fbpx

Google introduceert nieuwe zoektechnologie, waaronder zoeken naar video’s

Google introduceert nieuwe zoektechnologie, waaronder zoeken naar video's

Share This Post


Google rolt nieuwe zoektechnologie uit in India, een van de grootste markten van het zoekbedrijf, waaronder tweetalige zoekresultaten en zoeken naar video’s.

Deze week hield Google zijn achtste Google For India-evenement waar het de volgende zoekfuncties onthulde:

Zoeken naar video’s Tweetalige zoekresultaten Tweetalige gesproken zoekopdrachten Zoeken in natuurlijke taal in Google Pay Type-naar-tekstvertaling via Google Lens

Deze functies komen mogelijk naar Noord-Amerika, dus het is de moeite waard om ze in de gaten te houden.

Hier zijn meer details over de bovengenoemde functies, die als eerste in India zullen worden gelanceerd.

Zoek in het filmpje

Google maakt YouTube-video’s doorzoekbaar.

Tik tijdens het bekijken van een video op YouTube op “Video zoeken” en voer het onderwerp in de video in waarnaar u wilt springen.

Heb je moeite om naar het goede deel van de video te gaan? 👀
▶ ──🔘── 19:19
We testen de mogelijkheid om video’s te zoeken in de app Zoeken op je telefoon. Typ gewoon uw zoekopdracht met behulp van de functie “Zoeken in video” en vind precies wat u zoekt.#GoogleForIndia pic.twitter.com/G3KIhpO7ow

— Google India (@GoogleIndia) 19 december 2022

In een blogpost stelt Google:

“Naast afbeeldingen zijn video’s ook een rijke bron van visuele informatie, maar het is vaak moeilijk om iets te vinden dat verborgen zit in een lange clip. U kijkt bijvoorbeeld naar een lange video over Agra en bent benieuwd of Fatehpur Sikri daar ook in voorkomt. Met een nieuwe functie die we testen, kun je nu rechtstreeks vanuit Zoeken zoeken naar alles wat in een video wordt genoemd. Voer eenvoudig een zoekterm in met behulp van de functie ‘Video zoeken’ en vind snel wat u zoekt.”

Tweetalige zoekresultaten

Google maakt zoekresultaten in India tweetalig en toont resultaten in de lokale taal van de gebruiker naast Engelse resultaten.

📣 Introductie van een vroege 🇮🇳 innovatie in India die zoekresultaten tweetalig maakt voor mensen die daar de voorkeur aan geven.#GoogleForIndia pic.twitter.com/B4iCqeb6Zc

— Google India (@GoogleIndia) 19 december 2022

Google zegt in een blogpost:

“Taalbehoeften in India worden steeds dynamischer en meertalig, en we zien dit ook terug in de zoekervaringen van mensen. Opvallend is dat de meeste Google-gebruikers in India meer dan één taal gebruiken.

Om het voor mensen die meer dan één taal gebruiken gemakkelijker te maken om informatie te zoeken en te verkennen, maken we onze pagina’s met zoekresultaten nu tweetalig, voor mensen die daar de voorkeur aan geven.”

Deze functionaliteit wordt uitgerold in het Hindi en wordt volgend jaar uitgebreid naar andere Indiase talen, waaronder Tamil, Telugu, Marathi en Bengali.

Zoeken op tweetalige stem

Google verbetert spraakherkenningstechnologie voor sprekers van Hinglish, een hybride van Hindi en Engels.

Zoekers in India kunnen gesproken zoekopdrachten uitvoeren met Hindi en Engels in dezelfde zoekopdracht, en Google zal kunnen begrijpen waarnaar ze zoeken.

Wanneer u zoekt naar “cheese kis cheez se banta hai”, zal gesproken zoekopdrachten uw zoekopdracht in het Hinglish beter begrijpen, zodat u altijd gouda-resultaten krijgt 🫢#GoogleForIndia pic.twitter.com/f1vihmB9df

— Google India (@GoogleIndia) 19 december 2022

Google zegt in een blogpost:

“We willen meer mensen helpen, met name Indiërs, om op een natuurlijke en intuïtieve manier vragen te stellen met hun stem. Vandaag kondigen we een nieuw spraakherkenningsmodel aan dat mensen die Hinglish spreken beter kan begrijpen. We doen dit door een nieuw neuraal netwerk te gebruiken -geïnspireerd spraakherkenningsmodel dat rekening houdt met iemands accenten, omgevingsgeluiden, context en spreekstijlen.”

Zoeken in natuurlijke taal in Google Pay

Google rolt een functie uit in India waarmee gebruikers in natuurlijke taal kunnen zoeken op Google Pay.

Gebruikers kunnen Google Pay nu doorzoeken met vragen in natuurlijke taal, zoals ‘Laat me zien hoeveel ik vorige week aan koffie heb uitgegeven’.

🎙️🎙️🎙️
“Brandstofkosten vorige maand”
“Boodschappen vorige week”

Met de nieuwe functie ‘Transactie zoeken’ in Google Pay kunnen we onze uitgaven bijhouden en het einde van de maand soepeler laten verlopen ✨ #GoogleForIndia pic.twitter.com/7kOHWA1hXB

— Google India (@GoogleIndia) 19 december 2022

Handschrift naar tekstvertaling

Google werkt aan een functie voor Google Lens die het handschrift van artsen omzet in leesbare tekst.

We zijn begonnen met het complexe proces om te identificeren wat er in medische voorschriften staat door een hulpmodel te maken om het met behulp van AI te digitaliseren voor zorgprofessionals.#GoogleForIndia pic.twitter.com/XD8YwJ6HBr

— Google India (@GoogleIndia) 19 december 2022

Google heeft zich niet gecommitteerd aan een releasedatum voor deze functie en merkt op dat deze bedoeld is voor medische professionals.

De ontwikkeling van deze technologie kan in de toekomst echter leiden tot andere use-cases.

bron: Google

Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!