fbpx

Google Ads lanceert nieuwe CTV-advertentiefuncties

Google Ads lanceert nieuwe CTV-advertentiefuncties

Share This Post


Het Display & Video 360-platform van Google heeft nieuwe functies geïntroduceerd waarmee adverteerders CTV-campagnes (Connected Television) kunnen plannen, kopen en meten.

Nu steeds meer adverteerders prioriteit geven aan CTV-campagnes, omvatten de nieuwe functies tv-functionaliteit om het unieke en incrementele bereik van streaming-uitgevers, waaronder YouTube, Hulu en Roku, te evalueren.

Bovendien helpt de nieuwe bod-ID-prognose adverteerders te begrijpen hoe een voorkeursdeal of gegarandeerde programmatic deal zou kunnen werken voordat deze live gaat.

Het is ook gemakkelijker om premium plaatsingen te boeken via Direct boeken, waarmee adverteerders YouTube CTV-voorraad kunnen reserveren in bepaalde pakketten, waaronder YouTube TV en andere YouTube Select-selecties.

Daarnaast kan Display & Video 360 helpen bij het beheren van de advertentiefrequentie op CTV-apparaten om mediaverspilling te verminderen en te identificeren welke uitgevers en strategieën het meest incrementele bereik genereren.

Lees hier meer over de updates van Google voor CTV-campagnes.

Refresh om de planner te bereiken

Bereikplanner is een Display & Video 360-tool waarmee adverteerders hun bereik en verwachte campagneprestaties kunnen voorspellen.

Adverteerders gebruiken Bereikplanner ook om nieuwe uitgevers en CTV-voorraad te ontdekken, waardoor beslissingen over budgettoewijzing efficiënter kunnen worden gemaakt.

Met de nieuwe tv-functionaliteit in Bereikplanner kunnen adverteerders naast lineaire tv ook het unieke en incrementele bereik van streaming-uitgevers zoals YouTube, Hulu en Roku evalueren.

Deze update van Bereikplanner is nu beschikbaar voor adverteerders in de VS, Japan, Vietnam, Frankrijk en Duitsland.

Adverteerders in de VS kunnen hun doelgroep verder verkleinen met behulp van tv-consumptiegegevens van Comscore’s top 150 lokale markten, die beschikbaar zijn in Bereikplanner.

Met Deal ID-prognoses kunnen adverteerders voorspellen hoe hun campagnes zullen presteren voordat ze geld uitgeven.

Dit is vooral handig voor CTV-inventaris, waar veel van de waardevolle inventaris vaak via deals wordt verkocht, vooral tijdens grote evenementen zoals het WK of de Super Bowl.

Update op de markt

De Display & Video 360 Marketplace helpt adverteerders CTV-voorraad te vinden om campagnedoelen te behalen.

Er is onlangs een doelgroepfilter toegevoegd om het voor adverteerders gemakkelijker te maken voorraadbundels te vinden en prognoses voor externe doelgroepen te bekijken.

Adverteerders kunnen premium CTV-voorraad veiligstellen door aanbiedingen te maken of voorraadpakketten te activeren in het tv-gedeelte van de Marktplaats.

Daarnaast heeft Display & Video 360 onlangs CTV-doelgroepfuncties gelanceerd waarmee adverteerders doelgroepen kunnen bereiken waar ze ook aangesloten tv-content afspelen.

Adverteerders kunnen hun eigen doelgroeplijsten gebruiken om in contact te komen met mensen met wie ze al een relatie hebben, en vervolgens het bereik van hun CTV-campagnes uitbreiden om groepen zoals ‘sportfans’ te bereiken via Audience from Google.

Een nieuw rapport om overlap te identificeren

Een nieuw Display & Video 360-rapport, Unique Reach Overlap, helpt adverteerders dubbel bereik te identificeren voor uitgevers, campagnes en apparaten.

Deze informatie kan worden gebruikt om frequentielimieten op campagneniveau te bepalen om overlap te minimaliseren en mediaverspilling te verminderen.

Het kan adverteerders ook helpen te bepalen welke uitgevers en strategieën het meest incrementele bereik genereren.

Dit rapport is wereldwijd beschikbaar voor alle Display & Video 360- en Campaign Manager 360-accounts.

Op te sommen

Het Display & Video 360-platform van Google heeft verschillende nieuwe functies geïntroduceerd waarmee adverteerders hun CTV-campagnes (CTV) kunnen plannen, kopen en meten.

Deze functies omvatten een unieke en incrementele bereikbeoordeling van streaming-uitgevers zoals YouTube, Hulu en Roku, bid-ID-prognoses, direct boeken voor eenvoudiger boeken van premium locaties, advertentiefrequentiebeheer op CTV-apparaten en overlay-identificatie met de nieuwe single reach-overlay. rapport

Deze nieuwe functies en updates laten zien hoe Google zijn tools actief aanpast om te voldoen aan de groeiende vraag van adverteerders naar CTV-campagnes.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: rafastockbr/ShutterstockSource link

More To Explore

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?
Marketing Nieuwtjes

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?

Deze week houdt de House Energy and Commerce Committee een volledige commissiehoorzitting met TikTok-CEO Shou Chew om te bespreken hoe het platform omgaat met gebruikersgegevens,

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!