fbpx

Google lanceert BARD AI Chatbot om te concurreren met ChatGPT

Google lanceert BARD AI Chatbot om te concurreren met ChatGPT

Share This Post


Google heeft BARD onthuld, een AI-chatbot die is ontworpen om te concurreren met OpenAI’s ChatGPT en Microsoft’s chatbot op zijn Bing-zoekmachine.

In een blogpost beschrijft Google Bard als een vroeg AI-experiment om de productiviteit te verbeteren, ideeën te versnellen en nieuwsgierigheid te stimuleren.

U kunt BARD gebruiken voor advies, uitleg of creatieve hulp bij taken zoals het opstellen van blogposts.

Met BARD wil Google zijn aanwezigheid in de AI-chatbotruimte verstevigen en tegelijkertijd zijn dominantie in de zoekmachinemarkt behouden.

BARD technische details

BARD werkt met een groot zoektaalmodel (LLM): een lichtgewicht en geoptimaliseerde versie van LaMDA.

Na verloop van tijd zal het worden bijgewerkt met meer geavanceerde modellen. Naarmate meer mensen LLM’s gebruiken, worden ze beter in het voorspellen van bruikbare antwoorden.

BARD is ontworpen als aanvulling op Google Zoeken, zodat gebruikers hun antwoorden kunnen controleren of bronnen op internet kunnen verkennen.

Voorzichtige lancering te midden van zorgen over onvoorspelbaarheid

Google’s voorzichtige benadering van de lancering van BARD komt tegemoet aan zorgen over onvoorspelbare en soms onbetrouwbare chatbottechnologie, zoals aangetoond door concurrenten.

Google erkent dat LLM’s soms bevooroordeelde, misleidende of onjuiste informatie kunnen produceren.

Om deze problemen te verhelpen, kunt u met Google kiezen uit enkele conceptversies van het BARD-antwoord.

U kunt contact blijven houden met BARD door vervolgvragen te stellen of alternatieve antwoorden aan te vragen.

BARD: Hoe het werkt

BARD is een op zichzelf staande webpagina met een vragenvak in plaats van een geïntegreerd onderdeel van de Google-zoekmachine.

Deze strategische stap is om nieuwe AI-technologie te omarmen en tegelijkertijd de winstgevendheid van de zoekmachineactiviteiten te behouden.

Google’s race om AI-producten te verzenden

Sinds de lancering van ChatGPT door OpenAI en de introductie van chatbottechnologie door Microsoft in Bing, heeft Google AI centraal gesteld.

De interne teams van het bedrijf, waaronder AI-beveiligingsonderzoekers, werken samen om de goedkeuring van een aantal nieuwe AI-producten te versnellen.

Het werk van Google bij BARD wordt geleid door zijn AI-principes, gericht op kwaliteit en veiligheid.

Het bedrijf gebruikt menselijke feedback en evaluatie om zijn systemen te verbeteren. Hij heeft vangrails geïmplementeerd, zoals het beperken van het aantal uitwisselingen in een dialoog, om interacties nuttig en on-topic te houden.

In ontwikkeling sinds 2015

Google ontwikkelt de technologie achter BARD sinds 2015.

Echter, vergelijkbaar met OpenAI en de chatbots van Microsoft, is BARD niet vrijgegeven voor een breder publiek vanwege bezorgdheid over het genereren van onbetrouwbare informatie en mogelijke vooroordelen tegen bepaalde groepen.

Google erkent deze problemen en streeft ernaar BARD op verantwoorde wijze op de markt te brengen.

BARD-beschikbaarheid

U kunt zich aanmelden om BARD te proberen op bard.google.com.

Access wordt in eerste instantie uitgerold in de VS en het VK, met plannen om in de loop van de tijd uit te breiden naar meer landen en talen.

bronnen: Google, The New York Times

Uitgelichte afbeelding: Muhammad S0hail/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!