fbpx

Bel nu: +32 468 11 25 93

Google heeft in 2020 4.500 wijzigingen aangebracht in zoeken

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Google heeft de Hoe Google Search Works bijgewerkt portal website vandaag en dat liet ons weten dat het bedrijf maakte 4.500 “verbeteringen” te zoeken in 2020. “Er zijn 4.500 dergelijke verbeteringen in 2020 alleen geweest,” het bedrijf zei .

4.500 wijzigingen. Google zei in het jaar 2020, Google heeft 4.500 updates gemaakt voor Google Zoeken. Deze wijzigingen kunnen rangschikkingswijzigingen, wijzigingen in de gebruikersinterface en nog veel meer zijn. Ter vergelijking: in 2019 heeft Google 3.200 wijzigingen aangebracht in Google Zoeken. Als we verder terugkijken, hebben we in 2010 vermeld dat Google ongeveer één wijziging per dag had. Google zei dat het in 2019 ongeveer 350-400 wijzigingen heeft aangebracht in 2009.

Het is duidelijk dat Google deze veranderingen in de loop der jaren heeft versneld en de snelheid waarmee het Google Zoeken bijwerkt, opvoert.

Bijgewerkt hoe zoeken werkt site. Google lanceerde ook een "volledig opnieuw ontworpen How Search Works-website die de ins en outs van Search uitlegt."

In 2013 lanceerde Google voor het eerst zijn How Search Works-site met een verklarende infographic . De site heeft een aantal behoorlijk coole functies, waaronder voorbeelden van pagina's die Google heeft verwijderd vanwege spam. Google heeft die spamfunctie verwijderd en de portal in 2016 opnieuw gelanceerd met meer details over hoe normale mensen willen weten hoe Google Zoeken werkt.

Google zei in de 2021-versie dat het "de site heeft bijgewerkt met nieuwe informatie, het gemakkelijker heeft gemaakt om door secties te navigeren en bladwijzers te maken en links heeft toegevoegd naar aanvullende bronnen die delen hoe Zoeken werkt en veelgestelde vragen beantwoorden." “De website geeft je een overzicht van wat er gebeurt vanaf het moment dat je begint te typen in de zoekbalk tot het moment dat je je zoekresultaten krijgt. Het geeft een overzicht van de technologie en het werk dat komt kijken bij het organiseren van informatie over de hele wereld, begrijpen waar je naar op zoek bent en je vervolgens in contact brengen met de meest relevante, nuttige informatie”, voegde Google eraan toe.

Bekijk het op google.com/search/howsearchworks

Waarom het ons iets kan schelen. Het is leuk om te zien hoe Google documenteert hoeveel wijzigingen het van jaar tot jaar maakt in Google Zoeken. Het is ook goed voor zoekmarketeers om te bekijken hoe Google Zoeken werkt en een diepe duik te nemen in de taal die Google gebruikt om te beschrijven hoe de zoekmachine functioneert. Duik in het nieuwe portaal en laat het ons weten als je iets spannends vindt.


Over de auteur

Barry Schwartz een bijdragende redacteur van Search Engine Land en een lid van het programmeerteam voor SMX-evenementen. Hij is eigenaar van RustyBrick , een in New York gevestigd webadviesbureau. Hij runt ook Search Engine Roundtable , een populaire zoekblog over zeer geavanceerde SEM-onderwerpen. Barry's persoonlijke blog heet Cartoon Barry en hij is hier op Twitter te volgen.

More To Explore