fbpx

Gmail Glitch stuurt nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp

Share This Post


Een aanhoudend probleem met Google’s Gmail verstoort de normale werking van e-mailnieuwsbriefservices.

Door het probleem worden veel e-mails omgeleid naar de spammappen van abonnees in plaats van naar hun primaire inbox.

Dit probleem kwam begin juni aan het licht in Search Engine Journal toen het openingspercentage van onze e-mailnieuwsbrief onder ons gebruikelijke gemiddelde zakte.

Een vertegenwoordiger van MailChimp bevestigt dat dit geen op zichzelf staand incident is.

Het populaire e-mailmarketingplatform worstelt met leveringsproblemen die specifiek zijn voor Gmail voor een onbekend aantal klanten.

“Het probleem doet zich voor met Google en het Gmail-platform. We werken rechtstreeks met hen samen om onze gebruikers te helpen gerichte campagnes in hun inbox te krijgen”, aldus de woordvoerder van MailChimp.

MailChimp moest echter toegeven dat het een uitdaging was om dit probleem aan te pakken, aangezien het zich buiten hun platform voordoet. “Het is moeilijk te zeggen wanneer het opgelost zal zijn”, gaf de woordvoerder toe. Het zegt echter rechtstreeks met Google aan een oplossing te werken.

Wat betekent dit voor uitgevers?

Hoewel uit bezorgingsrapporten blijkt dat Gmail MailChimp-campagnes accepteert, worden ze verkeerd gecategoriseerd als spam.

Deze ongebruikelijke rangschikking is een doorn in het oog voor uitgevers, die afhankelijk zijn van e-mailnieuwsbrieven om met hun lezers in contact te komen en inhoud te verspreiden.

MailChimp stelde een oplossing voor. Hij raadt uitgevers aan om contact op te nemen met hun publiek over het probleem en hen te vragen campagnes handmatig van de spammap naar hun primaire inbox te verplaatsen.

Dus dat is precies wat we doen.

Als dit probleem u als abonnee treft, kunt u overwegen de onderstaande stappen te volgen om ervoor te zorgen dat u uw favoriete nieuwsbrieven niet mist.

Hoe u ervoor zorgt dat u geen e-mailnieuwsbrieven mist

Klik vanuit je inbox op ‘Meer’.

Gmail Glitch stuurt nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp

Na het klikken ziet u onderaan de map “Spam”.

Gmail Glitch stuurt nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp

Klik op Spam. Zoek naar e-mails van Search Engine Journal, Loren Baker (en al je favoriete editors). Als u meerdere e-mails wilt verplaatsen, vinkt u ze allemaal aan en klikt u op “Geen spam”.

Gmail Glitch stuurt nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp

U kunt dit ook doen door de e-mail te openen en op “Melden als spam” te klikken.

Gmail Glitch stuurt nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp

Er zal een bericht verschijnen waarin wordt bevestigd dat het naar uw inbox wordt verplaatst.

Gmail Glitch stuurt nieuwsbrieven naar spam, bevestigt MailChimp

Houd er rekening mee dat de afbeeldingen worden gedownload zodra u uw inbox controleert en u de volledige e-mail kunt bekijken.

Meer details volgen

Hoewel we de uitval van Gmail met MailChimp hebben bevestigd, is het momenteel onduidelijk of dit probleem van invloed is op andere e-mailnieuwsbriefplatforms.

Hoewel een oplossing in zicht lijkt te zijn, benadrukt het de urgentie van effectieve communicatiekanalen tussen technologieplatforms en hun gebruikers.

Google en MailChimp hebben geen specifieke tijdlijn gegeven voor het oplossen van het probleem, maar hebben herhaald dat ze zich ertoe verbinden het zo snel mogelijk op te lossen.

Heeft u een soortgelijk probleem? Zo ja, deel uw feedback en neem deel aan het gesprek met ons op LinkedIn en Twitteren.

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beƫindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!