fbpx

Google Ads maakt het maken van doelgroepen eenvoudig met GA4 Audience Builder

Google Ads maakt het maken van doelgroepen eenvoudig met GA4 Audience Builder

Share This Post


Google heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee het gemakkelijker wordt om campagnedoelgroepen in Google Ads te maken en te activeren.

Met deze nieuwe update heeft u rechtstreeks toegang tot de Google Analytics 4 (GA4)-doelgroepbouwer in de gebruikersinterface (UI) van Google Ads, waardoor het hele proces voor het maken van doelgroepen van begin tot eind wordt vereenvoudigd.

Volgens de aankondiging zal de nieuwe functie in de komende maanden beschikbaar zijn in Google Ads, waardoor gebruikers GA4-doelgroepen kunnen maken en toepassen op hun campagnes zonder het platform te verlaten.

Deze maatregel is bedoeld om het opbouwproces van het publiek te stroomlijnen, zodat u tijd kunt besparen en efficiënter kunt werken.

Nieuw toegangsbeheermodel voor meerdere producten voor Google Ads

Om deze functie mogelijk te maken, introduceert Google Ads een toegangsbeheermodel voor meerdere producten waarmee beheerders van GA4-property’s expliciete machtigingen kunnen instellen die beschikbaar zijn voor gebruikers in een gekoppeld Google Ads-account.

Dit betekent dat een GA4-beheerder rollen kan toewijzen aan verschillende rechten in Google Ads, zoals Admin, Standard en Read Only.

Deze toegewezen rollen bepalen de toegang tot de Analytics-functies die zijn ingesloten in Google Ads, inclusief de mogelijkheid om Analytics-doelgroepen te maken vanuit de gebruikersinterface van Google Ads.

Koppel uw Google Ads-account aan Analytics

U moet uw Google Ads-account koppelen aan uw Analytics-property om optimaal te kunnen profiteren van deze nieuwe functie.

Door Google Ads aan Google Analytics te koppelen, kunt u de volledige levenscyclus van de klant bekijken, van hoe gebruikers omgaan met marketingcampagnes (zoals klikken op advertenties) tot hoe ze doelen bereiken die op de site of in de app zijn gesteld (zoals aankopen doen en content consumeren).

Door de twee te koppelen, kunnen gegevens ook tussen beide producten stromen.

U kunt uw Google Ads-campagnes bekijken in het rapport Acquisitieoverzicht en toegang krijgen tot de nieuwe Google Ads-dimensies in het rapport Gebruikersacquisitie.

Dankzij de integratie kunt u Analytics-conversies importeren in uw Google Ads-account, waardoor uw remarketingcampagnes worden uitgebreid met Analytics-doelgroepgegevens.

Daarnaast kunt u uw Google Ads-campagnes bekijken in de werkruimte Advertenties, inclusief attributierapporten.

Uw GA4-property koppelen aan uw Google Ads-account

U moet een Google-account met de juiste machtigingen gebruiken om een ​​property aan Google Ads te koppelen.

In Analytics moet u de editorrol hebben voor de eigenschap die u wilt koppelen.

In Google Ads heeft hetzelfde Google-account beheerderstoegang nodig.

Gegevens die uit Analytics zijn geïmporteerd, zijn beschikbaar voor al uw klantaccounts als u een Google Ads-manageraccount koppelt.

Volg deze stappen om een ​​koppeling te maken tussen uw GA4-property en Google Ads:

Klik in Google Analytics op Beheerder. Klik onder PRODUCTLINKS op Google Ads-links. Klik op Koppelen. Klik op Google Ads-accounts kiezen en selecteer vervolgens de accounts die u wilt koppelen.

Op te sommen

De nieuwe Google Ads-functie biedt directe toegang tot de GA4 Audience Builder, waardoor het eenvoudig is om doelgroepen voor uw campagnes te maken en te activeren.

Door Google Ads aan Google Analytics te koppelen, kunt u vanuit het platform GA4-doelgroepen maken en toepassen op uw campagnes. Dit bespaart tijd en stroomlijnt het opbouwproces van het publiek.

Nadat u uw Google Ads-account aan uw GA4-property heeft gekoppeld, ziet u Google Ads-gegevens in uw Google Analytics 4-rapporten.

Ten slotte kunt u door de integratie conversies uit Google Analytics importeren in uw Google Ads-account en uw remarketingcampagnes verbeteren met doelgroepgegevens uit Analytics.

Uitgelichte afbeelding: Jirsak/Shutterstock

bron: GoogleSource link

More To Explore

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?
Marketing Nieuwtjes

Moet het congres Big Tech-platforms onderzoeken?

Deze week houdt de House Energy and Commerce Committee een volledige commissiehoorzitting met TikTok-CEO Shou Chew om te bespreken hoe het platform omgaat met gebruikersgegevens,

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!