fbpx

Google roept op tot een publiek debat over het gebruik van AI in webcontent

Google roept op tot een publiek debat over het gebruik van AI in webcontent

Share This Post


Google aangekondigd lanceert vandaag een openbare discussie over het ontwikkelen van nieuwe protocollen en richtlijnen voor hoe AI-systemen toegang krijgen tot en gebruik maken van website-inhoud.

In een blogpost wil Google “technische en ethische normen verkennen om webuitgevers keuze en controle te geven voor opkomende AI- en onderzoeksgebruikscases”.

De aankondiging volgt op de recente I/O-conferentie van Google, waar het bedrijf nieuwe AI-producten en zijn AI-principes besprak, die tot doel hebben ervoor te zorgen dat AI-systemen eerlijk, transparant en verantwoord zijn.

In de blogpost van Google staat:

“Wij geloven dat iedereen baat heeft bij een levendig content-ecosysteem. De sleutel is dat webuitgevers zinvolle keuzes en controle over hun content hebben, en mogelijkheden om waarde te halen uit deelname aan het web-ecosysteem.”

Google erkent dat technische standaarden zoals robots.txt bijna 30 jaar geleden zijn gemaakt en zijn ontwikkeld vóór moderne AI-technologieën die webgegevens op schaal kunnen analyseren.

Met Robots.txt kunnen uitgevers specificeren hoe zoekmachines hun inhoud crawlen en indexeren. Er ontbreken echter mechanismen om aan te pakken hoe AI-systemen gegevens kunnen gebruiken om algoritmen te trainen of nieuwe producten te ontwikkelen.

Google nodigt leden van internet- en AI-gemeenschappen, waaronder webuitgevers, academici, maatschappelijke groeperingen en haar partners, uit om deel te nemen aan een openbare discussie over de ontwikkeling van nieuwe ethische protocollen en richtlijnen.

Google beweert:

“We willen dat dit een open proces is en hopen dat een breed scala aan belanghebbenden zal deelnemen om te bespreken hoe AI-voortgang in balans kan worden gebracht met privacy, bureau- en gegevenscontrole.”

De discussie weerspiegelt een groeiende erkenning dat AI-technologieën webgegevens op nieuwe manieren kunnen benutten die ethische uitdagingen met zich meebrengen rond gegevensgebruik, privacy en vooringenomenheid.

Door een open proces te starten, streeft Google naar een samenwerkingsoplossing die tegemoet komt aan de belangen van technologiebedrijven en makers van inhoud.

De uitkomst van deze discussies zou de komende jaren kunnen bepalen hoe AI-systemen omgaan met en websitegegevens gebruiken.

“Het web heeft veel vooruitgang mogelijk gemaakt en AI heeft het potentieel om op die vooruitgang voort te bouwen”, zegt Google. “Maar we moeten het goed doen.”

Kritiek op de methoden voor gegevensverzameling van Google

De aankondiging van Google komt omdat het kritiek krijgt op de hoeveelheid gegevens die het al op internet heeft verzameld om zijn AI-systemen en taalmodellen te trainen.

Deze praktijken voor het verzamelen van gegevens worden uiteengezet in een update van het privacybeleid van Google.

Sommigen in de SEO-gemeenschap beweren dat de inspanning van Google te weinig en te laat is.

Barry Adams spotte met de aankondiging op Twitter, gezegde:

“Nu we onze LLM’s hebben getraind in al uw eigen en auteursrechtelijk beschermde inhoud, gaan we eindelijk nadenken over het geven van een manier om u af te melden voor al uw toekomstige inhoud die wordt gebruikt om ons rijk te maken.”

Anderen vinden dat Google meer moet doen om feedback te verzamelen in dit proces.

Nate Hake, reishandelaar, hij twitterde:

“‘Een discussie starten’ vereist echt dat je de andere partij iets laat ZEGGEN. Dit is slechts een e-mailformulier. Er is geen veld om feedback te geven. Zelfs geen bevestigingsbericht.”

AI is datagedreven, maar hoeveel is te veel?

AI-systemen hebben grote hoeveelheden gegevens nodig om te functioneren, te verbeteren en de samenleving ten goede te komen. Echter, hoe meer data AI toegang heeft, hoe groter de risico’s voor de persoonlijke levenssfeer.

Er zijn moeilijke afwegingen tussen het mogelijk maken van AI-vooruitgang en het beschermen van de informatie van mensen.

Er is discussie over de vraag of mensen zich moeten kunnen afmelden voor AI met behulp van hun openbare socialemediagegevens. Sommigen zeggen dat individuen controle moeten hebben over hun gegevens, terwijl anderen zeggen dat dit de vooruitgang van AI belemmert.

Beide partijen komen met deugdelijke argumenten en we zijn verre van eensgezind over de juiste beleidsaanpak.

vooruit kijken

Google’s oproep tot discussie is een stap in de goede richting, maar het bedrijf moet verder met het implementeren van de ontvangen feedback.

Google staat niet alleen voor deze uitdagingen. Alle technologiebedrijven die AI ontwikkelen, vertrouwen op gegevens die via internet zijn verzameld. De discussie zou de hele technologie-industrie moeten betrekken, niet alleen Google.

Uitgelichte afbeelding: JDres/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!