fbpx

Google SEO Best Practices voor nieuwswebsites

Google SEO Best Practices voor nieuwswebsites

Share This Post


Voorstanders van Google Zoeken Daniel Waisberg en Cherry Prommawin deelden onlangs waardevolle inzichten in een video over praktische tips voor nieuwswebsites.

Google wil nieuwsorganisaties helpen de zichtbaarheid van hun inhoud te vergroten en meer verkeer te genereren.

Dit is wat het Search Advocate-team adviseert om een ​​meer substantiële aanwezigheid op de zoek- en nieuwsoppervlakken te krijgen.

Google SEO Best Practices voor nieuwswebsitesScreenshot van: YouTube.com/GoogleSearchCentral, mei 2023.

Waar nieuws verschijnt op Google

Waisberg en Prommawin beginnen de video door uit te leggen hoe nieuwsinhoud kan worden ingediend bij Google.

Ze benadrukten twee belangrijke plaatsen waar Google Nieuws-inhoud kan verschijnen: de Topverhalen en de nieuws tabblad

De Top Stories-carrousel, een zoekfunctie die relevante nieuwsinhoud van hoge kwaliteit weergeeft, varieert qua uiterlijk op basis van de zoekopdracht, het apparaat en de locatie van de gebruiker.

Het tabblad Nieuws richt zich op nieuwsgerelateerde resultaten, anders dan Google Nieuws zelf.

Vervolgens doken ze in op vier veelvoorkomende elementen van zoekresultaten die makers van inhoud kunnen beïnvloeden.

Dit bevat:

Tekstresultaten Rijke resultaten Afbeeldingsresultaten Videoresultaten

Het paar benadrukte het belang van het begrijpen van iemands publiek om te beslissen waar ze hun inspanningen in willen investeren, waarbij data-analyse cruciaal is voor dit proces.

SEO-tips voor nieuwswebsites

Bij het aanbieden van SEO-tips voor nieuwswebsites benadrukte het Search Advocate-team het belang van het genereren van bruikbare en betrouwbare inhoud die is gemaakt voor mensen, niet voor zoekmachines.

Waisberg en Prommawin bespraken het belang van EEAT-factoren (Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness) bij het prioriteren van inhoud.

Prommawin stelt (nadruk van mij):

ervaring het laat zien hoeveel de maker van de inhoud de eerste hand of levenservaring heeft die nodig is voor het onderwerp …

expertise laat zien hoe goed de maker van de inhoud de nodige kennis of vaardigheden heeft voor het onderwerp…

autoriteit laat zien hoe goed de maker van de inhoud of website bekend staat als referentiebron voor het onderwerp…

vertrouwen is het belangrijkste lid van de EEAT. Zelfs als de maker van de inhoud zeer ervaren, deskundig en gezaghebbend is, zal een financiële zwendel altijd onbetrouwbaar zijn.”

Wat technische optimalisaties betreft, adviseren Waisberg en Prommawin om publicatiedatums op te geven met behulp van gestructureerde gegevens om Google te helpen beter te begrijpen wanneer het artikel is gepubliceerd of substantieel is bijgewerkt.

Ten slotte raden ze aan om een ​​website te bouwen rond doorlopend nieuws en ervoor te zorgen dat relevante afbeeldingen en video’s worden gebruikt.

Geschiktheid voor Google Nieuws

Uitgevers moeten voldoen aan de geschiktheidscriteria van Google Nieuws om te worden weergegeven in Featured News of het tabblad News.

Deze criteria omvatten een hoge mate van EEAT, een consistente geschiedenis van het produceren van nieuwsgerelateerde inhoud en naleving van het beleid van Google Nieuws.

Transparantie is cruciaal voor dit beleid, wat betekent dat duidelijke informatie over de auteurs, de publicatie en de uitgever moet worden verstrekt.

Uitgaande links, paywalls en meer

Waisberg en Prommawin benadrukken de noodzaak om te voorkomen dat advertenties en ander promotiemateriaal de nieuwsinhoud overheersen en betaalde plaatsing onderscheiden.

Het achterlaten van links naar spam, betaalde of door gebruikers gegenereerde inhoud op een niet-gelabelde site kan in strijd zijn met het spambeleid van Google.

Om inhoud doorzoekbaar te maken, is het van cruciaal belang dat Google inhoud achter betaalmuren kan crawlen en indexeren.

Door een teller, betaalmuur of inlogmuur te implementeren met behulp van de juiste gestructureerde gegevens, kan Google onderscheid maken tussen inhoud achter een betaalmuur en verduistering.

Waisberg en Prommawin sloten af ​​met het aanmoedigen van uitgevers om de Google News Initiative-website te bezoeken voor meer informatie over hoe u succesvol kunt zoeken.

bron: YouTubeSource link

More To Explore

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!