fbpx

Google Cloud introduceert ondersteuning voor generatieve AI in Vertex AI

Google Cloud introduceert ondersteuning voor generatieve AI in Vertex AI

Share This Post


Google rolt een update uit voor zijn cloudgebaseerde platform voor machine learning, Vertex AI, dat ondersteuning biedt voor generatieve mogelijkheden.

Deze toevoeging maakt geavanceerde generatieve AI-modellen toegankelijk voor mensen en bedrijven buiten het domein van datawetenschap en -techniek.

Toegang mogelijk maken tot geavanceerde generatieve AI-modellen

Generatieve AI-ondersteuning in Vertex AI geeft gebruikers toegang tot de uitgebreide generatieve AI-modellen van Google.

Deze modellen hebben betrekking op verschillende soorten inhoud, waaronder tekst en chat, afbeeldingen, code en ingesloten tekst.

Met Vertex AI kunt u de beste pasvorm voor specifieke use-cases selecteren door modellen te rangschikken op basis van hun mogelijkheden voor het genereren van inhoud.

Een opmerkelijk generatief AI-model is PaLM 2, een taalmodel dat de PaLM API aanstuurt.

PaLM 2 beschikt over verbeterde meertalige, redeneer- en codeermogelijkheden, waardoor gebruikers op taal gebaseerde taken efficiënter en nauwkeuriger kunnen uitvoeren.

Benut de kracht van de PaLM API

Met Vertex AI kunnen gebruikers gebruikmaken van de generatieve mogelijkheden van Google’s PaLM API.

Deze API, mogelijk gemaakt door Large Language Models (LLM), genereert tekst en code als reactie op prompts in natuurlijke taal.

Het biedt gespecialiseerde functies die zijn afgestemd op verschillende gebruikssituaties, waaronder de volgende:

PaLM’s API voor tekst is afgestemd om uit te blinken in taaltaken. De PaLM-chat-API is ontworpen voor gesprekken met meerdere beurten. De tekstinsluitings-API genereert vectorinsluitingen voor de invoertekst. De API’s van Codey bevatten sjablonen voor het genereren van code, suggesties voor het aanvullen van code en vragen over code.

AI democratiseren: toegankelijkheid en eenvoud

Door generatieve mogelijkheden toe te voegen aan Vertex AI, wil Google de technologie democratiseren door deze voor meer mensen beschikbaar te maken.

Het platform biedt een intuïtieve interface, inclusief Generative AI Studio, die je zonder uitgebreide technische kennis kunt gebruiken.

Generative AI Studio richt zich op low-code implementatie. Dit betekent dat de multimodale basismodellen van Google, zoals PaLM, Imagen, Codey en Chirp, met slechts een paar regels code in applicaties kunnen worden geïntegreerd.

Ontwikkelaars, zelfs degenen zonder achtergrond in machine learning, kunnen profiteren van deze technologie zonder zich zorgen te hoeven maken over de complexiteit van het inrichten van opslag- en rekenbronnen.

Kosteneffectiviteit en flexibiliteit

Hoewel er kosten verbonden zijn aan het gebruik van Vertex AI, biedt Google Cloud verschillende prijsopties en flexibiliteit om aan verschillende gebruikersbehoeften te voldoen.

Dit zorgt ervoor dat individuen of kleine bedrijven met beperkte middelen geen substantiële initiële investeringen hebben.

Op te sommen

De nieuwste update van Google voor Vertex AI democratiseert kunstmatige intelligentie door geavanceerde generatieve modellen toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Met zijn intuïtieve, low-code Generative AI Studio verwijdert het platform de technische barrières die samenhangen met AI, waardoor zelfs niet-technisch onderlegde mensen worden aangemoedigd om ervan te profiteren.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: Tada Images/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!