fbpx

Google Bard-update verbetert de zichtbaarheid van broninhoud

Google Bard-update verbetert de zichtbaarheid van broninhoud

Share This Post


Google heeft een nieuwe update uitgerold voor Bard, zijn AI-aangedreven chatbot, die welkome veranderingen met zich meebrengt voor webuitgevers.

Jack Krawczyk, vertegenwoordiger van Google, aangekondigd de update, die verbeteringen bevat aan de samenvattingsmogelijkheden van Bard en verbeterde zichtbaarheid van broninhoud.

Deze wijzigingen zijn bedoeld om Bard nuttiger te maken en tegelijkertijd het bereik en de impact van de oorspronkelijke uitgevers te vergroten.

Verbeteringen aan samenvattingen

Krawczyk onthulde dat de nieuwste update van Bard is aangepast om nog beknoptere samenvattingen te produceren. Dit is voordelig voor gebruikers die snel een overzicht van het onderwerp willen krijgen.

“Vanaf vandaag hebben we het model aangepast om beter te zijn in beknopte samenvattingen – dit is vooral handig als je snel tot de kern van een onderwerp wilt komen”, zei Krawczyk op Twitter.

Grotere zichtbaarheid van broninhoud

Een opmerkelijke ontwikkeling voor webuitgevers, de Bard-update van vandaag stelt gebruikers in staat om gemakkelijker de bron van informatie die in een reactie wordt gebruikt, te identificeren en ernaar te navigeren.

“We maken de bronnen ook bruikbaarder. Voor reacties met bronnen kun je nu het tekstgedeelte identificeren dat overeenkomt met de bron en er gemakkelijk naartoe navigeren”, legt Krawczyk uit.

Deze functie is ingesteld om de zichtbaarheid van de originele inhoud te vergroten en zou meer verkeer naar de oorspronkelijke uitgevers kunnen leiden, een welkome bonus.

Op te sommen

De beweging naar meer transparantie in bronvermelding markeert ook een essentiële stap in het verantwoord gebruik van AI en de strijd tegen desinformatie.

De update van vandaag volgt op de aankondiging van Google tijdens de jaarlijkse I/O Developer Conference van vorige week, die de introductie van afbeeldingen, coderingsfuncties en uitbreidingen voor Bard omvatte.

Voor het geval je de aankondiging hebt gemist: Google heeft de wachtlijst van Bard verwijderd en biedt de service nu aan in meer landen en talen, en naar verwachting zullen er binnenkort meer worden toegevoegd.

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!