fbpx

Google markeert online discussies en forums in zoekresultaten

Google markeert online discussies en forums in zoekresultaten

Share This Post


Google introduceert een nieuwe toevoeging aan zijn zoekresultaten die benadrukt wat mensen zeggen over een onderwerp in online discussies en forums.

De functie Discussies en forums, die vandaag werd aangekondigd tijdens het virtuele evenement ‘Zoeken op’ van Google, is een uitbreiding op de inspanningen van het zoekbedrijf om links naar relevante forumberichten te plaatsen.

Ook aangekondigd in Zoeken aan, doorbreekt Google taalbarrières in nieuws door het gemakkelijker te maken om vertaalde verhalen te vinden.

Hier vindt u meer informatie over de functies die vandaag zijn aangekondigd in Google Zoeken Aan.

Debatten en forums

Google reageert op een groot verzoek van zoekers om meer resultaten van online discussies en forums te tonen.

Engelse mobiele gebruikers in de VS zullen nu een nieuwe zoekfunctie zien met links naar een brede selectie van forumberichten.

In een blogpost stelt Google:

“We hebben van je gehoord dat je meer van dit soort inhoud in Zoeken wilt zien, dus we hebben nieuwe manieren onderzocht om het gemakkelijker te vinden. Vanaf vandaag verschijnt er een nieuwe functie wanneer je zoekt naar iets dat kan helpen van de diverse persoonlijke ervaringen gevonden in online discussies.”

Google geeft een voorbeeld van het invoeren van een zoekopdracht zoals ‘beste auto’s voor een groeiend gezin’.

Naast de gebruikelijke webresultaten ziet u nu links naar verschillende forumberichten met mensen die hun persoonlijke ervaringen delen.

In het onderstaande voorbeeld kunt u zien hoe de functie eruitziet:

Google markeert online discussies en forums in zoekresultatenScreenshot van blog.google/products/search/google-search-discussions-forums-news/, september 2022.

Google zegt dat het de discussie- en forumfunctie in de toekomst kan bijwerken, omdat het leert welke resultaten het nuttigst zijn voor mensen.

vertaald nieuws

Google werkt eraan om vertaalde berichtgeving te bieden via machinevertaling.

In een blogpost zegt Google:

“Stel dat u wilt weten hoe mensen in Mexico zijn getroffen door de aardbeving met een kracht van 7+ eerder deze maand. Met deze functie kunt u zoeken naar vertaalde koppen van nieuwsresultaten van uitgevers in Mexico, tegen meer dan in de taal van uw voorkeur. U kunt gezaghebbende verklaringen van journalisten in het land lezen, waardoor u een uniek perspectief krijgt op wat daar gebeurt.”

Automatisch vertaalde berichtgeving is gepland om in 2023 uit te rollen naar mobiel en desktop. De functie vertaalt Frans, Duits en Spaans naar Engels.

Google markeert online discussies en forums in zoekresultatenScreenshot van blog.google/products/search/google-search-discussions-forums-news/, september 2022.

bron: Google
Uitgelichte afbeelding: JHVEPhoto/Shutterstock



Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!