fbpx

Google Cloud hernoemt Data Studio in “Looker Studio”

Share This Post


Google heeft al zijn business intelligence-tools verenigd onder het merk Looker, kondigde het aan op Cloud Next 2022, de virtuele gebruikersconferentie.

Looker wordt nu het gezicht van alle bestaande Google Cloud-programma’s voor gegevensanalyse. Deze programma’s worden opgenomen in de Looker Suite en worden Looker genoemd. Data Studio is nu bijvoorbeeld Looker Studio.

“Looker is de naam die je ons zult horen gebruiken als we het hebben over al onze Google Cloud business intelligence-producten, omdat we Looker, Data Studio en kerntechnologieën van Google, zoals kunstmatige intelligentie en machine learning, Kate Wright, Google Senior Director, samenbrengen. voor Business Intelligence Product Management zei in de aankondiging.

Looker Suite bevat geïntegreerde cloudinfrastructuurdiensten

Looker wordt vandaag gelanceerd in Cloud Preview. De nieuwe versie zal ingebouwde kernservices voor cloudinfrastructuur bevatten, waaronder belangrijke beveiligings- en beheerservices.

Google bekijkt ook een preview van Looker-integratie met Google Spreadsheets. Het is ook van plan om visualisatietools zoals Tableau van Salesforce te ondersteunen.

Dit zet de integratietrend voort die Google heeft gevolgd sinds het Looker in 2020 voor $ 2,6 miljard heeft overgenomen. Kort daarna begon de zoekmachinegigant volledige ondersteuning te bieden voor de Google Marketing Analytics-suite.

Google wil zijn business intelligence-aanbod verbeteren

De overname van Looker heeft de analyse- en business intelligence-mogelijkheden van Google aanzienlijk verbeterd. Een belangrijk onderdeel hiervan was de semantische datamodelleringscapaciteit van Looker, waarmee ontwikkelaars gegevens en analysemiddelen kunnen definiëren om consistente interpretaties te garanderen.

Door al zijn analyse-aanbiedingen onder één paraplu te combineren, wil Google gebruikers meer functionaliteit bieden dan traditionele dashboards.

Looker Studio ondersteunt nu Looker-gegevensmodellen, waardoor gebruikers de Looker-modelleringslaag kunnen toepassen om gegevensbronnen te combineren. Over het algemeen is deze unificatie bedoeld om bedrijven in staat te stellen meer gegevens in hun workflows en applicaties te brengen, zodat ze beter geïnformeerde dagelijkse beslissingen over operaties kunnen nemen.

Eerder dit jaar bracht Google BigLake uit en integreerde het Analytics Hub en BigQueryML in zijn cloudplatform. Looker werd toen niet genoemd.

Looker Studio Pro voegt functies voor bedrijfsbeheer toe

Looker Studio is nu beschikbaar in drie niveaus, waaronder Looker Studio Pro, bedoeld voor meer geavanceerde gebruikers op ondernemingsniveau. Dit voegt extra beheerfuncties, samenwerkingstools en service level agreements toe.

Google is van plan om de enterprise-versie te integreren met Dataplex, een datamanagementomgeving in de toekomst die data lineage en zichtbaarheid van metadata mogelijk maakt.

De functies van Looker Studio Pro zijn specifiek bedoeld voor gebruik door grote organisaties met veel werknemers.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock/Sergei ElaginSource link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!