fbpx

Google Search Console voegt INP toe aan het Basic Web Vitality-rapport

Google Search Console voegt INP toe aan het Basic Web Vitality-rapport

Share This Post


Google is van plan Interaction to Next Paint (INP) probleemrapporten te introduceren als onderdeel van het Core Web Vitals-rapport in Search Console.

Deze ontwikkeling is een proactieve stap in de richting van de geplande strategische verschuiving van Google in maart 2024, waarbij de First Input Delay (FID)-statistiek wordt stopgezet en vervangen door INP.

Tot de overgang blijft INP een hangende maatstaf, maar vroege optimalisatie kan de sleutel zijn tot een naadloze overgang.

Google heeft de update aangekondigd in Search Console Twitteren.

Lees meer over de komende wijzigingen

De nieuwe INP-gegevens zullen zichtbaar zijn in Search Console-rapporten om website-eigenaren te helpen zich voor te bereiden op de update van volgend jaar.

Het Core Web Vitals-rapport is een robuuste tool die is ontworpen om inzicht te geven in de prestaties van webpagina’s en de daadwerkelijke gebruikerservaring op uw site weerspiegelt.

Het rangschikt de prestaties van URL’s in drie brede categorieën: “Goed”, “Behoefte aan verbetering” en “Laag”, en biedt een eenvoudige maar effectieve manier om de gebruikerservaring te beoordelen.

In tegenstelling tot FID, dat alleen de latentie meet, hanteert INP een holistische benadering om de algehele responsiviteit van een pagina te evalueren.

Een lage INP-score kan betekenen dat een verwachte actie, zoals een close-up van een afbeelding, te lang duurt na gebruikersinteractie.

Een goede INP-score daarentegen betekent snelle visuele feedback na een interactie, wat de gebruiker geruststelt dat zijn input wordt verwerkt.

Ideale INP-scores vallen onder de 200 ms, terwijl scores tussen 200 ms en 500 ms ruimte voor verbetering aangeven, en alles boven de 500 ms wordt als slecht beschouwd.

Optimaliseren voor INP omvat het verminderen van de vertragingen die gepaard gaan met het laden van scripts, het ophalen van bronnen en het parseren van HTML/CSS om een ​​pagina correct weer te geven.

Voor complexe interacties is de sleutel het geven van eerste visuele feedback.

Websites die zijn geoptimaliseerd voor snelheid en prestaties, zouden meteen een goede INP-score moeten hebben. Websites die deze statistieken niet actief hebben gecontroleerd, kunnen echter problemen tegenkomen en mogelijk een daling van de ranglijst zien zodra de wijziging is doorgevoerd.

vooruit kijken

Google’s introductie van INP-probleemrapportage in Search Console is bedoeld om een ​​soepele overgang voor zijn gebruikers te vergemakkelijken.

Door website-eigenaren voldoende tijd en de benodigde tools te geven, zorgt Google ervoor dat u alles heeft wat u nodig heeft om uw webpagina’s te optimaliseren vóór de deadline van maart 2024.

Met de juiste aanpak zijn INP-optimalisatie en een snelle en boeiende gebruikerservaring mogelijk voor elke website.

Uitgelichte afbeelding: BestForBest/Shutterstock

Source link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!