fbpx

Google antwoordt hoe lang het duurt om te herstellen van de algoritmische straf

Google antwoordt hoe lang het duurt om te herstellen van de algoritmische straf

Share This Post


Tijdens een recent Google SEO-spreekuur beantwoordde Google een vraag over hoe lang het duurt om te herstellen van een algoritmische straf die is ontstaan ​​als gevolg van problemen met de inhoudskwaliteit.

De nieuwe kantoorurenindeling van Google staat geen vervolgvragen toe, wat resulteert in antwoorden die niet genuanceerd zijn en minder nuttig zijn dan de oude indeling waarin de Googler verhelderende vragen kon stellen.

We hebben bijvoorbeeld geen idee of de “algoritmische straf” waarnaar in de vraag wordt verwezen, betekent dat de site volledig uit de zoekresultaten is verdwenen, of dat deze gewoon een paar posities heeft verloren.

Er is een verschil tussen beide situaties.

Dit is de vraag die werd gesteld:

“…als een website algoritmisch wordt bestraft voor dunne inhoud, hoeveel van de inhoud van de website moet u dan bijwerken voordat de straf wordt opgeheven?”

Er ontbreekt veel informatie in deze vraag.

Heeft Google de uitgever een bericht gestuurd dat hun inhoud “algoritmisch” is bestraft? Gaat de persoon die de vraag stelt ervan uit dat hij gestraft wordt en weet hij het echt niet?

Hier is het antwoord:

“Nou, het is over het algemeen een goed idee om inhoud van lage kwaliteit of ongewenste inhoud die je in het verleden hebt gemaakt, op te ruimen.

Voor algoritmische acties kan het enkele maanden duren om uw site opnieuw te evalueren om vast te stellen dat het geen spam meer is.”

Google doet er maanden over om de kwaliteit van de site te evalueren

Het is duidelijk dat het belangrijk is om alle inhoud van lage kwaliteit zo nauwkeurig mogelijk te corrigeren. Maar als dit eenmaal is gebeurd, kan het enkele maanden duren voordat u terugkeert naar de zoekresultaten.

John Mueller zei in november 2021 iets soortgelijks over hoe lang het duurt voordat een site die zijn positie heeft verloren, is hersteld.

Muller zei:

“Ik denk dat het een stuk ingewikkelder is als het gaat om dingen over kwaliteit in het algemeen, waar het beoordelen van de algehele kwaliteit en relevantie van een website niet zo eenvoudig is.

Het duurt lang voordat we begrijpen hoe een website past in de rest van het internet.

… En dat is iets dat gemakkelijk, ik weet het niet, een paar maanden, een half jaar, soms zelfs meer dan een half jaar kan duren voordat we significante veranderingen in de algehele kwaliteit van de site herkennen.

Omdat we in wezen kijken naar … hoe deze website past in de context van het algehele web en dat kost gewoon veel tijd. “

Evenzo verwijst Googler Aurora Morales in minuut 5:21 van deze Google-video naar wat er gebeurt met sites die de richtlijnen van Google schenden, inclusief het dunne inhoudsbeleid.

De Googler adviseert:

“Sites die niet voldoen aan onze richtlijnen voor het genereren van inkomsten en organisch zoeken, kunnen uit de zoekindex worden verwijderd en hun advertenties kunnen worden uitgeschakeld.”

Lees hier meer: ​​Google doet er maanden over om de kwaliteit van websites op internet te evalueren

Luister hier naar het Google SEO spreekuur om 24:24.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!