fbpx

Google beperkt de oorzaak van videominiaturen in SERP’s

Google beperkt de oorzaak van videominiaturen in SERP's

Share This Post


Google heeft documentatie aan zijn Search Central-pagina’s toegevoegd die richtlijnen biedt voor een wijziging in de manier waarop video’s worden weergegeven in zoekresultaten. De wijziging vermindert in bepaalde gevallen het aantal video’s dat wordt weergegeven in de zoekresultaten.

De wijziging is van invloed op videominiaturen die worden weergegeven op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s).

De aankondiging van Google legde de reden voor de update uit:

“Vandaag brengen we een wijziging aan zodat videothumbnails alleen worden weergegeven naast de zoekresultaten van Google wanneer de video de belangrijkste inhoud van een pagina is.

Dit zal het voor gebruikers gemakkelijker maken om te begrijpen wat ze kunnen verwachten als ze een pagina bezoeken.”

Voorheen waren er twee situaties die ervoor zorgden dat video’s in de SERP’s werden weergegeven wanneer de video op een webpagina verscheen.

De eerste situatie is wanneer een video deel uitmaakt van de hoofdinhoud van de pagina.

Wanneer de video de belangrijkste inhoud van de pagina is, toont Google nog steeds een miniatuur van de video in de SERP’s.

De tweede situatie is wanneer de video die op een webpagina verschijnt geen deel uitmaakt van de hoofdinhoud van de pagina. Deze specifieke omstandigheid activeert niet langer een videominiatuur in de SERP’s.

In de nieuwe richtlijnen van Google wordt opgemerkt dat de experimenten hebben aangetoond dat er een minimale impact was voor uitgevers in termen van “algemene betrokkenheid”.

Deze update resulteert in wijzigingen in videoprestatierapporten die worden weergegeven in Google Search Console.

Volgens de Search Central-documentatie:

“Deze wijziging is van invloed op de gerapporteerde zoekopmaakstatistieken voor video’s in het prestatierapport van Search Console.

Er zullen annotaties zijn in het video-indexeringsrapport en het videoverbeteringsrapport.”

Naast deze richtlijnen voor het wijzigen van de getoonde video’s, raadde Google uitgevers aan hun pagina met best practices voor video-SEO te bekijken.

Lees de aankondiging van Google:

Vereenvoudiging van het indienen van video’s in de zoekresultaten van GoogleSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!