fbpx

Google rolt nieuwe functies uit om de beeldverificatie te verbeteren

Google rolt nieuwe functies uit om de beeldverificatie te verbeteren

Share This Post


In een tijd waarin desinformatie een wereldwijd probleem is, verbetert Google zijn zoekmogelijkheden door twee functies te introduceren om informatie en visuele geletterdheid te verbeteren.

Uit een Poynter-onderzoek uit 2022 bleek dat 62% van de mensen denkt dat ze dagelijks of wekelijks verkeerde informatie tegenkomen, wat de dringende behoefte aan effectieve instrumenten om verkeerde informatie te identificeren en tegen te gaan benadrukt.

Terwijl makers van digitale inhoud AI blijven gebruiken om afbeeldingen te produceren, kunnen gebruikers met deze functies de context en geloofwaardigheid van online gevonden afbeeldingen beoordelen.

Over deze afbeelding: een nieuwe tool voor context

Google rolt nieuwe functies uit om de beeldverificatie te verbeteren

De eerste update, genaamd “Over deze afbeelding”, wordt naar verwachting in de komende maanden uitgebracht.

De tool is ontworpen om gebruikers meer context rond een afbeelding te geven, waaronder:

Het tijdstip waarop Google de afbeelding voor het eerst indexeerde en anderen deze leuk vonden. Plaats van oorspronkelijke verschijning van de afbeelding. Andere online platformen waarop de afbeelding is getoond, zoals nieuwssites, sociale media en factcheckwebsites.

Deze achtergrondinformatie kan gebruikers helpen om de betrouwbaarheid van een afbeelding te bepalen of om nader onderzoek te rechtvaardigen.

‘Over deze afbeelding’ kan bijvoorbeeld onthullen dat een afbeelding van een maanlanding werd gemarkeerd in nieuwsartikelen toen bleek dat deze door AI was gegenereerd.

Deze tool is op de volgende manieren toegankelijk:

Klikken op de drie puntjes op een afbeelding in Google Afbeeldingen resulteert. Zoek met een afbeelding of screenshot in Google Lens. Veeg omhoog in de Google-app wanneer je een pagina met een afbeelding bekijkt. Klik met de rechtermuisknop of druk lang op een afbeelding in Chrome op desktop en mobiel (later dit jaar beschikbaar).

AI-gegenereerde afbeeldingen krijgen een opmaak

Google rolt nieuwe functies uit om de beeldverificatie te verbeteren

De tweede advertentie van Google gaat over door AI gegenereerde afbeeldingen.

Naarmate generatieve beeldvormende vaardigheden zich ontwikkelen, elk De door AI gegenereerde afbeelding heeft een opmaak op het originele bestand. Dit is bedoeld om context te bieden als de afbeelding zich buiten de platforms van Google bevindt.

Makers en uitgevers kunnen vergelijkbare merken toevoegen. Dit betekent dat gebruikers een tag op afbeeldingen in Google Zoeken kunnen zien, waardoor ze kunnen worden gemarkeerd als door AI gegenereerd.

Deze functie zal in de komende maanden beschikbaar zijn voor meerdere uitgevers, waaronder Midjourney en Shutterstock.

Google rolt nieuwe functies uit om de beeldverificatie te verbeteren

Een voortdurende inzet voor informatievaardigheden

De introductie van “Over deze afbeelding” en door AI gegenereerde afbeeldingstags zijn de nieuwste in een reeks functies die erop gericht zijn gebruikers te helpen begrijpen wat ze online vinden.

Deze updates zijn in lijn met de voortdurende toewijding van Google aan informatiegeletterdheid.

In de afgelopen jaren heeft Google vergelijkbare functies ge├»ntroduceerd, zoals de tool ‘Over dit resultaat’, waarmee u meer informatie over een bron of onderwerp kunt bekijken.

Naarmate het web blijft evolueren, bieden deze updates gebruikers cruciale hulpmiddelen om met vertrouwen en nauwkeurigheid door het digitale landschap te navigeren.Source link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!