fbpx

Google herstructureert bedrijf om prioriteit te geven aan Bard AI Chatbot

Google herstructureert bedrijf om prioriteit te geven aan Bard AI Chatbot

Share This Post


CNBC meldt dat Google de managementhiërarchie reorganiseert binnen zijn virtuele assistent-divisie, Assistant, om zich te concentreren op Bard.

Vorige week introduceerde Google Bard, zijn ChatGPT-concurrent, aan het publiek als een experimenteel project.

Eerdere rapporten geven aan dat Google teamleden van verschillende afdelingen opnieuw heeft toegewezen om zich op Bard te concentreren als onderdeel van een “code rood” -inspanning.

Het CNBC-rapport suggereert dat de inspanning nog gaande is.

Een interne memo die woensdag naar Google-medewerkers is gestuurd, bracht de volgende organisatorische wijzigingen aan het licht:

Jianchang “JC” Mao, die een belangrijke rol speelde bij het vormgeven van de huidige versie van Assistant, zal het bedrijf om persoonlijke redenen verlaten. Peeyush Ranjan, een 16-jarige Google-veteraan, zal de rol van Mao vervullen. Ranjan was meest recentelijk vice-president van de bedrijfsorganisatie van Google. Amar Subramanya, vice-president engineering voor Google Assistant, zal nu de technische inspanningen van het Bard-team leiden. Trevor Strohman, die eerder leiding gaf aan de engineeringinitiatieven van Bard, blijft aan als “Area Technology Manager” voor Bard.

Google heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar op het CNBC-rapport.

Google Assistent vergelijken met Bard

Google Assistant is een door AI aangedreven softwaretoepassing voor virtuele assistenten en een taalverwerkingsprogramma vergelijkbaar met Apple’s Siri of Amazon’s Alexa.

Assistent wordt vaak gebruikt voor spraakherkenning en verschijnt op mobiele apparaten, apparaten in huis (zoals de Pixel-smartphone en slimme Nest-luidsprekers), smartwatches, slimme schermen, tv’s en zelfs in alle voertuigen via het Android Auto-platform.

Recente veranderingen in het leiderschap geven aan dat de Assistant-divisie zou kunnen overwegen om Bard-technologie te integreren in vergelijkbare producten.

De vraag hoe deze bard te gelde kan worden gemaakt, blijft echter onbeantwoord.

Terwijl leidinggevenden hebben gezinspeeld op de mogelijkheid om Bard als een zoekproduct te gebruiken, hebben recente discussies binnen de leiding van Bard die use case gebagatelliseerd.

Google Assistent: een terugblik

Google Assistant, gelanceerd in 2016, is een belangrijke speler geweest op de markt voor virtuele assistenten, maar successen en uitdagingen hebben zijn reis gemarkeerd.

Hier is een korte terugblik op de geschiedenis van Google Assistant, waarbij we de groei, prestaties en tegenslagen onderzoeken.

De geboorte van Google Assistent

Assistent, geïntroduceerd tijdens het Google I/O-evenement in mei 2016, werd gepresenteerd als een update van Google Now, de oudere spraakassistenttechnologie.

Google Assistant was aanvankelijk exclusief voor Google Pixel-telefoons en Google Home slimme luidsprekers.

Het breidde zich uiteindelijk uit naar Android-telefoons, tv’s, smartwatches en zelfs auto’s via het Android Auto-platform.

Triomfen: uitbreiding en integratie

De meest opvallende triomfen van Google Assistant zijn de snelle uitbreiding en integratie op meerdere apparaten en platforms.

In 2018 was Google Assistant beschikbaar op meer dan 500 miljoen apparaten en was het uitgegroeid tot ondersteuning van 30 talen in 80 landen.

De snelle acceptatie van Google Assistant was deels te danken aan het vermogen om met smartphones en smarthome-apparaten te werken.

Bovendien is Assistant een koppeling tussen Google-services zoals Gmail en Maps, waardoor het ideaal is voor gebruikers die op die tools vertrouwen.

Tegenvallers: zorgen over privacy en concurrentie

Ondanks zijn successen heeft Google Assistant te maken gehad met tegenslagen.

Privacyzorgen zijn constant geweest, aangezien Google onder de loep is genomen over hoe het omgaat met gebruikersgegevens en opnames.

In 2019 bevestigde Google dat menselijke recensenten naar een klein percentage van de audio-opnamen luisterden om de prestaties van de Assistent te verbeteren.

Deze onthulling leidde tot bezorgdheid over de privacy van gebruikers, wat Google ertoe aanzette aanvullende privacymaatregelen in te voeren en het gemakkelijker te maken om hun gegevens te beheren.

Google Assistant heeft ook te maken gehad met hevige concurrentie van andere grote bedrijven.

Amazon’s Alexa en Apple’s Siri zijn de belangrijkste rivalen in de wereld van virtuele assistenten, met Alexa als leider op de markt voor slimme luidsprekers.

Een voortdurende drang naar uitbreiding, integratie en verbetering heeft de geschiedenis van Google Assistant gemarkeerd.

Google Assistant is sinds 2016 een belangrijke speler op de markt voor virtuele assistenten, hoewel het toekomstige traject nog nooit zo onzeker leek.

Uitgelichte afbeelding: Mojahid Mottakin/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!