fbpx

Google Ads-update: conversietegoed voor meerdere kanalen importeren

Google Ads-update: conversietegoed voor meerdere kanalen importeren

Share This Post


Google Ads introduceert een grote verandering door over te stappen van de vorige niet-directe laatste-klik-importmethode van Google Analytics 4 (GA4) naar Google Ads.

Nu kiest Google voor een alomvattende aanpak voor het importeren van multi-channel conversietegoed.

Deze update geeft een vollediger inzicht in het aankooptraject van de klant, wat leidt tot beter geïnformeerde marketingbeslissingen.

Ik werd voor het eerst bewust van de overgang van Google Ads naar multi-channel conversiekrediet in een LinkedIn-bericht van Frederik Boysen, CEO en oprichter van Profitmetrics.io.

Nadat ik contact had opgenomen met Google, kreeg ik de bevestiging dat de informatie die Boysen deelde juist was.

Google zal de komende maanden meer details delen. In de tussentijd volgt hier een overzicht van wat er verandert en waarom dit van belang is voor uw Google Ads-campagnes.

Krediet voor en na conversie via meerdere kanalen

Google Ads importeert conversies uit GA4 met behulp van een niet-rechtstreeks laatste-klik-attributiemodel.

Dit betekent dat er geen conversie wordt geïmporteerd in Google Ads als de laatste klik niet afkomstig was van een Google-advertentie.

De volgende update importeert het volledige multichannel-conversietegoed in Google Ads, zelfs als de laatste niet-directe klik niet afkomstig was van Google-advertenties.

De nieuwe multi-channel import zou een nauwkeurigere rapportage van de conversiewaarde moeten opleveren door de effecten van andere kanalen mee te nemen.

Dit maakt het gemakkelijker om verschillen te ontdekken in de waarden die worden bijgehouden door Google Ads in vergelijking met GA4-tegoed voor meerdere kanalen.

Hoewel dit een verbetering is ten opzichte van het huidige systeem, heeft GA4-tracking enkele beperkingen in vergelijking met Google Ads-tracking.

Zoals Boysen aangeeft in zijn LinkedIn-bericht, is GA4-tracking op de volgende manieren beperkt:

GA4 houdt geen weergaven bij voor netwerken zoals Display of YouTube. Google Ads wel. De GA4 heeft geen ingebouwde cross-device identificatie. Google Ads-tracking gebruikt ingelogde gebruikersgegevens om gebruikers op verschillende apparaten te identificeren. GA4 biedt geen volledige server-side monitoring zonder een script te activeren. In plaats daarvan biedt Google Ads volledige servertracking met offline conversieklikimport.

Vanwege de bovengenoemde beperkingen blijft Google Ads-tracking waarschijnlijk de beste optie voor bieden, terwijl GA4-import mogelijk de voorkeursoptie voor rapportage wordt.

Op te sommen

De introductie van volledige multi-channel conversietegoedimport in Google Ads zal een nauwkeuriger inzicht geven in het koopproces van klanten.

Hoewel GA4-tracking nog steeds enkele beperkingen heeft in vergelijking met Google Ads-tracking, maken de verbeterde rapportagemogelijkheden het tot een waardevol hulpmiddel.

Uitgelichte afbeelding: rassco/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!