fbpx

Google brengt nieuwe update van spamalgoritme uit

Share This Post


Google bevestigt dat een algoritme-update gericht op het bestrijden van spam wereldwijd in alle talen wordt uitgerold naar zoekresultaten.

Google schat dat het enkele dagen duurt voordat de spamupdate van oktober 2022 is uitgerold.

Exacte details over spam-updates worden zelden verstrekt, behalve wanneer ze gericht zijn op specifieke soorten spam, zoals de link-spam-update van vorig jaar.

Google publiceert regelmatig spam-updates om de kwaliteit van de zoekresultaten te behouden. Spamupdates zijn ontworpen om de geautomatiseerde systemen van Google te verbeteren die constant op de achtergrond worden uitgevoerd om spam in zoekresultaten te detecteren.

Als u de Google Search Essentials volgt, voorheen bekend als de Google Webmaster Guidelines, hoeft u zich waarschijnlijk geen zorgen te maken over de spamupdate van oktober 2022.

Het is moeilijk om je schuldig te maken aan spam, volgens de definitie van Google, zonder het te weten. Google heeft een strikte definitie van wat het als spam beschouwt, en het omvat voornamelijk sites van lage kwaliteit die gebruikers misleiden om persoonlijke informatie te verstrekken of malware te installeren.

Spamupdates zijn ook gericht op phishing-zwendel en andere kwaadwillenden op internet die proberen te rangschikken in de zoekresultaten door zich voor te doen als zeer relevante pagina’s.

Hoewel webpagina’s met dunne inhoud die weinig waarde toevoegen als spam kunnen worden beschouwd, voldoen ze niet aan de Google-definitie van spam. Dunne inhoud wordt waarschijnlijker beïnvloed door het algoritme voor nuttige inhoud van Google.

Als u niet zeker weet wat Google als spam definieert, is het de moeite waard om de nieuwe Google Search Essentials eens te bekijken.

Dat gezegd hebbende, zelfs sites die Google’s Search Essentials volgen, zijn kwetsbaar voor gehackte spam. Als een site niet goed is beveiligd, kan deze gebruikers spammen zonder dat ze het weten.

Als uw site na de spamupdate van oktober 2022 plotseling daalt in de ranglijst, is het misschien een goed idee om de beveiliging van uw site te onderzoeken en te zoeken naar tekenen van een mogelijke aanval.

Wanneer een site een spamupdate ontvangt, wordt de inhoud ervan verlaagd in zoekresultaten of verwijderd uit de index van Google.

Google zegt dat het maanden kan duren om te herstellen van de negatieve impact van een spam-update, zolang de website de nodige wijzigingen aanbrengt om te voldoen aan het spambeleid van Google.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: TarikVision/ShutterstockSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!