fbpx

Google Ads stelt omschakeling data-driven-attributie uit tot half juli

Google Ads stelt omschakeling data-driven-attributie uit tot half juli

Share This Post


Google heeft aangekondigd dat de first click attribution, lineaire, time-decay en position-based attributiemodellen in Google Ads half juli zullen verdwijnen.

Google stelt in een update van een eerdere advertentie:

“Na onze aankondiging dat de eerste-klik-, lineaire, verval- en positiegebaseerde attributiemodellen verdwijnen, verwijderen we vanaf half juli de mogelijkheid om deze modellen te selecteren voor alle conversies in Google Ads” .

Google was aanvankelijk van plan deze attributiemodellen in juni uit te faseren, daarbij verwijzend naar hun gebrek aan flexibiliteit om de complexe klanttrajecten van vandaag bij te houden.

In de vorige advertentie stond:

“Op regels gebaseerde attributiemodellen kennen waarde toe aan elk advertentiecontactpunt op basis van vooraf gedefinieerde regels. Deze modellen bieden niet de nodige flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderende consumentenreizen.”

Het data-driven-attributiemodel van Google, dat AI gebruikt om de impact van elke advertentie-interactie op een conversie te bepalen, is het populairste model voor automatisch bieden geworden.

“Tegenwoordig wordt minder dan 3% van de Google Ads-webconversies toegeschreven met behulp van eerste-klik-, lineaire, tijdsverval- of positiegebaseerde modellen”, meldt Google.

Google schakelt bestaande conversies die deze modellen gebruiken in september 2023 over naar data-driven-attributie.

Op positie gebaseerde, eerste-klik-, lineaire, tijdverlagende en op positie gebaseerde modellen worden op dit moment verwijderd uit alle Google Ads-rapporten.

Adverteerders hebben de mogelijkheid om over te schakelen naar het laatste-klik-model als ze dat willen.

Voordelen van data-driven-attributie

Het data-driven-attributiemodel van Google heeft verschillende voordelen ten opzichte van oudere, op regels gebaseerde modellen:

nauwkeurigheid: AI analyseert alle interacties en contactpunten die tot een conversie hebben geleid en bepaalt hoeveel elke interactie heeft bijgedragen. Dit geeft een nauwkeuriger beeld van de advertentie-impact in vergelijking met een enkel model, zoals attributie op basis van eerste klik.
aanpassingsvermogen: Omdat het model gegevensgestuurd is, wordt het automatisch bijgewerkt naarmate de conversiepaden evolueren. Op statische regels gebaseerde modellen kunnen op deze manier niet worden aangepast.
automatisering: Door de werkelijke impact van elke interactie te begrijpen, kan het model automatische biedingen stimuleren om meer uit te geven aan advertenties die de hoogste waarde genereren. Dit resulteert in verbeterde prestaties in de loop van de tijd.
Cross-compatibiliteit: AI onderzoekt de hele reis over apparaten en kanalen om interacties op mobiel, desktop, scherm, zoeken, sociaal, verwijzingsverkeer en meer correct te crediteren.

Aan de slag met data-driven-attributie

Hier volgen de stappen om aan de slag te gaan met data-driven-attributie in Google Ads:

Zorg ervoor dat het bijhouden van conversies is ingesteld. Ga naar het tabblad Toeschrijving in het menu Extra. Schakel toeschrijving op basis van gegevens in op het tabblad Toeschrijving. Pas data-driven-attributie toe op uw conversieacties. Klik in het gedeelte “Sjablonen” op “Sjablonen toepassen of bewerken”. Schakel ‘Data-driven-attributie’ in voor alle conversies waarvoor u dit model wilt gebruiken. Laat de anderen staan ​​als ‘Toeschrijving aan laatste klik’ of ‘Toeschrijving aan eerste klik’.

Laat de AI nu uw model maken.

Er zijn minimaal zeven dagen aan gegevens nodig om een ​​eerste model te bouwen en vier weken om het te optimaliseren voor automatisch bieden.

Aanvullende stappen

Controleer regelmatig uw statistieken op het tabblad Toeschrijving en pas uw advertenties, zoekwoorden en budgetten aan om de prestaties te verbeteren.

U ziet klantconversiepaden en de impact van elk kanaal en apparaat.

U kunt een geautomatiseerde biedstrategie gebruiken, zoals doel-CPA-biedingen of ‘Aantal conversies maximaliseren’ om alle voordelen van data-driven-attributie te benutten.

Automatisch bieden gebruikt uw data-driven-attributiemodel om de advertentie-uitgaven te optimaliseren en de conversiewaarde te maximaliseren.

Op te sommen

Vanaf medio juli 2023 ondersteunt Google alleen het data-driven-attributiemodel, dat AI gebruikt voor een nauwkeurigere en adaptievere analyse van advertentie-impact.

Deze stap is naar schatting van invloed op minder dan 3% van de webconversies die momenteel de oude modellen gebruiken.

Adverteerders die overstappen op dit op AI gebaseerde model moeten ervoor zorgen dat conversies correct worden bijgehouden, gegevensgestuurde attributie inschakelen in de Google Ads-instellingen en automatische biedstrategieën overwegen om de winst te maximaliseren.

Uitgelichte afbeelding: rafastockbr/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!