fbpx

Google staat aangepaste dimensies toe in GA4-rapporten

Google staat aangepaste dimensies toe in GA4-rapporten

Share This Post


Google werkt de GA4-builder voor aangepaste rapporten bij met de mogelijkheid om dimensies en statistieken toe te voegen die belangrijk zijn voor uw bedrijf.

De officiële changelog van Google Analytics zegt:

“U kunt nu aangepaste dimensies en statistieken aan uw aangepaste rapporten toevoegen als primaire dimensies, waardoor u gemakkelijker kunt rapporteren over de aangepaste informatie die belangrijk is voor uw bedrijf. Bovendien zijn de dimensie- en statistiekkiezers in de Report Builder-rapporten bijgewerkt om de navigatie eenvoudiger en helpen u snel dimensies en statistieken te vinden.

Bekijk in een voorbeeld van Google hoe aangepaste dimensies statistieken zoals artikellengte kunnen bevatten, zodat uitgevers Google Analytics-gegevens kunnen combineren met niet-Google Analytics-gegevens.

Google staat aangepaste dimensies toe in GA4-rapporten

U kunt nu alle aangepaste metingen en statistieken toevoegen aan GA4-rapporten die zijn gedefinieerd in uw Google Analytics-property.

Voorheen was deze optie alleen beschikbaar voor Universal Analytics-rapporten.

Lees hier meer over het toevoegen van een aangepaste dimensie of statistiek aan een GA4-eigenschappenrapport.

Aangepaste dimensies en statistieken toevoegen aan GA4-rapporten

Om toegang te krijgen tot de Google Analytics Report Builder, klikt u op de knop Rapport aanpassen (die eruitziet als een potlood) in de rechterbovenhoek van een rapport, of klikt u op bibliotheek in het linker navigatiemenu.

Scroll dan naar beneden naar rapporten tafel, klik op + Maak een nieuw rapporten selecteer “Een gedetailleerd rapport maken.”

Dan klikken Bewerk of Een kopie maken uit het vervolgkeuzemenu. De rapportbouwer zou op het scherm moeten verschijnen.

In het gedeelte Rapportgegevens definieert u de dimensies en statistieken die in de rapporttabel worden weergegeven. U kunt in het rapport kiezen uit vooraf gedefinieerde en aangepaste dimensies en statistieken.

Zie deze stapsgewijze instructies voor het maken van een aangepast rapport in GA4 voor meer informatie.

bron: Google
Uitgelichte afbeelding: photo_gonzo/ShutterstockSource link

More To Explore

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af
Marketing Nieuwtjes

OpenAI sluit gebrekkige AI-detector af

OpenAI heeft zijn AI-classificatie, een tool die is ontworpen om door AI gegenereerde tekst te identificeren, stopgezet na kritiek op de nauwkeurigheid ervan. De beëindiging

WACHT! VOORDAT JE GAAT...

Geef me jouw E-mail Address, en dan stuur ik je een GRATIS kopie van mijn boek, waarin ik je laat zien hoe je jouw inkomen kan verdubbelen in 90 dagen!