fbpx

Google antwoordt of het opsplitsen van een lang artikel kan resulteren in dunne inhoud

Google antwoordt of het opsplitsen van een lang artikel kan resulteren in dunne inhoud

Share This Post


In een video tijdens de kantooruren van Google Zoeken beantwoordde Googler Lizzi Sassman een vraag over gestroomlijnde inhoud, waarmee hij een algemene misvatting over wat gestroomlijnde inhoud eigenlijk is, uit de weg ruimde.

Dunne inhoud

Het woord dun betekent gebrek aan dikte of breedte.

Wanneer we de term “dunne inhoud” horen, is het daarom niet ongebruikelijk om aan dunne inhoud te denken als een webpagina met weinig inhoud.

De echte definitie van lean content is meer in de trant van content die geen toegevoegde waarde heeft.

Enkele voorbeelden zijn een cookie-cutter-pagina die nauwelijks verschilt van andere pagina’s, en zelfs een webpagina die is gekopieerd van een winkelier of fabrikant zonder iets extra’s toe te voegen.

De productreview-update van Google verwijdert onder andere dunne pagina’s die bestaan ​​uit reviewpagina’s die slechts productoverzichten zijn.

Dunne pagina’s onderscheiden zich doordat ze geen originaliteit hebben, nauwelijks verschillen van andere pagina’s en/of geen bijzondere meerwaarde bieden.

Poortpagina’s zijn een vorm van dunne inhoud. Dit zijn webpagina’s die zijn ontworpen om te rangschikken voor specifieke zoekwoorden. Een voorbeeld hiervan zijn pagina’s die zijn gebouwd om te rangschikken voor een trefwoord en verschillende plaatsnamen, waarbij alle pagina’s vrijwel hetzelfde zijn, behalve de plaatsnamen.

Zijn korte artikelen dunne inhoud?

De vraagsteller wilde weten of het opsplitsen van een lang artikel in kortere artikelen zou resulteren in magere inhoud.

Dit is de vraag die gesteld wordt:

“Zou het als dunne inhoud worden beschouwd als een artikel over een groot onderwerp werd opgesplitst in kleinere artikelen en aan elkaar gelinkt?”

Lizzi Sassman antwoordde:

“Nou, het is moeilijk te weten zonder naar deze inhoud te kijken.

Maar het aantal woorden alleen is niet indicatief voor magere inhoud.

Dit zijn twee volkomen legitieme benaderingen: het kan goed zijn om een ​​uitgebreid artikel te hebben waarin een onderwerp diepgaand wordt onderzocht, en het kan ook net zo goed zijn om het op te splitsen in gemakkelijker te begrijpen onderwerpen.

Het hangt echt af van het onderwerp en de inhoud van die pagina, en jij kent je publiek het beste.

Dus ik zou me concentreren op wat het nuttigst is voor uw gebruikers en dat u op elke pagina voldoende waarde biedt, ongeacht het onderwerp.”

Een lang artikel opsplitsen in meerdere pagina’s

Wat de persoon die de vraag stelde mogelijk heeft gevraagd, is of het oké was om een ​​lang onderwerp op te splitsen in meerdere pagina’s die gekoppeld zijn, wat paginering wordt genoemd.

Met paginering klikt een sitebezoeker naar de volgende pagina om de inhoud verder te lezen.

De Googler ging ervan uit dat de persoon die de vraag stelde een lang artikel opsplitste in kortere artikelen over de verschillende onderwerpen die in het lange artikel aan bod kwamen.

Het niet-actieve karakter van Google’s nieuwe versie van SEO-spreekuren stond de Googler niet toe een vervolgvraag te stellen om te controleren of ze de vraag goed hadden begrepen.

In ieder geval is paginering een prima manier om een ​​lang artikel op te splitsen.

Google Search Central heeft een pagina met praktische tips voor paginering.

Dagvaarding

Luister na 12:05 minuten naar de Google SEO Office Hours-videoSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!