fbpx

Google is van plan om conversationele AI in zijn zoekmachine te integreren

Google is van plan om conversationele AI in zijn zoekmachine te integreren

Share This Post


Google-CEO Sundar Pichai onthulde onlangs zijn plannen om conversatie kunstmatige intelligentie (AI) in de belangrijkste zoekmachine van de technologiegigant te brengen.

De aankondiging, gedaan tijdens een interview met The Wall Street Journal, speelt in op de groeiende concurrentie van AI-chatbots zoals ChatGPT en andere zakelijke druk.

De financiële belangen van AI-integratie

De concurrentie om AI te integreren in consumentenproducten is toegenomen sinds de publieke lancering van ChatGPT door de door Microsoft gesteunde startup OpenAI.

Microsoft heeft al ChatGPT-achtige technologie geïntegreerd in zijn zoekmachine, Bing, wat een uitdaging vormt voor de kernactiviteiten van Google.

Bing-gebruikers kunnen nu uitgebreide gesprekken voeren met het taalmodel, dat steeds vaker wordt gebruikt.

Dit is een probleem voor Google, aangezien zoekadvertenties hun belangrijkste bron van inkomsten zijn en vorig jaar $ 162 miljard opleverden.

Voor elk procentpunt dat op de zoekmarkt wordt gewonnen, verwacht Microsoft een extra omzet van $ 2 miljard.

Google is voorzichtig geweest met het adopteren van AI-chatbots vanwege zorgen over hun nauwkeurigheid.

Pichai onthulde dat Google zijn Bard autonome chatbot zal blijven verfijnen met nieuwe AI-modellen en nog steeds op zoek is naar de juiste markt.

Evenwichtige AI-ontwikkeling met kostenbeheer

De ontwikkeling van AI-technologie vereist een enorme rekenkracht om berekeningen voor mensachtige gesprekken te verwerken.

Pichai erkende dat Google een balans moet vinden tussen het gebruik van middelen voor AI-werk en het beheersen van de kosten.

Om de kosten beheersbaar te houden, gaan Google Brain en DeepMind, de belangrijkste AI-eenheden van het bedrijf, nauwer samenwerken om grote algoritmen te maken.

Google hoopt, net als Microsoft, zijn investering in AI-modellen te benutten om bredere klanten binnen te halen.

Onlangs heeft Google de toegang tot zijn Pathways-taalmodel geopend voor ontwikkelaars van zijn cloud computing-service.

Pichai voorspelt dat kleinere AI-modellen steeds nuttiger zullen worden, waardoor bedrijven hun eigen modellen kunnen ontwerpen of gebruikers algoritmen op persoonlijke apparaten kunnen laten uitvoeren.

Op te sommen

De beslissing van Google om conversationele AI in zijn zoekmachine op te nemen, laat een aanzienlijke verschuiving in de branche zien.

Concurrerend met Microsoft, evolueert Google om de zoekmarkt te blijven leiden.

Deze actie kan de interactie van gebruikers met zoekmachines beïnvloeden en de toekomst van SEO en digitale marketing vormgeven.

bron: De Wall Street Journal

Uitgelichte afbeelding: Under the Sky/Shutterstock



Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!