fbpx

Google Milieu Crisis Alerts: Earth Day Focus

Google Milieu Crisis Alerts: Earth Day Focus

Share This Post


Op Earth Day denken we niet alleen aan klimaatverandering en de natuurrampen die onze wereld treffen, we erkennen ook de technologieën die ons helpen beschermen als ze zich voordoen.

Een voorbeeld van deze technologie zijn de milieucrisismeldingen van Google.

Elk jaar ervaren talloze mensen de verwoestende gevolgen van natuurrampen zoals overstromingen, bosbranden en aardbevingen, met verlies van mensenlevens en eigendommen tot gevolg.

Om dit wereldwijde probleem aan te pakken, heeft Google milieucrisismeldingen gemaakt, die snelle en nauwkeurige informatie verstrekken aan de getroffen regio’s.

Deze meldingen zijn te vinden op Google Zoeken en Maps, waardoor individuen en gemeenschappen de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen nemen en weloverwogen beslissingen kunnen nemen in tijden van crisis.

In dit artikel kijken we naar de milieucrisismeldingen van Google, zoals overstromingsvoorspellingen, het in kaart brengen van natuurbranden en detectie van aardbevingen, en hoe deze innovaties bijdragen aan het bouwen van veiligere, sterkere gemeenschappen.

Overzicht van Google SOS-milieuwaarschuwingen

Google SOS-waarschuwingen geven mensen tijdens noodgevallen snel toegang tot gezaghebbende informatie, waaronder samenvattingen van wat er gebeurt, relevant nieuws, telefoonnummers voor noodgevallen en websites.

In de loop der jaren zijn SOS-waarschuwingen verbeterd met visuele informatie over natuurrampen.

Een nieuw navigatiewaarschuwingssysteem in Google Maps stelt mensen ook in staat om te anticiperen en het pad van de ramp te begrijpen.

In de dagen voorafgaand aan een orkaan zien mensen in de buurt van het getroffen gebied bijvoorbeeld een crisismeldingskaart op Google Maps die hen naar een orkaanvoorspellingskegel leidt.

De melding toont het verwachte pad van de storm en het tijdstip van de impact in specifieke gebieden.

Evenzo zal de crisiskaart een kaart tonen van aardbevingsbewegingen na een aardbeving.

Een shakemap toont een visualisatie van het epicentrum, de omvang en de intensiteit van de aardbeving in omliggende gebieden, waardoor gebruikers de omvang en impact van de aardbeving kunnen beoordelen.

Mensen in India, waar meer dan 20% van de wereldwijde overstromingsdoden vallen, hebben toegang tot overstromingsvoorspellingen die de waarschijnlijkheid en ernst van overstromingen in verschillende gebieden laten zien.

Google heeft waarschuwingen voor de volgende soorten milieucrises:

overstromingen
bosbranden
Aardbevingen
orkanen
extreme hitte

Lees hier meer over elk type melding.

overstromingen

Google Milieu Crisis Alerts: Earth Day FocusScreenshot van: blog.google/technology/ai/flood-forecasts-india-bangladesh/, april 2023.

Overstromingen behoren tot de meest voorkomende en meest schadelijke natuurrampen, die gemeenschappen en economieën over de hele wereld aanzienlijk treffen.

Om de impact van overstromingen te verminderen, heeft Google in samenwerking met lokale overheden real-time overstromingsvoorspellingsmodellen gemaakt.

Deze modellen schatten in waar en wanneer overstromingen zullen plaatsvinden en hoe intens deze zullen zijn, waardoor mensen beter voorbereid zijn op mogelijke overstromingen.

De overstromingsvoorspellingstechnologie van Google is gebaseerd op op fysica gebaseerde modellering en machine learning.

Het maakt gebruik van gegevens van satellietbeelden, meters en hoogtekaarten om nauwkeurige voorspellingen en overstromingsmodellen te produceren, die de gebieden bepalen die zullen worden ondergedompeld en de diepte van het water.

Naast prognoses biedt Google interactieve kaarten waarmee mensen snel hun locatie kunnen zien ten opzichte van een voorspelde overstroming.

