fbpx

Google geeft een statement af over ondersteuning voor cross-domain Canonicals

Google geeft een statement af over ondersteuning voor cross-domain Canonicals

Share This Post


Google bood een verklaring aan om hun steun voor het cross-domein canonieke linkelement (rel=”canonical”) te verduidelijken, waarbij ze de beperkingen opmerkten in de manier waarop ze het gebruiken, en zeiden dat ze “proberen” om cross-domein canonicals te gebruiken, terwijl ze opmerkten waar het is niet aangeraden.

Google wilde deze week gelijktijdig updates van meerdere pagina’s uitbrengen die gericht waren op domeinoverschrijdende canoniek, maar in plaats daarvan werden ze gespreid uitgebracht, wat leidde tot verwarring over de vraag of Google nog steeds domeinoverschrijdende canoniek ondersteunt.

Er zijn twee wijzigingen op te merken.

1. Google heeft zijn richtlijnen voor dubbele inhoud verduidelijkt voor nieuwsuitgevers die inhoud verspreiden naar Google Nieuws.

Dit is de nieuwe inhoud die is toegevoegd aan de gids over wat te doen met inhoudssyndicatie:

“Tip: als u duplicatie door syndicatiepartners wilt voorkomen, wordt het canonieke linkelement niet aanbevolen, omdat gesyndiceerde artikelen over het algemeen heel anders zijn in de algehele inhoud dan de originele artikelen.

In plaats daarvan moeten partners metatags gebruiken om het indexeren van uw inhoud te blokkeren.

Meer informatie over het canonieke linkelement.

Vermijd duplicatie op uw eigen site
Als u hetzelfde artikel op meerdere pagina’s van uw site publiceert, kunt u het linkelement rel=”canonical” gebruiken.

Meer informatie over het specificeren van een canoniek.

De update vertegenwoordigt geen wijziging in het beleid, het is alleen bedoeld om richtlijnen te verduidelijken over het voorkomen van duplicatie bij het syndiceren van inhoud.

2. Google verduidelijkte ook de richtlijnen over welke inhoud moet worden geblokkeerd voor Google Nieuws.

De wijziging is met name doorgevoerd voor uitgevers die alle inhoud opnieuw publiceren, zoals van kabeldiensten, in samenwerking met andere uitgevers of van bronnen in het publieke domein.

De belangrijkste wijziging was het verwijderen van de richtlijnen die uitgevers aanmoedigden om het gebruik van canoniek te overwegen.

De originele pagina bevatte de volgende suggestie:

“Overweeg blokkering of canoniek voor opnieuw geposte inhoud”

De bijgewerkte gids suggereert nu dit:

“Overweeg opnieuw geposte inhoud te blokkeren”

Ook is dit onderdeel gewijzigd om de suggestie om een ​​canon te overwegen te verwijderen.

Dit is het oorspronkelijke voorstel (momentopname van archive.org):

“Google Nieuws moedigt degenen die materiaal opnieuw publiceren aan om te overwegen dergelijke inhoud proactief te blokkeren of canoniek te maken, zodat we de originele inhoud beter kunnen identificeren en deze op de juiste manier kunnen vermelden.”

En dit is de bijgewerkte gids nu zonder de suggestie om een ​​canoniek toe te voegen:

“Google Nieuws moedigt heruitgevers ook aan om te overwegen dergelijke inhoud proactief te blokkeren, zodat we de originele inhoud beter kunnen identificeren en deze op de juiste manier kunnen vermelden.”

Het is belangrijk op te merken dat de bovenstaande pagina’s worden beschouwd als een leidraad en niet als een beleidsverklaring.

Daarom gebruikt de leidraad het woord ‘overwegen’, wat iets anders is dan aanbevelen dat redacteuren iets ‘moeten’ doen.

Google geeft een verklaring af over het canonieke linkelement

Google verstrekte Search Engine Journal de volgende verklaring om duidelijk te maken dat Google nog steeds het canonieke linkelement ondersteunt.

Ze schreven in de e-mail:

“We ondersteunen het canonieke linkelement, dat in de eerste plaats is ontworpen voor gebruik binnen een site om zelf te identificeren wat als de canonieke versie van een pagina moet worden beschouwd wanneer er duplicaten of bijna-duplicaten kunnen zijn.

We proberen ook canoniek te ondersteunen op alle domeinen, maar canoniek wordt niet aanbevolen voor diegenen die duplicatie van syndicatiepartners willen vermijden, omdat de pagina’s vaak erg verschillend zijn.

We hebben enkele van onze richtlijnen hierover bijgewerkt om degenen die inhoud verspreiden beter te kunnen adviseren.”

Het is nu duidelijk dat Google nog steeds domeinoverschrijdende canonieke linkelementen ondersteunt.

Ze maken ook duidelijk dat dit geen aanbevolen praktijk is voor uitgevers die dubbele inhoudssyndicatie willen vermijden.Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!