fbpx

Google lanceert NotebookLM: een AI-assistent voor het maken van notities

Google lanceert NotebookLM: een AI-assistent voor het maken van notities

Share This Post


Google heeft de wraps van zijn AI-aangedreven laptop gehaald, een initiatief dat eerder werd aangekondigd als Project Tailwind tijdens het Google I/O-evenement van dit jaar.

Het experimentele product heet nu officieel NotebookLM. Google Labs introduceert het als een nieuwe benadering van software voor het maken van notities, waarbij een robuust taalmodel centraal staat.

De uitdaging van data-overload

In een tijd van overdaad aan informatie hebben mensen moeite om feiten en ideeën uit talloze bronnen te assimileren.

Dat is een uitdaging waar studenten, academici en kenniswerkers voor staan. De moeilijkheid ligt niet in het ontbreken van bronnen, maar in het lange proces van verbanden leggen.

Als reactie daarop is Google begonnen aan een reis om een ​​tool te maken waarmee gebruikers deze verbindingen sneller kunnen maken, vooral met hun favoriete bronnen.

Introductie van NotebookLM – een AI-aangedreven assistent voor iedereen

NotebookLM, een experimenteel product, benut het potentieel van taalmodellen samen met gebruikersinhoud om snelle en cruciale informatie te leveren.

De tool functioneert als een virtuele onderzoeksassistent, in staat om feiten samen te vatten, complexe ideeën toe te lichten en te brainstormen over nieuwe verbanden op basis van door de gebruiker aangeleverde bronnen.

Google lanceert NotebookLM: een AI-assistent voor het maken van notitiesAfbeelding tegoed: blog.google/technology/ai/notebooklm-google-ai/, juli 2023.

In tegenstelling tot traditionele AI-chatbots, stelt NotebookLM gebruikers in staat om AI te “smelten” in hun notities en bronnen. Deze source-grounding-functie past de AI aan om informatie te leren die relevant is voor de gebruiker.

Vanaf vandaag kunt u NotebookLM baseren op de Google Docs van uw keuze, binnenkort komen er meer formaten beschikbaar.

Functies van NotebookLM

Met NotebookLM van Google kunt u:

Samenvattingen genereren: Wanneer u een Google Doc aan NotebookLM toevoegt, formuleert het automatisch een overzicht, kernonderwerpen en vragen voor een beter begrip van de inhoud.
Vragen stellen: Graaf dieper in uw documenten door specifieke vragen te stellen over de geüploade materialen.
denken: Naast vragen en antwoorden helpt NotebookLM u ook bij het genereren van creatieve ideeën.

Om het risico op “hallucinaties” te verkleinen, wordt elk AI-antwoord vergezeld van bronvermeldingen voor eenvoudige feitencontrole.

Een gezamenlijke en verantwoorde ontwikkelingsbenadering

NotebookLM is ontwikkeld door een klein team van Google Labs en is een experimenteel product dat AI op een verantwoorde manier wil gebruiken.

Wat privacy betreft, heeft NotebookLM toegang tot het bronmateriaal dat u kiest om te uploaden en zijn de dialogen met de AI niet zichtbaar voor anderen. Ook wordt de verzamelde data niet gebruikt om nieuwe AI-modellen te trainen.

Google is van plan regelmatig feedback te verzamelen om te begrijpen wat werkt en waar verbeteringen nodig zijn.

Early adopters die geïnteresseerd zijn in het verkennen van het potentieel van NotebookLM kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst om het product te proberen.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: geproduceerd door Vladimka/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!