Google.org, de filantropische tak van Google, ondersteunt de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen bij het opzetten van lokale netwerken om informatie over overstromingen te verstrekken aan mensen die mogelijk geen toegang hebben tot apparaten die met internet zijn verbonden.

bosbranden

Google Milieu Crisis Alerts: Earth Day FocusScreenshot van: blog.google/products/search/mapping-wildfires-with-satellite-data/, april 2023.

Bosbranden vormen een aanzienlijke bedreiging voor gemeenschappen en vroege detectie is van cruciaal belang om de schade te minimaliseren.

Met behulp van gegevens van NOAA-satellieten en de rekenkracht van Google Earth Engine kan Google actieve bosbranden detecteren en geschatte grenzen genereren in Google Zoeken en Maps.

De natuurbrandgrenskaarten van Google, gemaakt met behulp van infrarood- en optische beeldvormingstechnologie, gaan vergezeld van veiligheidsinformatie van lokale autoriteiten.

Deze informatie omvat details over schuilplaatsen en evacuatieprocedures, die cruciaal zijn voor degenen die door bosbranden zijn getroffen.

Aardbevingen

Google Milieu Crisis Alerts: Earth Day FocusScreenshot van: crisisresponse.google/forecasting-and-alerts/, april 2023.

Aardbevingen zijn bijzonder moeilijk vanwege hun onverwachte en moeilijk te voorspellen aard.

Om dit probleem aan te pakken, werkt Google samen met ShakeAlert om aardbevingsmeldingen rechtstreeks naar Android-apparaten in Californië, Washington en Oregon te sturen.

ShakeAlert, gemaakt door vooraanstaande seismologen, gebruikt gegevens van meer dan 700 seismometers om aardbevingen te identificeren en vroegtijdig te waarschuwen.

Zich realiserend dat traditionele seismometers in veel delen van de wereld niet toegankelijk zijn, bedacht Google het Android Earthquake Alert System, waarmee Android-telefoons in mini-seismometers werden veranderd en ‘s werelds grootste aardbevingsdetectienetwerk werd gecreëerd.

Wanneer een aardbeving wordt vastgesteld, stelt het systeem Android-gebruikers in getroffen gebieden op de hoogte, zodat ze de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen nemen en veiligheid kunnen vinden.

orkanen

Google Milieu Crisis Alerts: Earth Day FocusScreenshot van: crisisresponse.google/forecasting-and-alerts/, april 2023.

In de dagen voorafgaand aan een orkaan geven Google Zoeken en Maps gedetailleerde voorspellingskegels weer van gezaghebbende bronnen. Deze kegels tonen het voorspelde pad van de storm, waardoor gebruikers de potentiële impact van de orkaan kunnen begrijpen.

Google Maps biedt ook prominente waarschuwingen als de route van een gebruiker kan worden beïnvloed door stormactiviteit, en de toestand van de wegen wordt up-to-date gehouden om veilige navigatie tijdens dergelijke evenementen te garanderen.

extreme hitte

Google Milieu Crisis Alerts: Earth Day FocusScreenshot van: blog.google/outreach-initiatives/sustainability/extreme-heat-support/, april 2023.

Om gemeenschappen te helpen zich aan te passen aan de stijgende temperaturen, heeft Google initiatieven gelanceerd die gericht zijn op waarschuwingen voor extreme hitte en op AI gebaseerde tools om de hitte in steden tegen te gaan.

Wanneer mensen zoeken naar informatie over extreme hitte, toont Google Zoeken nieuwe waarschuwingen voor extreme hitte die details geven over wanneer een hittegolf naar verwachting zal beginnen en eindigen.

Google Alerts bevat ook tips om kalm te blijven en gezondheidsproblemen om op te letten.

Deze informatie wordt prominent weergegeven in zoekresultaten en waarschuwingen worden ontwikkeld in samenwerking met het Global Heat Health Information Network (GHHIN).

conclusie

Nu de wereld wordt geconfronteerd met toenemende milieucrises, is technologie zoals Google’s Environmental Crisis Alerts van vitaal belang om mensen geïnformeerd en veilig te houden.

Op deze Dag van de Aarde erkennen we het belang van het gebruik van technologie om de gevolgen van natuurrampen te beperken.

Door gemeenschappen toegang te geven tot actuele informatie en bronnen om zich voor te bereiden op rampen, helpt Google de gevolgen van zwaar weer te verminderen.

Uitgelichte afbeelding: 3d_kot/ShutterstockSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!