fbpx

Google Analytics 4 introduceert een nieuwe instelling voor conversieattributie

Share This Post


Beheerders van Google Analytics 4 hebben nu meer flexibiliteit in de manier waarop webconversies worden toegeschreven aan marketingkanalen.

Google heeft onlangs een optie ‘Toeschrijvingsinstellingen’ toegevoegd om te kiezen of conversietegoed alleen wordt toegewezen aan betaalde Google Ads-campagnes of aan betaalde en organische kanalen.

Voor gerichte bedrijven alleen op de impact van uw advertentie-uitgaven, kan het beperken van conversiekrediet tot betaalde Google Ads-kanalen een duidelijker beeld van de ROI opleveren.

Geïnteresseerden in de gecombineerd Het effect van organische en betaalde marketinginspanningen kan de standaardoptie blijven gebruiken, die conversiekrediet levert aan beide kanaaltypen.

Nu Google Ads en GA4 steeds meer geïntegreerd zijn, is de optie om conversieattributie af te stemmen op marketingprioriteiten een waardevol hulpmiddel voor datagestuurde bedrijven.

Waarom dit belangrijk is voor marketeers

Deze nieuwe optie geeft u meer controle over hoe u de impact van uw Google Ads-campagnes meet.

Door conversietegoed te beperken tot betaalde Google Ads-kanalen, kunt u het effect van uw advertentie-uitgaven op webconversies en inkomsten isoleren.

Dit kan een nauwkeurigere beoordeling van uw Google Ads-ROI opleveren.

Aan de andere kant biedt het toestaan ​​van krediet voor zowel betaalde als organische kanalen een volledig beeld van het klanttraject en hoe verschillende marketinginspanningen samenwerken om conversies te stimuleren.

Deze meer inclusieve optie is misschien een betere optie om u te concentreren op de algehele impact van uw digitale marketingstrategie.

Hoe de wijziging door te voeren

Volg deze stappen om uw GA4-attributie-instellingen bij te werken:

Meld u aan bij uw Google Analytics-account. 4 Navigeer naar Beheer > Toeschrijvingsinstellingen. Ga naar ‘Aan welke kanalen kunt u uw webconversies die in Google Ads zijn geïmporteerd, toeschrijven?’ selecteer “Google Betaalde Kanalen” of “Betaalde & Organische Kanalen”. Klik op “Opslaan” om de nieuwe instellingen toe te passen.

Een pluim voor Himanshu Sharma, die deze begeleidende afbeelding deelde Twitteren:

Google Analytics 4 introduceert een nieuwe instelling voor conversieattributieScreenshot van: twitter.com/analyticsnerd, juni 2023.

Houd er rekening mee dat het twee tot drie dagen kan duren voordat de wijzigingen volledig worden weergegeven in uw Google Ads-account, aangezien de campagnegegevens opnieuw worden verwerkt.

Zorg ervoor dat u uw Google Ads-ROI en conversiestatistieken na volledige implementatie controleert om de impact van uw selectie te zien.

U kunt op elk moment tussen opties schakelen door uw attributie-instellingen bij te werken en een paar dagen de tijd te nemen voor herverwerking.

Zie de ondersteuningspagina van Google voor meer informatie.

Uitgelichte afbeelding: Michael Vi/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!