fbpx

Google introduceert een update van het nuttige inhoudssysteem

Google introduceert een update van het nuttige inhoudssysteem

Share This Post


Tijdens de jaarlijkse Google I/O-ontwikkelaarsconferentie kondigde de technologiegigant aankomende wijzigingen aan in zijn nuttige inhoudssysteem.

Deze update is bedoeld om het vermogen van de zoekmachine te verbeteren om inhoud te identificeren die is gemaakt vanuit een persoonlijk of deskundig standpunt, waardoor de zoekervaring van de gebruiker wordt verbeterd.

Verbeter zoekresultaten met een unieke ervaring

Het Useful Content System is een cruciaal onderdeel van de geautomatiseerde classificatiesystemen van Google, ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen originele, hoogwaardige inhoud in zoekresultaten zien.

Het gebruikt een signaal voor de hele site om inhoud te evalueren, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen inhoud die een bevredigende bezoekerservaring biedt en inhoud die niet aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet.

Door dit te doen, stimuleert het systeem het maken van inhoud die is geschreven door mensen, voor mensen, in plaats van inhoud die in de eerste plaats is ontworpen om klikken aan te trekken.

De aanstaande update, volgens de aankondiging van Google, is bedoeld om het begrip van het systeem van inhoud die is gemaakt vanuit een persoonlijk of deskundig oogpunt te verbeteren.

Dit betekent een meer geavanceerd vermogen om inhoudservaring en authenticiteit te evalueren, waardoor u meer van deze nuttige informatie kunt rangschikken in Zoeken.

De advertentie van Google zegt:

“Naast het gemakkelijker maken om authentieke prospects te vinden, verbeteren we ook de manier waarop we resultaten in het algemeen in Google Search rangschikken, met een grotere focus op inhoud met expertise en unieke ervaring.

Vorig jaar hebben we het Useful Content System gelanceerd om meer content te tonen die is gemaakt voor mensen en minder content die is gemaakt om klikken aan te trekken. In de komende maanden introduceren we een update van dit systeem die inhoud die is gemaakt vanuit een persoonlijk of deskundig perspectief beter begrijpt, waardoor we meer van deze nuttige informatie kunnen rangschikken in Google Zoeken.

Nuttige informatie bevindt zich vaak op onverwachte of moeilijk te vinden plaatsen: een opmerking in een forumthread, een post op een weinig bekende blog of een artikel met unieke expertise over een onderwerp.”

Belangrijkste punten voor makers van inhoud

Updates van nuttige updates van het inhoudssysteem van Google hebben belangrijke implicaties voor uitgevers.

Om een ​​negatieve impact te voorkomen, worden sites aangemoedigd om nutteloze inhoud te verwijderen en zich te concentreren op het creëren van nuttige, betrouwbare en mensgerichte inhoud.

De classificatie van Google, die nutteloze inhoud identificeert, is continu actief en houdt recente en bestaande sites in de gaten.

Als u na verloop van tijd ontdekt dat nutteloze inhoud niet is teruggekeerd, is een eerder toegepaste beoordeling mogelijk niet langer van toepassing.

In de praktijk betekent dit dat makers van inhoud zich aan verschillende fundamentele principes moeten houden om ervoor te zorgen dat hun inhoud door het systeem van Google als “nuttig” wordt beschouwd:

Ga naar uw vakgebied: Inhoud moet worden gemaakt met uw doelgroep in gedachten, met de nadruk op onderwerpen binnen het expertisegebied van de site. Inhoud die is ontworpen om zoekverkeer aan te trekken of om trending topics buiten de niche van de site aan te boren, is minder waarschijnlijk nuttig.
Demonstreer ervaring uit de eerste hand: Uw inhoud moet blijk geven van ervaring uit de eerste hand en diepgaande kennis. Inhoud over producten of diensten moet gebaseerd zijn op persoonlijke ervaring en dit moet duidelijk worden gemaakt met originele foto’s of inzichten.
Focus op een onderwerp: Websites moeten een primair doel of doel hebben. Als u verschillende niet-gerelateerde onderwerpen probeert te behandelen, kunnen bezoekers en zoekmachines in de war raken.
Geef voldoende antwoorden: De inhoud moet erop gericht zijn de gebruiker te onderwijzen of te helpen, door zijn zorgen of vragen grondig aan te pakken. Inhoud die lezers het gevoel geeft dat ze opnieuw moeten zoeken naar betere informatie, wordt niet als nuttig beschouwd.
Zorg voor een bevredigende lezerservaring: Contentmakers moeten ernaar streven de lezer een allesomvattende oplossing te bieden. Zelfs als de inhoud aan alle bovenstaande criteria voldoet, kan deze als niet nuttig worden beschouwd als deze geen bevredigende ervaring biedt.
Vermijd ongemakkelijke uitspraken: Websites moeten beweringen vermijden die niet waar zijn, zoals het suggereren van een releasedatum voor een product of dienst wanneer deze niet is bevestigd.
Volg de richtlijnen van Google: Het naleven van de richtlijnen van Google voor basisupdates en productrecensies zal ook de ranking van het Useful Content System ten goede komen.

De aanstaande update van Google voor het Useful Content System weerspiegelt de voortdurende inzet van Google om de zoekervaring van gebruikers te verbeteren door prioriteit te geven aan authentieke inhoud van hoge kwaliteit.

Het bedrijf zal meer details over de update geven wanneer deze officieel wordt onthuld.

Uitgelichte afbeelding gegenereerd door de auteur via Midjourney.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!