fbpx

Google raadt verschillende datumsignalen op webpagina’s aan

Google raadt verschillende datumsignalen op webpagina's aan

Share This Post


Google benadrukt het belang van het opnemen van meerdere datumindicatoren op webpagina’s om ervoor te zorgen dat de juiste datum in de zoekresultaten wordt weergegeven.

Na een fout met datums in Google Nieuws die Glenn Gabe op Twitter benadrukte, herinnert Google-zoekcontactpersoon Danny Sullivan de gemeenschap aan de best practice om meerdere datumsignalen op webpagina’s op te nemen om soortgelijke fouten te voorkomen.

Hier is onze gids voor datums: https://t.co/SwbFzZePsNhttps://t.co/crExeaQrVz

Begrijp dat, idealiter, alleen metadata voor hen voldoende lijken en we zullen blijven werken aan verbetering. Maar er zijn goede redenen waarom we de aanwezigheid van meerdere datumsignalen leuk vinden.

— Google SearchLiaison (@searchliaison) 5 januari 2023

Onnauwkeurige of verouderde data kunnen verwarring veroorzaken en gebruikers ervan weerhouden de site te bezoeken.

Dat betekent dat Google het goed moet doen. Uitgevers moeten echter hun steentje bijdragen door Google de juiste signalen te geven.

Sullivan verwijst naar de documentatie van Google over de invloed van referentiedatums op de status van zoekresultaten, waarin staat:

“Google vertrouwt niet op een enkele datumfactor omdat alle factoren vatbaar kunnen zijn voor problemen. Daarom houden onze systemen rekening met meerdere factoren om onze beste schatting te bepalen van wanneer een pagina is gepubliceerd of significant is bijgewerkt”.

Hoewel Google niet garandeert dat een referentiedatum, zichtbaar of opgenomen in gestructureerde gegevens, zal verschijnen in zoekresultaten, helpt het volgen van de richtlijnen de algoritmen van Google om de informatie te lokaliseren en te verwerken.

Hier leest u hoe u Google kunt vertellen welke datum u in de zoekresultaten wilt weergeven.

Praktische tips voor artikeldatums in zoekresultaten van Google

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de juiste datum wordt weergegeven in de zoekresultaten:

Gebruik de : De

element en helpt zoekmachines de publicatiedatum van het artikel te bepalen.
Gebruik de tag article:published_time: Net als de pubdate-tag kan de article:published_time-tag worden gebruikt om de publicatiedatum van een artikel aan te geven. Deze tag, die deel uitmaakt van het artikel: prefix, moet in de HTML-pagina-element.

Naast het juiste gebruik van HTML-tags om de datum te specificeren, kan het actueel houden van uw inhoud de kans vergroten dat Google de juiste datum weergeeft.

Ten slotte is het belangrijk om signalen te minimaliseren die Google in de war kunnen brengen, zoals het weergeven van meerdere datums op dezelfde pagina.

Om nauwkeurige datums in Nieuws en Zoeken te garanderen, stellen de richtlijnen van Google dat artikelen moeten bevatten een duidelijke en zichtbare datum en tijd, idealiter geplaatst tussen de titel en de tekst van het artikel.

Google werkt aan het verbeteren van zijn vermogen om de datums van artikelen met minimale signalen te detecteren en weer te geven, maar het is nog niet helemaal zover.

Tot die tijd worden uitgevers aangemoedigd om de praktische tips van Google voor artikeldatums te volgen.

Uitgelichte afbeelding: Igal Vaisman/Shutterstock





Source link

More To Explore

Bing AI voicechat komt naar de desktop
Marketing Nieuwtjes

Bing AI voicechat komt naar de desktop

Bing heeft een update aangekondigd voor Bing AI Chat die voicechat-mogelijkheden toevoegt aan de gebruikersinterface voor zoeken op desktops. Spraakinteractie is tweerichtingsverkeer en beschikbaar in

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!