fbpx

Google herstelt ontbrekende beoordelingen van bedrijfsprofielen

Google herstelt ontbrekende beoordelingen van bedrijfsprofielen

Share This Post


Google lost een bug op die ervoor zorgde dat beoordelingen uit Google Bedrijfsprofielen verdwenen. Google bevestigt dat revisies worden hersteld.

Google-zoekchef Danny Sullivan deed de aankondiging op Twitter in reactie op Mike Blumenthal, die zegt dat hij de bug een week geleden heeft gemeld.

Onze excuses hier. Het team is op de hoogte van deze bug en heeft deze actief aangepakt. Veel revisies zijn hersteld en dit werk zal worden voortgezet.

— Google SearchLiaison (@searchliaison) 15 november 2022

Blumenthal overdrijft de ernst van de fout niet. Recensies zijn het brood en de boter van een restaurant en het verwijderen ervan kan een aanzienlijke impact hebben op de omzet.

Er zijn talloze threads op de helpforums van Google-bedrijfsprofiel die zijn gestart door bedrijfseigenaren die de meeste of al hun reviews zijn kwijtgeraakt.

In elke thread hebben ondernemers één ding gemeen. Nadat ze de door Google voorgestelde wijzigingen in hun bedrijfsprofiel hadden toegepast, verloren ze allemaal reviews.

Blumenthal schrijft in een blogpost dat hij ontdekte dat Google het klantidentificatienummer (CID) aan het veranderen was toen bedrijven de voorgestelde wijzigingen doorvoerden:

“Met wat onderzoek ontdekte ik dat Google in beide gevallen de CID had gewijzigd, de identifier die Google gebruikt om alle relevante informatie aan een bedrijf te koppelen, inclusief reviews. Normaal gesproken verandert de CID alleen als twee vermeldingen worden samengevoegd of Google heeft een vermelding hardhandig opgeschort wegens beleidsschendingen en vervolgens hersteld.”

Klantbeoordelingen zijn gekoppeld aan een specifiek CID-nummer, wat betekent dat als u de CID wijzigt, de beoordelingen worden verwijderd.

Dit zou nooit mogen gebeuren, vooral niet wanneer u de door Google voorgestelde wijzigingen toepast.

Het wordt opgelost en hopelijk is het net zo eenvoudig als het terugzetten van de betreffende Google-bedrijfsprofielen naar hun oorspronkelijke CID-nummers.

We zullen dit bericht bijwerken als Google aanvullende informatie deelt.

Uitgelichte afbeelding: The Image Party/Shutterstock

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!