fbpx

Google kondigt de integratie aan van Google Analytics 4 en AdSense

Google kondigt de integratie aan van Google Analytics 4 en AdSense

Share This Post


Google heeft aangekondigd dat het de integratie van Google Analytics 4 (GA4)-property’s met AdSense-accounts mogelijk zal maken.

Deze update maakt AdSense-gegevens beschikbaar in GA4-rapporten en -scans, waardoor een uitgebreider beeld van de websiteprestaties wordt verkregen.

GA4 en AdSense verbinden

Door AdSense-gegevens samen te voegen met andere website-analyses, zoals verkeersbronnen en gebruikersgedrag, krijgt u een uitgebreid inzicht in de prestaties van de website.

U kunt deze informatie gebruiken om patronen en inzichten te identificeren die u kunnen helpen de advertentie-inkomsten te optimaliseren.

Door de integratie kan Analytics automatisch bepaalde gebeurtenissen verzamelen, zoals advertentieklikken, advertentievertoningen en advertentiequery’s.

Door deze gebeurtenissen automatisch voor elke advertentie te verzamelen, kan het aantal factureerbare gebeurtenissen voor 360-property’s worden verhoogd, wat zorgt voor nauwkeurige rapportage van advertentie-interacties.

Dit elimineert de discrepanties die eerder werden gezien met de integratie tussen Universal Analytics en AdSense.

hoe je dat doet

Volg deze stappen om een ​​Analytics-property aan uw AdSense-account te koppelen:

Meld u aan bij uw AdSense-account. Klik rekening > Toegang en autorisatie > Google Analytics-integratie. Klik + Nieuwe koppeling. Selecteer de woning die u wilt koppelen uit de lijst. Klik Maak een koppeling.

Uw property is nu gekoppeld aan AdSense.

Hoe het allemaal werkt

De integratie van GA4 en AdSense werkt via belangrijke processen zoals gedeelde ID’s, automatisch verzamelde gebeurtenissen en data-unie.

Om de integratie te laten werken, communiceren GA4- en AdSense-tags met behulp van gedeelde ID’s om elke advertentievertoning te koppelen aan de bijbehorende GA4-gebeurtenis.

Deze tag-to-tag-communicatie zorgt ervoor dat de geregistreerde ID’s dezelfde zijn tussen GA4 en AdSense voor een enkele gebeurtenis en de bijbehorende advertentievertoning.

GA4 verzamelt automatisch specifieke gebeurtenissen met behulp van de Google-tag.

Deze integratie gebruikt de gebeurtenissen ad_impression en ad_click om gegevens in GA4 in te vullen. De gebeurtenis ad_query wordt gebruikt om gegevens samen te voegen.

Daarnaast voegt GA4 zijn gegevens samen met AdSense-logbestanden met behulp van gedeelde ID’s om AdSense-gegevens te matchen met Analytics-gegevens.

In dit integratieproces worden informatie en configuratieparameters gebruikt die beschikbaar zijn wanneer elke gebeurtenis plaatsvindt.

Zodra de AdSense-rapportage-integratie is ingesteld, zijn AdSense-opbrengstgegevens beschikbaar in het hoofdmenu Verkenningen van de GA4-property.

Omgaan met gegevensverschillen

Ondanks de verbeterde integratie kunnen er verschillen zijn tussen uw AdSense-accountrapporten en die in het AdSense-gedeelte van Analytics.

Deze kunnen worden veroorzaakt door iframes, beveiligings- of andere blokkerende software, de nieuwe AdSense/Analytics-integratie, tijdzone-instellingen en ontbrekende Analytics-gegevens.

Zorg ervoor dat de Google-tag correct is ingesteld op uw website en wacht tot 24 uur voordat gegevens in uw rapporten worden weergegeven nadat u uw AdSense- en Analytics-accounts heeft gekoppeld.

Op te sommen

GA4- en AdSense-integratie bieden een schat aan data-inzichten.

Ondanks het potentieel om websiteprestaties en advertentie-inkomsten te optimaliseren, moet u rekening houden met de beperkingen.

Benader deze integratie met een goed begrip van de voordelen, nadelen en mogelijke gegevensverschillen.

Uitgelichte afbeelding: M-productie/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!