fbpx

Google publiceert een gids voor huidige en gepensioneerde classificatiesystemen

Google publiceert een gids voor huidige en gepensioneerde classificatiesystemen

Share This Post


Een nieuwe gids voor de rangschikkingssystemen van Google houdt u op de hoogte van welke systemen Google gebruikt om zoekresultaten te rangschikken en welke systemen buiten gebruik worden gesteld.

Bovendien introduceert Google nieuwe terminologie in zijn nieuwste richtlijnen, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de classificatie ‘systemen’ en de classificatie ‘updates’.

EEN systeem, zoals RankBrain, draait constant op de achtergrond. Een updatein plaats daarvan verwijst het naar een eenmalige wijziging in classificatiesystemen.

Bijvoorbeeld nuttige inhoud systeem het draait altijd op de achtergrond wanneer Google zoekresultaten weergeeft, ook al kan het deze ontvangen updates om de werking ervan te verbeteren.

Updates van kernalgoritmen en spamupdates zijn andere voorbeelden van eenmalige wijzigingen in classificatiesystemen.

Nu we op dezelfde lijn zitten met de nieuwe terminologie van Google, laten we eens kijken naar de hoogtepunten van Google’s gids voor classificatiesystemen.

Huidige rankingsystemen van Google

Hier is de lijst, in alfabetische volgorde, van de Google-classificatiesystemen die momenteel operationeel zijn.

BERT: Afkorting van Bidirectional Encoder Representations of Transformers, BERT stelt Google in staat te begrijpen hoe combinaties van woorden verschillende betekenissen en intenties kunnen uitdrukken.
Crisisinformatiesystemen: Google beschikt over systemen om specifieke sets informatie te verstrekken in tijden van crisis, zoals SOS-waarschuwingen bij het zoeken naar natuurrampen.
Deduplicatie systemen: De zoeksystemen van Google proberen dubbele of bijna dubbele webpagina’s te voorkomen.
Exact match domeinsysteem: Een systeem dat ervoor zorgt dat Google niet te veel krediet geeft aan websites met domeinnamen die exact overeenkomen met een zoekopdracht.
Koelsystemen: Een systeem dat is ontworpen om nieuwere inhoud weer te geven voor vragen waar u zou verwachten
Handig inhoudssysteem: Een systeem dat is ontworpen om er beter voor te zorgen dat mensen originele en nuttige inhoud zien, in plaats van inhoud die in de eerste plaats is gemaakt om zoekmachineverkeer te krijgen.
Koppel analysesystemen en PageRank: Systemen die bepalen welke pagina’s relevant zijn en welke het nuttigst zijn als antwoord op een vraag op basis van hoe de pagina’s naar elkaar linken.
Lokale nieuwssystemen: Een systeem dat lokale nieuwsbronnen weergeeft wanneer ze relevant zijn voor de zoekopdracht.
MAMA: Afkorting voor Multitask Unified Model, MUM is een AI-systeem dat taal kan begrijpen en genereren. Het verbetert de gemarkeerde teksten van de aanbevolen fragmenten en wordt niet gebruikt voor de algemene rangschikking.
Neurale overeenstemming: Een systeem dat Google helpt representaties van concepten in zoekopdrachten en pagina’s te begrijpen en aan elkaar te relateren.
Originele inhoudssystemen: Een systeem om ervoor te zorgen dat Google originele inhoud prominent weergeeft in zoekresultaten, inclusief originele rapporten, vóór degenen die deze eenvoudigweg citeren.
Afbraaksystemen gebaseerd op eliminatie: Systemen die websites verslechteren op basis van een groot aantal verzoeken om inhoud te verwijderen.
Pagina ervaring systeem: Een systeem dat verschillende criteria evalueert om te bepalen of een webpagina een goede gebruikerservaring biedt.
Passage classificatiesysteem: Een AI-systeem dat Google gebruikt om afzonderlijke secties of “passages” van een webpagina te identificeren om de relevantie van een pagina voor een zoekopdracht beter te begrijpen.
Systeem voor productbeoordeling: Een systeem dat hoogwaardige productbeoordelingen, geschreven door deskundige auteurs, beloont met inzichtelijke analyses en origineel onderzoek.
RankBrain: Een AI-systeem dat Google helpt te begrijpen hoe woorden zich verhouden tot concepten. Hiermee kan Google resultaten retourneren die niet de exacte woorden bevatten die in een zoekopdracht zijn gebruikt.
Betrouwbare informatiesystemen: Google heeft verschillende systemen voor het weergeven van betrouwbare informatie, waaronder het verhogen van gezaghebbende pagina’s, het degraderen van inhoud van lage kwaliteit en het belonen van kwaliteitsjournalistiek.
Diversiteitssysteem op de site: Een systeem dat voorkomt dat Google meer dan twee webpagina-vermeldingen van dezelfde site weergeeft in de topresultaten.
Systemen voor spamdetectie: Een systeem dat zich bezighoudt met inhoud en gedrag dat in strijd is met het spambeleid van Google.

Google-rangschikkingssystemen zijn met pensioen

De volgende systemen worden genoteerd voor historische doeleinden. Deze zijn opgenomen in andere systemen of hebben deel uitgemaakt van het kernsysteem van Google.

kolibrie: Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de rankingsystemen van Google die in 2013 zijn geïmplementeerd. De systemen zijn sindsdien volgens Google geëvolueerd.
Mobiel classificatiesysteem: Een systeem dat de voorkeur geeft aan inhoud die het beste wordt weergegeven op mobiele apparaten. Het is sindsdien opgenomen in het pagina-ervaringssysteem van Google.
Pagina snelheid systeem: een in 2018 geïntroduceerd systeem dat prioriteit geeft aan inhoud die snel op mobiele apparaten kan worden geladen. Het is sindsdien opgenomen in het pagina-ervaringssysteem van Google.
Panda-systeem: Een systeem geïntroduceerd in 2011 dat de voorkeur gaf aan originele inhoud van hoge kwaliteit. Het werd in 2015 onderdeel van de belangrijkste rankingsystemen van Google.
Pinguïn systeem: Een systeem dat in 2012 werd geïntroduceerd en dat websites degradeerde met spammy linkbuilding-praktijken.
Veilig sites systeem: Een in 2014 geïntroduceerd systeem dat de voorkeur gaf aan veilige websites met HTTPS. Sindsdien is het onderdeel geworden van het Page Experience-systeem van Google.

bron: Google

Uitgelichte afbeelding: Koshiro K/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!