fbpx

Google kondigt een interne wijziging aan om Google DeepMind te creëren

Google kondigt een interne wijziging aan om Google DeepMind te creëren

Share This Post


Google en DeepMind hebben de oprichting aangekondigd van een nieuwe groep genaamd Google DeepMind die de infrastructuur en het onderzoek van twee eenheden binnen Alphabet zal combineren om snellere en sterkere vooruitgang en samenwerking te bereiken.

Google Brain en Google DeepMind

De aankondiging zei dat Google de middelen van twee eenheden combineerde:

Google Brain Unit van Google Research DeepMind

DeepMind was een onafhankelijk AI-onderzoeksbedrijf dat in 2014 door Google werd overgenomen en een dochteronderneming van Alphabet werd.

Nu zullen de twee eenheden samenkomen met een nieuwe leiderschapsstructuur.

Google Research is een onderdeel van Google dat brede gebieden van technologie en computers onderzoekt, waaronder gezondheid, duurzaamheid, kwantumcomputing en algoritmen.

Het onderzoek van Google blijft hetzelfde, alleen zonder het deel van Google Brain dat zich richtte op AI-ontwikkeling, dat nu onderdeel wordt van het nieuwe Google DeepMind.

Sundar Pichai noemde de missie van Google Research (die losstaat van Google DeepMind):

“Google Research zal zijn belangrijke werk voortzetten door fundamentele vooruitgang te boeken op het gebied van informatica op gebieden als algoritmen en theorie, privacy en beveiliging, kwantumcomputing, gezondheid, klimaat en duurzaamheid, en verantwoorde AI, en zal James Manyika samen met zijn huidige technologie informeren. en teams van de samenleving”.

Het idee van deze zet is om de twee units (Google Brain en DeepMind) krachtiger en sneller te maken.

Uit de aankondiging van DeepMind:

“DeepMind en het Brain-team van Google Research gaan hun krachten bundelen als een enkele, gefocuste eenheid genaamd Google DeepMind.

Het combineren van onze talenten en inspanningen zal onze vooruitgang versnellen naar een wereld waarin kunstmatige intelligentie helpt bij het oplossen van de grootste uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd, en ik ben ongelooflijk opgewonden om deze eenheid te leiden en met jullie allemaal samen te werken om het op te bouwen”.

Is Google DeepMind de Magi-taskforce?

Google DeepMind is niet de taskforce waarvan onlangs werd gemeld dat deze werkt aan de volgende generatie AI-zoekopdrachten met de codenaam Magi.

De focus van de nieuwe unit, Google DeepMind genaamd, is breder en omvat meer dan één product.

In de aankondiging van Sundar Pichai werd opgemerkt dat de eerste grote producten een reeks “krachtige” multimodale AI-modellen zullen zijn.

Multimodale AI verwijst naar kunstmatige intelligentie die meer omvat dan tekstuele inhoud en in staat is om visuele, auditieve en zelfs video-invoer te berekenen.

Het is mogelijk dat de Magi Working Group deel uitmaakt van Google DeepMind, maar dit werd niet besproken in de Sundar Pichai-aankondigingen van Alphabet of in de aankondiging op de website van DeepMind.

Het doel van Google DeepMind is om op een veilige en verantwoorde manier maximale impact te realiseren op het gebied van AI.

DeepMind CEO Demis Hassabis deelde de visie voor de nieuwe Google DeepMind:

“…we hebben een echte kans om AI-onderzoek en -producten te leveren die de levens van miljarden mensen dramatisch verbeteren, industrieën transformeren, wetenschap bevorderen en diverse gemeenschappen dienen.”

Lees de aankondiging van Sundar Pichai:

Google DeepMind: twee AI-teams van wereldklasse samenbrengen

Lees de aankondiging van DeepMind:

Aankondiging van Google DeepMind

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/rafapressSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!