fbpx

Google Maps brengt een nieuw niveau van interactiviteit naar uw reis

Google Maps brengt een nieuw niveau van interactiviteit naar uw reis

Share This Post


De nieuwe functies die vandaag zijn aangekondigd tijdens een live-evenement in Parijs, laten zien hoe Google AI gebruikt om zijn visie van een meer meeslepende en intuïtieve kaart tot leven te brengen.

Met deze updates maakt Google Maps het gemakkelijker om te verkennen, te navigeren en duurzame beslissingen te nemen, of u nu een elektrisch voertuig bestuurt of een nieuwe stad te voet verkent.

Meeslepend uitzicht

Immersive View, waarmee je een locatie virtueel kunt verkennen, wordt nu uitgerold in Londen, Los Angeles, New York, San Francisco en Tokio.

Google Maps Immersive View gebruikt vooruitgang in AI en computervisie om miljarden Street View- en luchtfoto’s samen te voegen tot een rijk digitaal model van de wereld.

Bovendien bevatten meeslepende weergavelagen nuttige informatie bovenaan
het weer, het verkeer en de bezetting van een plek.

In een blogpost legt Google uit dat het gebruik maakt van Neural Radiation Fields (NeRF), een geavanceerde AI-techniek, om deze levensechte scènes te creëren en gewone afbeeldingen om te zetten in 3D-representaties.

NeRF-technologie bootst nauwkeurig de volledige context van een locatie na, inclusief verlichting, materiële textuur en wat zich op de achtergrond bevindt, zodat u een idee kunt krijgen van een locatie voordat u deze bezoekt.

Naast de vijf bovengenoemde steden is immersive viewing binnenkort beschikbaar in Amsterdam, Dublin, Florence en Venetië.

Zoeken met Live View

Live View is een zoekfunctie op Google Maps die kunstmatige intelligentie en augmented reality gebruikt om u te helpen locaties in de buurt te vinden, zoals restaurants, parken, ov-stations en geldautomaten, gewoon door uw telefoon omhoog te houden terwijl u loopt.

Het biedt informatie zoals bedrijfsuren, het huidige activiteitenniveau en beoordelingen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen en tijd kunt besparen.

Live View is onlangs gelanceerd in Londen, Los Angeles, New York, Parijs, San Francisco en Tokio en wordt binnenkort uitgebreid naar Barcelona, ​​Dublin en Madrid.

Indoor Live View, dat AR-pijlen gebruikt om u naar plaatsen zoals badkamers, woonkamers, taxistandplaatsen en autoverhuur te leiden, is ook geïntroduceerd in de VS, Zürich en Tokio.

Indoor Live View breidt uit naar meer dan 1.000 nieuwe luchthavens, treinstations en winkelcentra in steden als Barcelona, ​​Berlijn, Frankfurt, Londen, Madrid, Melbourne, Parijs, Praag, São Paulo, Singapore, Sydney en Taipei.

Nieuwe kaartfuncties voor bestuurders van elektrische voertuigen

Nieuwe Google Maps-updates voor bestuurders van elektrische voertuigen omvatten het toevoegen van laadstops aan kortere ritten, die door Maps worden voorgesteld op basis van factoren zoals het huidige verkeer, het laadniveau en het stroomverbruik, evenals laadstations met hoge snelheid, waarmee de auto vol kan worden geladen minder dan 40 minuten.

Ook verschijnen er laadstations in de zoekresultaten wanneer plaatsen zoals supermarkten laadstations ter plaatse hebben.

Google Maps blijft de grenzen van AI-technologie verleggen om een ​​meer meeslepende en intuïtieve navigatie-ervaring te creëren.

Recente updates, waaronder Immersive View en Live View, brengen een nieuw niveau van detail en interactiviteit naar de kaart, waardoor gebruikers virtueel plaatsen kunnen verkennen, locaties kunnen vinden en duurzame beslissingen kunnen nemen.

Uitgelichte afbeelding: Tada Images/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!