fbpx

Google Analytics 4 Introductie van een geïntegreerd landingspaginarapport

Google Analytics 4 Introductie van een geïntegreerd landingspaginarapport

Share This Post


Google Analytics 4 (GA4) implementeert ingebouwde functionaliteit waarmee gebruikers bestemmingsrapporten kunnen genereren.

Deze rapporten worden gebruikt om de effectiviteit van bestemmingspagina’s te bepalen en verzamelen gegevens over bezoeken aan een site, zodat webmasters hun bestemmingspagina’s kunnen testen en optimaliseren.

GA4, officieel uitgebracht medio oktober 2020, is de vervanging van Universal Analytics (UA), dat in juli 2023 wordt uitgefaseerd.

Voorafgaand aan deze update, die geleidelijk naar gebruikers wordt uitgerold, moesten landingspaginarapporten handmatig worden gemaakt. Dit was een niet-intuïtief proces, waarvoor meerdere klikken nodig waren.

Bestemmingspaginarapporten beschikbaar op dashboard

U vindt het landingspaginarapport in het gedeelte Linkernavigatiebetrokkenheid van uw GA4-dashboard.

Het standaard geautomatiseerde rapport bevat statistieken voor weergaven, nieuwe gebruikers, gemiddelde betrokkenheidstijd per sessie, conversies en totale inkomsten. Deze velden kunnen echter worden gewijzigd en aangepast aan de individuele behoeften van elke webmaster.

Het maken van aangepaste rapporten is een eenvoudig proces:

Klik op het pictogram “Aangepast rapport” in de rechterbovenhoek. Klik op “Statistieken” en voeg de gewenste statistieken toe aan of verwijder ze uit uw rapport. Druk op “Toepassen” en genereer uw rapport.

GA4 biedt meer functionaliteit dan het vorige platform

Een van de grootste updates van UA4 naar GA4 was de mogelijkheid om web- en applicatiegegevens in dezelfde eigenschap te combineren. Het vorige analyseprogramma van Google hield schermweergaven afzonderlijk bij voor specifieke mobiele eigenschappen.

GA4 heeft een nieuw segment ‘Gebeurtenis’ toegevoegd en tegelijkertijd nieuwe statistieken toegevoegd, zoals ‘Sessie betrokken’, ‘Gemiddelde interactietijd per sessie’ en ‘Interactiesnelheid’.

Terwijl UA een breed scala aan standaardrapporten bood, heeft UA4 er veel minder. Over het algemeen vergde gegevensanalyse in GA4 extra werk, hetzij door een aangepast “Verkennen”-rapport te maken, hetzij door de gegevens te exporteren.

Over het algemeen lijkt de functionaliteit van GA4 gericht te zijn op het verzamelen en monitoren van gebeurtenissen op een website in plaats van het bijhouden van paginaweergaven en sessies.

GA4 richtte zich op gebruikersgegevens en gegevensbronnen

Een andere belangrijke wijziging van UA naar GA4 betrof de gegevensverzameling en privacy. In tegenstelling tot zijn voorganger verzamelt of bewaart GA4 geen IP-adressen.

Het vereenvoudigde ook het proces voor het verwijderen van gegevens, terwijl gebruikers keuzes kregen over hoe lang hun gegevens worden opgeslagen en of hun locatie wordt vastgelegd.

bron: @kristaseiden is op Twitter

Uitgelichte afbeelding: G Tbov/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!