangezien geldige tagging en recensies kunnen resulteren in een rich snippet-resultaat of een kennisbord dat sterren en een recensiefragment kan bevatten.

In aanmerking komende onderwerpen die door deze wijziging worden beïnvloed, zijn:

“Book Course Events How To Local Business (alleen voor sites die recensies van andere lokale bedrijven verzamelen…) Filmproducten Receptsoftware-app”

In de documentatie van Google wordt uitgelegd wat een recensiefragment is:

“Een recensiefragment is een kort fragment van een recensie of beoordeling van een beoordelingswebsite, meestal een gemiddelde van de gecombineerde beoordelingsscores van veel recensenten.

Wanneer Google geldige recensies of beoordelingstags vindt, kunnen we een rich snippet weergeven met sterren en andere samenvattende informatie uit recensies of beoordelingen.

Naast de beoordelingstekst is een beoordeling een waardering die wordt beschreven op een numerieke schaal (bijvoorbeeld van 1 tot 5).

Het is wenselijk om een ​​beoordeling te classificeren met een rijk resultaat, dus het is belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele wijzigingen in de gestructureerde gegevensdocumentatie.

Verander hoe getallen kunnen worden uitgedrukt

De verschuiving van Google naar gestructureerde gegevens heeft invloed op de manier waarop decimalen worden geschreven.

In sommige landen kan de valuta worden uitgedrukt met komma’s om het hoofdgedeelte van het getal te scheiden van het decimale of centgedeelte.

Honderd euro en vijfentwintig cent kunnen bijvoorbeeld op twee manieren worden uitgedrukt.

Komma-versie: € 100,25
Punten versie: € 100,25

Google standaardiseert hoe decimale getallen worden uitgedrukt in gestructureerde gegevens.

De wijziging heeft geen invloed op hoe het op de zichtbare webpagina zelf wordt geschreven.

De gestructureerde datadocumentatie van het reviewfragment blijft nagenoeg hetzelfde.

Er is een triviale wijziging in een alinea die de betekenis niet beïnvloedt (verwijdering van aanhalingstekens).

De belangrijkste wijziging is opgenomen in een geheel nieuwe paragraaf.

Dit is de nieuwe alinea:

“Gebruik voor decimale getallen een punt in plaats van een komma om de waarde op te geven (bijvoorbeeld 4,4 in plaats van 4,4).

In Microdata en RDFa kunt u inhoudsattributen gebruiken om zichtbare inhoud te vervangen.

Op deze manier kunt u de gebruiker elke gewenste stijlconventie laten zien, terwijl u toch voldoet aan de puntenvereiste voor gestructureerde gegevens.

Bijvoorbeeld:
4.4 sterren”

Is de overstap naar gestructureerde data verplicht?

Het bijgewerkte overzichtsfragment met gestructureerde gegevens geeft duidelijk aan dat punten worden gebruikt om decimalen te specificeren in plaats van komma’s.

In de documentatie staat echter niet dat het gebruik van komma’s zal resulteren in ongeldige gestructureerde gegevens. Er staat gewoon dat je punten moet gebruiken in plaats van komma’s.

Maar er is elders een verklaring die deze informatie communiceert.

Aanvullende informatie is te vinden in de Google changelog, waar Google een overzicht geeft van de wijzigingen die zijn aangebracht in de ontwikkelaarsdocumentatie.

De changelog-aantekeningen van Google bieden deze aanvullende informatie:

“De gestructureerde gegevens in het beoordelingsfragment bijgewerkt om het gebruik van puntscheidingstekens voor decimale beoordelingen aan te bevelen.

Als u momenteel kommascheidingstekens gebruikt voor decimale scores in uw opmaak, kunt u nog steeds recensiefragmenten ontvangen.

We raden u echter aan uw opmaak bij te werken voor een nauwkeurigere interpretatie.

Punten worden aanbevolen, maar zijn niet verplicht

Aanvullende informatie die is verborgen in de Google changelog geeft aan dat het OK is om komma’s te blijven gebruiken in gestructureerde gegevens.

Google raadt het gebruik van punten aan, maar komma’s kunnen nog steeds worden gebruikt en komen nog steeds in aanmerking voor recensiefragmenten.

Over het algemeen is het een goede gewoonte om dingen gemakkelijk te maken voor zoekmachines. Dus als Google het gebruik van punten aanbeveelt, kan het gebruik van punten het vertrouwen wekken dat Google gestructureerde gegevens zal begrijpen.

Interessant is dat er in de gestructureerde gegevensdocumentatie van het officiële recensiefragment geen verklaring staat dat komma’s acceptabel zijn, en dat is waar deze verklaring zou moeten staan.

Tenzij men dit artikel heeft gelezen, zou men de changelog moeten tegenkomen om te weten dat punten verouderd zijn en komma’s nog steeds geldig zijn.

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Andrei KorzhytsSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!