fbpx

Google Ads kondigt wijzigingen aan in de instellingen voor targeting op locatie

Google Ads kondigt wijzigingen aan in de instellingen voor targeting op locatie

Share This Post


Vanaf maart stelt Google Ads adverteerders op de hoogte van aankomende wijzigingen in de instellingen voor targeting op locatie voor alle campagnetypen.

De wijzigingen zijn bedoeld om het targetingproces te vereenvoudigen en te stroomlijnen, waardoor het voor adverteerders intuïtiever wordt om effectieve campagnes te maken.

In dit artikel wordt beschreven wat er gebeurt, waarom en hoe dit van invloed is op uw campagnes.

Wijzigingen in targetinginstellingen

Vandaag zijn we begonnen de betrokken adverteerders op de hoogte te stellen van wijzigingen om de instellingen voor campagneplaatsingstargeting te vereenvoudigen en af ​​te stemmen op campagnetypen, vanaf maart https://t.co/3ZcXRYpipM.

Dit is wat er gebeurt en waarom:

— AdsLiaison (@adsliaison) 27 februari 2023

Een van de belangrijkste wijzigingen die van invloed zijn op de doelinstellingen, is dat Google de “Zoekinteresse: mensen die zoeken naar uw doellocaties” keuze.

Google zegt dat deze optie een lage acceptatiegraad heeft en heeft geconstateerd dat deze niet effectief wordt gebruikt.

Adverteerders kunnen nog steeds targeten “Aanwezigheid of interesse” of “aanwezigheid”, die beter aansluiten bij de advertentiedoelen van de meeste campagnes.

De optie om “Aanwezigheid of interesse: mensen op uw uitgesloten locaties, vaste klanten of mensen die interesse hebben getoond in uw uitgesloten locaties” uit te sluiten, wordt ook verwijderd.

Veel adverteerders vinden deze optie volgens Google verwarrend en hebben weinig invloed op de campagneprestaties.

Campagnes blijven echter mensen op de uitgesloten locaties uitsluiten.

Google heeft deze wijzigingen getest en tientallen adverteerders geïnterviewd om te begrijpen hoe hun gebruik en prestaties worden beïnvloed.

Google streeft ernaar de instellingen voor plaatsingstargeting op elkaar af te stemmen voor campagnetypen en de targetingervaring voor adverteerders te verbeteren.

Wat betekent dit voor adverteerders?

Deze wijzigingen vereenvoudigen het targetingproces in Google Ads, waardoor het gemakkelijker wordt om campagnes op te zetten en doelen te bereiken.

Hoewel sommige adverteerders mogelijk gebruik hebben gemaakt van de opties die Google verwijdert, zouden deze weinig invloed hebben op de prestaties.

Houd rekening met deze wijzigingen wanneer u nieuwe campagnes maakt of bestaande campagnes bijwerkt.

Adverteerders zouden klaar moeten zijn om hun targetinginstellingen in maart aan te passen om van deze wijzigingen te profiteren.

Uitgelichte afbeelding: olesia_g/Shutterstock

bron: Google

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!